Επιλογή Σελίδας

Ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας σας ή των προορισμών που σας ελκύουν, ο κόσμος είναι γεμάτος νόστιμα πιάτα που δεν περιέχουν κρέας. Ακόμα κι αν δεν είστε χορτοφάγοι, σίγουρα θα απολαύσετε αυτά τα χορτοφαγικά πιάτα από κάθε γωνία του πλανήτη!

 

Gado-Gado, Ινδονησία

Vegeterian Food
Στα ινδονησιακά, το gado-gado σημαίνει μίξη-μίξη. Αυτό το πιάτο περιέχει ένα πολύχρωμο μείγμα λαχανικών, όπως πατάτες, φασόλια, λαχανάκια, σπανάκι, καλαμπόκι και λάχανο. Προστίθεται επίσης τόφου, τέμπε (προϊόν σόγιας), βραστά αυγά και στη συνέχεια αναμειγνύεται με σάλτσα φιστικιών. Gado-Gado μπορείτε να παραγγείλετε στη Τζακάρτα, ενώ οι περισσότερες πόλεις της Ινδονησίας έχουν τις δικές τους παραλλαγές αυτού του εξαιρετικά δημοφιλούς πιάτου.

 

Tortilla Español, Ισπανία

Vegeterian Food
Το Tortilla Español είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα πιάτα σε όλη την Ισπανία. Είναι πολύ συνηθισμένο να απολαμβάνει κανείς ένα μικρό κομμάτι με κόκκινο κρασί το απόγευμα. Τρία απλά συστατικά αποτελούν τη βασική συνταγή: πατάτες, αυγά και κρεμμύδι. Μερικές φορές προσθέτουν ντομάτες και πιπεριές. Η τορτίγια ψήνεται με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρόκειται για ένα αφράτο και τέλειο πιάτο για να δοκιμάσετε στην Ισπανία.

 

Σπρινγκ Ρολς Λαχανικών, Κίνα

Vegeterian Food
Στην Κίνα, τα σπρινγκ ρολς μπορείτε να τα βρείτε τηγανιτά ή όχι, με μεγάλη ποικιλία σε γεμίσεις. Οι χορτοφάγοι μπορούν να απολαύσουν σπρινγκ ρολς λαχανικών γεμιστά με λάχανο, καρότο, μαρούλι, αγγούρι και λαχανάκια. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι κι όταν προσθέτετε την κατάλληλη σως, αυτό το πιάτο απογειώνεται!

 

Kushari, Αίγυπτος

Vegeterian Food
Το Kushari είναι το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου και μπορείτε να το βρείτε σχεδόν παντού. Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο συνδυασμό με μακαρόνια, ρύζι και φακές, επικαλυμμένα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Συχνά προσθέτονται φασόλια και τηγανητά κρεμμύδια.

 

Pampoenkoekies, Νότια Αφρική

Vegeterian Food
Αυτό το πιάτο της Νότιας Αφρικής περιλαμβάνει τηγανητές κολοκύθες, το οποίο σερβίρεται σαν πρωινό, ορεκτικό ή επιδόρπιο. Οι συνταγές ποικίλουν μεταξύ αλμυρού και γλυκού, με συνδυασμούς που περιέχουν κανέλλα, μοσχοκάρυδο και διάφορες γαρνιτούρες, όπως καραμέλα ή σιρόπι. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες.

 

Caldo Verde, Πορτογαλία

Vegeterian Food
Η αλήθεια είναι πως η πορτογαλική κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους χορτοφάγους, ωστόσο στη βόρεια Πορτογαλία, η σούπα Caldo Verde είναι ιδανική για ένα κρύο, χειμωνιάτικο βράδυ. Περιέχει λάχανο, πατάτες, κρεμμύδι κι ελαιόλαδο, ενώ μερικές φορές περιέχει και ντομάτα. Ορισμένες παραλλαγές περιέχουν ζωμό κρέατος, γι’ αυτό φροντίστε να ρωτήσετε το εστιατόριο πριν το παραγγείλετε. Παραδοσιακά μαγειρεύεται σε μεταλλικό δοχείο σε τζάκι και σερβίρεται σε πήλινο πιάτο. Μαζί με μία φέτα φρεσκοψημένο ψωμί, αυτή η σούπα είναι ιδανική για τους χειμερινούς μήνες.

 

Edamame, Ιαπωνία

Vegeterian Food
Σήμερα το Edamame είναι ένα γνωστό πιάτου που σερβίρεται ως ορεκτικό σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι σόγια στον ατμό με αλάτι. Ακούγεται – κι είναι – απλό, ωστόσο είναι πολύ γευστικό.

 

Frijoles Negros, Μεξικό

Vegeterian Food
Τα μαύρα φασόλια κατέχουν εξέχουσα θέση στη μεξικανική κουζίνα. Συχνά σερβίρονται ως συνοδευτικό πιάτο ή ως γέμιση σε τάκος ή μπουρίτος. Όμως, πιθανότατα ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι σε ένα πικάντικο στιφάδο, κατά προτίμηση με λεπτές φέτες αβοκάντο και κομμάτια κόλιανδρου.

 

Shakshouka, Ισραήλ

Vegeterian Food
Το Ισραήλ προσφέρει αμέτρητα καταπληκτικά χορτοφαγικά πιάτα, αλλά το Shakshouka βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Πρόκειται για αυγά ποσέ που σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, τσίλι, κρεμμύδι και κύμινο. Το Shakshouka σερβίρεται συχνά ως πρωινό, αλλά πολλοί το επιλέγουν για το βραδινό τους.

 

Papa a la Huancaina, Περού

Vegeterian Food
Το Περού είναι ευλογημένο με περισσότερα από 4.000 είδη πατάτας κι έτσι, τα πιάτα με βάση την πατάτα αφθονούν. Το Papa a la Huancaina αποτελείται από βραστές κίτρινες πατάτες που σερβίρονται πάνω σε μαρουλόφυλλα, με καλαμπόκι, ελιές και βραστά αυγά. Μία κρεμώδης κι ελαφρώς πικάντικη σάλτσα τυριού συμπληρώνει το πιάτο.

 

Mi Quang, Βιετνάμ

Vegeterian Food
Το Mi Quang είναι ένα νόστιμο πιάτο με βάση τα νούντλς, μαγειρεμένα με κουρκουμά. Τυπικά, περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, όπως διόσμο, βασιλικό, κόλιανδρο, φύλλα μπανάνας και μαρούλι. Θα βρείτε και παραλλαγές με χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες και ψάρι, ωστόσο πάντα υπάρχει στο μενού η χορτοφαγική επιλογή.

 

Ζυμαρικά Trofie με πέστο, Ιταλία

Vegeterian Food
Τα ζυμαρικά trofie είναι κοντά, λεπτά και στριφτά μακαρόνια από τη Λιγυρία στη βόρεια Ιταλία. Συνήθως συνοδεύονται με φρέσκια σάλτσα πέστο κι απολαμβάνονται με κόκκινο κρασί.

 

Dal Tadka, Ινδία

Vegeterian Food
Το Dal είναι ένα βασικό στοιχείο της ινδικής κουζίνας, όπως θα διαπιστώσετε, καθώς διαφορετικές περιοχές προσφέρουν παραλλαγές αυτού του εθνικού πιάτου. Όλα τα dal περιλαμβάνουν φακές μαγειρεμένες με υπέροχα μπαχαρικά, όπως κουρκουμά, μασάλα και κόλιανδρο. Συχνά προστίθενται λαχανικά όπως κρεμμύδια, τζίντζερ και ντομάτες. Σερβίρεται με ρύζι, ενώ είναι ιδανικό να το συνοδεύσετε με Mango Lassi στα εστιατόρια της Βομβάης.

 

Γευστικά πιάτα κι αμέτρητοι συνδυασμοί είναι κρυμμένοι σε κάθε γωνιά της γης και σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Για τα καλύτερα μακρινά κι εξωτικά ταξίδια, επικοινωνήστε με το Joy Tours και πραγματοποιήστε το ταξίδι των ονείρων σας!

 

Σεπ 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Κατηγορίες

Έντυπα

Κυκλοφόρησε το νέο έντυπο!

Ξεφυλλίστε το online ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

Έντυπο Άνοιξη - Πάσχα 2020

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

1