Επιλογή Σελίδας

Η τεχνική του Blending

από | Φεβ 19, 2019 | Hot Tips

“No man is an island”… είπε κάποτε ο John Donne και συμπλήρωσε: Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, μονάχος και με τον εαυτό του, είμαστε όλοι κομμάτι αυτού του κόσμου, συνυπάρχουμε.
Το ερώτημα είναι, γιατί όταν ταξιδεύουμε πολλές φορές νιώθουμε τόσο αποξενωμένοι, τόσο μακριά από τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε και εν τέλει δεν απολαμβάνουμε όσο θα έπρεπε τις διακοπές μας; Οι τρόποι συμπεριφοράς, ο ρυθμός της καθημερινής ζωής, ακόμη και η ενδυμασία μπορούν να μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους ντόπιους, καθιστώντας δύσκολη την προσαρμογή μας σε έναν νέο τόπο. Ωστόσο, με λίγη έρευνα και με την εφαρ-μογή μερικών έξυπνων «στρατηγικών», θα βρούμε τρόπους για να αφομοιωθούμε με τους ντόπιους, να γίνουμε ένα πραγματικό κομμάτι της πόλης και να ζήσουμε στο 100% την αυθεντική κουλτούρα.

1) Ντυθείτε αναλόγως

Πριν κλείσετε τις βαλίτσες σας γεμάτες με τα fancy σύνολα που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε ή τα basic κομμάτια που ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, κάντε μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για τον τρόπο που ντύνονται οι ντόπιοι. Στο Google, το Pinterest ή και το Flickr αναζητήστε «street style», όπου τα αποσιωπητικά, βάλτε το όνομα της χώρας. Βρείτε blogs σχετικά με τους κώδικες ενδυμασίας και προ-σπαθήστε να πάρετε ιδέες που μπορείτε να υιοθε-τήσετε στο στιλ σας. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αγοράσετε εκ των προτέρων χαρακτηριστικά κομμά-τια όπως σαλβάρια ή πασμίνες, κάντε το όταν φτάσε-τε εκεί και θα μπείτε αμέσως στο πνεύμα του προορι-σμού.

2) Κρατήστε χαμηλούς τόνους

Οι Έλληνες τείνουν να είναι κάπως… θο-ρυβώδεις όταν συνομιλούν. Αυτό θα μπο-ρούσε να είναι αστείο στα εστιατόρια στην Ιταλία, όπου τα επίπεδα έντασης της φωνής είναι ούτως ή άλλως αρκετά υψηλά, αλλά σε πολλά καταστήματα που τα τραπέζια είναι συνωστισμένα είναι ευγενικό να κρατάμε την ένταση χαμηλά, για να σεβόμαστε τους γύρω μας. Εκτός αν, φυσικά, είστε σε μία συναυλία ή ένα αθλητικό γεγονός και η τοπική ομάδα κερδίζει. Εν συνεχεία, σεβαστείτε τη γλώσσα τους. Εάν μια ξένη λέξη ακού-γεται αστεία ή “κακή” στα ελληνικά, αποφύγετε να γελάσετε. Προσπαθήστε να μάθετε κάποιες βασικές λέξεις στην μητρική τους γλώσσα. Αποδεδειγμένα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δε θα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και να κάνετε νέους φίλους.

3) Προσοχή στις χειρονομίες

Αν βρεθείτε στις Φιλιπ-πίνες αποφύγετε να δεί-ξετε με τον δείκτη σας ή να αγγίξετε κάποιον στο κεφάλι στην Ταϊλάνδη. Μπορείτε καλύτερα να διαβάσετε μερικά τιπς για χειρονομίες που έ-χουν αρνητική σημασία στη χώρα που θα επι-σκεφτείτε από το διαδί-κτυο. Δεν υπάρχει καλύ-τερος τρόπος να επικε-ντρώσετε την προσοχή των ντόπιων πάνω σας με την ταμπέλα «ξένος» από το να σκοντάψετε σε ένα πολιτιστικό faux pas. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές εκφράσεις που εκτιμώνται και χρησιμοποιούνται έντονα από τους ντόπιους όπως το κούνημα του κεφαλιού στην Ινδία και η χειρονομία του χεριού στην Ιταλία. Η γλώσσα του σώματος σε κάθε χώρα είναι πολύ ιδιαίτερη και καλό θα είναι να μελετήσετε την σημασία της κάθε χειρονομίας πριν τη χρησιμοποιήσετε.

4) Απορροφήστε την ενέργεια του μέρους

Αναπνεύστε τον αέρα, δοκι-μάστε τις γαστρονομικές α-πολαύσεις, βγείτε έξω από το ξενοδοχείο σας και φάτε ό-που τρώνε οι ντόπιοι αντί να ζητήσετε από το προσωπικό του ξενοδοχείου πού να πάτε. Πιθανότατα θα έχουν μια συμφωνία με ένα εστιατόριο, το οποίο και θα σας προτεί-νουν. Ρωτήστε κάποιον σε έ-να κατάστημα ή απλά βυθι-στείτε στους δρόμους και α-νακαλύψτε μικρά και χαρα-κτηριστικά σοκάκια, κατα-στήματα με θησαυρούς, γει-τονιές με ντόπιους που περνάνε το απόγευμά τους οικογενειακά. Βγείτε από τα κύρια τουριστικά μονοπάτια. Δοκιμάστε αν μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ή -εκτός δρόμου- αξιοθέατα.

5) Make it walk

Όσο ταξιδεύετε σε χώρες που πλησιάζουν τον Ισημερινό και ο ήλιος χαμογελάει στις πλατείες και τους δρόμους, θα συνειδητο-ποιήσετε ότι οι ρυθμοί της ζωής είναι όλο και πιο αργοί και χαλα-ροί. Μη βιάζεστε να κάνετε τα πάντα σε μία μέρα. Πάρτε τον χρόνο σας και απολαύστε ένα παγωτό σε μία πλατεία παρατη-ρώντας τον κόσμο. Περπατήστε χωρίς προορισμό, κάντε συνέ-χεια στάσεις όταν κάτι κεντρίζει την προσοχή σας. Δώστε σημα-σία σε ασήμαντες λεπτομέρειες που δε θα προσέχατε στην πόλη σας, σε ένα σπάνιο λουλούδι, ένα ζαχαροπλαστείο με ωραία βιτρίνα, ένα εντυπωσιακό κτήριο. Πιστεύετε ότι δε θα μάθετε ουσιαστικές πληροφο-ρίες για τον τόπο; Παραφράζοντας το απόφθεγμα του Λίνκολν, η καλύτερη εκπαίδευση είναι «απ’ την εμπειρία, για την εμπειρία και μέσω της εμπειρίας».

6) Εκεί που είναι πρακτικά αδύνατο

Υπάρχουν μερικά μέρη όπου απλά δεν μπορείτε να αφομοιω-θείτε με τους ντόπιους. Ίσως να έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος ή των μαλλιών σας, το ύψος σας, το φύλο σας ή το στιλ σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσετε και να κλειστείτε στο ξενοδοχείο σας. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να λάβετε την πιο θετική ανατροφοδότηση για την προ-σπάθεια.

Αν θέλετε να ζήσετε μία αυθεντική εμπειρία και να γνωρίσετε εις βάθος διάφορους πολιτισμούς, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το www.joytours.gr. Ειδικοί και έμπειροι ξεναγοί θα σας μάθουν όλα τα inside tips που θα πρέπει να γνωρίζετε για τον προορισμό σας και θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη. Trust

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!