Επιλογή Σελίδας

Χαβάη ή Καραϊβική;

από | Νοέ 11, 2020 | Hot Tips, sport, Αμερικη

Τιρκουάζ νερά, παραλίες με λευκή άμμο, φοίνικες και φρουτώδη κοκτέιλ. Τόσο η Χαβάη, όσο και τα νησιά της Καραϊβικής διαθέτουν όλα τα συστατικά για μια ονειρική, τροπική απόδραση.

Με 65 κύρια νησιά στη Καραϊβική και 6 στη Χαβάη – για να μην αναφερθούμε στα μικρά ή ιδιωτικά νησιά – η επιλογή για τις τροπικές διακοπές μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Εσείς αποφασίσατε που θα πάτε;

Ηφαίστεια

Μερικά νησιά της Καραϊβικής, όπως η Μαρτινίκα και η Γουαδελούπη, έχουν ηφαίστεια, αλλα δεν συγκρίνονται με τα σεληνιακά τοπία και τις φλεγόμενες κορυφές των ηφαιστειακών νησιών της Χαβάης. Το Kīlauea, το πιο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, είναι από μόνο του εντυπωσιακό, όπως και το γειτονικό Mauna Loa, το μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο. Δείτε και τα δύο με μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, που προκαλεί δέος και τρόμο.

 

Αποικιακές Πόλεις

Η Καραϊβική παίρνει το προβάδισμα εδώ, με μερικές από τις παλαιότερες πόλεις του Νέου Κόσμου. Χαλαρώστε στα στενά, πλακόστρωτα σοκάκια της Zona Colonial στη Σάντο Ντομίνγκο (Δομινικανή Δημοκρατία), περιηγηθείτε στα πειρατικά στέκια του 17ου αιώνα στη Νασσάου (Μπαχάμες) και θαυμάστε τα μπαλκόνια και τις κολώνες στα ισπανικά αρχοντικά του Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο). Διανυκτερεύστε σε ξενοδοχεία που υπήρξαν μοναστήρια, γευματίστε σε εστιατόρια που φιλοξενούσαν φυτείες κατά τον 18ο αιώνα και περιηγηθείτε σε αποικειακά οχυρά που σήμερα είναι κατάφυτα με ιβίσκους και αμπέλια. Εδώ, το παρελθόν δεν βρίσκεται και πολυ μακριά.

Παραλίες

Πολύ δύσκολη επιλογή. Και οι δύο έχουν λευκή, ζαχαρένια άμμο που εκτείνεται για χιλιόμετρα αγγίζοντας τα τιρκουάζ νερά. Στη Καραϊβική θα βρείτε παραλίες με ρηχά και ήρεμα νερά, κατάλληλες για οικογένειες, αλλά τα νερά της Χαβάης ενδείκνυνται για θαλάσσια σπορ.

 

 

 

 

Σέρφινγκ

Αν αυτό που ψάχνετε είναι τα κύματα, τότε ο προορισμός σας είναι η Χαβάη. Το άθλημα, στη σύγχρονη μορφή του, πρωτοεμφανίστηκε εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα και τα νησιά συνεχίζουν όλο το χρόνο να προσελκύουν σέρφερς. Στη Χαβάη είναι σύνηθες ακόμη και για τα μικρά παιδιά να κάνουν σερφ – δεν είναι τόσο ένα άθλημα, αλλά ο τρόπος ζωής τους.

 

 

Ιστιοπλοΐα

Αν σας ενδιαφέρει να πάτε για ιστιοπλοΐα, τα ρηχά νερά της Καραϊβικής είναι ιδανικά. Ακόμη, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των νησιών είναι μικρές, μπορείτε να τη συνδυάσετε με το islandhopping, δηλαδή να επισκεφθείτε και τα γειτονικά νησιά. Θα βρείτε πολλά μέρη για να νοικιάσετε σκάφος, με και χωρίς καπετάνιο και πλήρωμα.

 

 

Πεζοπορία

Τα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής είναι επίπεδα, πράγμα όχι και τόσο ενδιαφέρον για τη πεζοπορία, σε αντίθεση με τα νησιά της 50ης πολιτείας. Είτε επιλέξετε να ανεβείτε σε κάποιο ηφαίστειο, είτε να διασχίζετε το Waimea Canyon, η Χαβάη δεν θα σας απογοητεύσει.

 

 

Μουσική

Η χαβανέζικη μουσική είναι υπέροχη, αλλά η Καραϊβική προσφέρει ένα τεράστιο εύρος σε χορούς που μπορείτε να χορέψετε, όπως σάλσα στη Κούβα, goombay στις Μπαχάμες και ρέγκε στη Τζαμάικα. Είναι αδύνατο να περπατάτε στο δρόμο και να μην ακούτε τον ήχο ενός τυμπάνου ή μουσικές από κάποιο τρανζίστορ.

 

 

 

 

Τελικά επίλεξατε προορισμό; Ελάτε στο Joy Tours και οι ειδικοί στα εξωτικά ταξίδια θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το ταξίδι των ονείρων σας σε αυτούς τους τροπικούς προορισμούς.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!