Επιλογή Σελίδας

Ανακαλύψτε την Πράγα χωρίς να ξοδευτείτε!

από | Απρ 9, 2014 | Hot Tips, Τσεχια

Πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης μπορείτε να τα δείτε και να τα επισκεφτείτε δωρεάν, με βασική προϋπόθεση να ταξιδέψετε τη σωστή εποχή του χρόνου.

1. Πλατεία Παλιάς Πόλης

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας, είναι το απόλυτο δωρεάν αξιοθέατο στην Πράγα. Δεν φιλοξενεί μόνο μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια της Πράγας, αλλά είναι επίσης και η τοποθεσία εποχιακών εκδηλώσεων όπως αυτή της Πασχαλινής Αγοράς και Χριστουγεννιάτικης Αγοράς. Όλο το χρόνο, οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν μουσικούς του δρόμου, να ξεκουραστούν στα παγκάκια γύρω από το άγαλμα του Γιαν Χους, και να τραβήξουν μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες από τα κτίρια στην πλατεία.

Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας προσελκύει πλήθος κόσμου όλο το χρόνο, και είναι μια εξαιρετική δωρεάν δραστηριότητα. Κάθε ώρα, παρακολουθείστε τους περίεργους χαρακτήρες του ρολογιού να επιδεικνύουν το παρελθόν.

2. Πλατεία Wenceslas στη Πράγα

Η πλατεία Wenceslas, είναι ακόμα ένα εξαιρετικό αξιοθέατο της Πράγας. Φιλοξενώντας καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, η πλατεία Wenceslas είναι η καρδιά της Νέας Πόλης. Εποχιακά καταστήματα έχουν στηθεί σε αυτό το τετράγωνο για ξεχωριστές περιστάσεις.

Το Εθνικό Μουσείο, το οποίο είναι δωρεάν τη πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, στέκεται στο ένα άκρο της πλατείας ενώ ιστορικά ξενοδοχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην άλλη. Καλά φωτισμένη το βράδυ, η πλατεία είναι μια ιδανική τοποθεσία για άτομα που τους αρέσει να παρατηρούν.Πλατεια Wenceslas Πραγα

3. Γέφυρα του Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου συνδέει την Παλιά Πόλη με τη Mala Strana. Αν ψάχνετε να κάνετε κάτι δωρεάν στην Πράγα, διασχίστε τη Γέφυρα του Καρόλου, και περιεργαστείτε τα εξαιρετικά αγάλματα με τελευταίο το άγαλμα του St.Jan.

Ενώ βρίσκεστε ακόμα στη Γέφυρα, μπορείτε να ακούσετε διάφορους μουσικούς καθώς και να θαυμάσετε έργα τέχνης. Με ένα μικρό ποσό, μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες στον Πύργο της Γέφυρας του Καρόλου. Εκεί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια πανοραμική θέα της Μάλα Στράνα, του Κάστρου της Πράγας και με μέρη της Παλιάς Πόλης.Γεφυρα Καρολου Πραγα

4. Κάστρο της Πράγας

Η είσοδος, ο κήπος και η αλλαγή φρουράς στα εδάφη του Κάστρου της Πράγας είναι δωρεάν, παρόλα αυτά θα πρέπει να αγοράσατε εισιτήρια για να δείτε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού του Κάστρου

Στο Καθεδρικό του Αγίου Βίτου, το σημαντικότερο κτίριο της Τσεχικής Δημοκρατίας, μπορείτε να μπείτε δωρεάν ενώ οι επισκέπτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για την μεγάλη ουρά.
5. Η Εβραϊκή Συνοικία της Πράγας
Το Γιόζεφοβ, η εβραϊκή συνοικία της Πράγας, είναι ελεύθερη για περιοδεία. Αναγνωρίστε τις συναγωγές, ρίξτε μια ματιά στο παλιό εβραϊκό κοιμητήριο, και βρείτε το μνημείο του Φράντς Κάφκα. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στην οδό Μεσάλοβα, και να ρίξετε μια βιαστική ματιά στην Αίθουσα Τελετών και στο Εβραϊκό Δημαρχείο.

6. Εποχιακές Δραστηριότητες

Ετήσιες γιορτές και αργίες συχνά προσφέρουν δωρεάν ψυχαγωγία και τη δυνατότητα να γνωρίσετε την τοπική κουλτούρα. Η Πομπή των Τριών Βασιλέων συνήθως λαμβάνει χώρα στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους και καταλήγει στο Λορέτο, όπου μπορείτε να δείτε μια ντόπια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνών. Το Καρναβάλι της Πράγας είναι μια στιγμή για κουστούμια, παρελάσεις, και γλέντι στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης για οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει. Στη Νύχτα του Αγ.Νικολάου (5 Δεκεμβρίου), ηθοποιοί ντυμένοι σαν τον Άγιο και τους συντρόφους του περιπλανώνται στους δρόμους και μοιράζουν καραμέλες στα παιδιά. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πυροτεχνήματα φωτίζουν τον νυκτερινό ουρανό της Τσεχίας που μπορείτε να δείτε από παντού.

7. Πολιτιστικές Νύχτες στη Τσεχία

Η Νύχτα των Εκκλησιών τον Μάιο και η Νύχτα των Μουσείων τον Ιούνιο είναι και οι δύο δωρεάν εκδηλώσεις. Η Νύχτα των Εκκλησιών είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε τα θρησκευτικά κτίρια της Πράγας, μερικά από τα οποία δεν είναι συνήθως ανοιχτά για το κοινό. Ενώ συναυλίες, παραστάσεις, διαλέξεις και εκδρομές διοργανώνονται στα συνεργαζόμενα μουσεία για την Νύχτα των Μουσείων.

8. Μνημεία της Πράγας

Τα μνημεία της Πράγας, βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη, προσφέρουν βαθιά γνώση του πολιτισμού και της ιστορίας ενώ δημιουργούν την ευκαιρία να μάθουμε τι είναι σημαντικό για τον τσέχικο λαό. Τα μνημεία σε όλη την Πράγα περιλαμβάνουν πολιτικά στοιχεία, όπως αυτά που γιορτάζουν κινήματα εναντίον αδικιών, σημαντικών ιστορικών μορφών, και μνημεία για εκείνους που η δημιουργικότητα τους συνέβαλε στο ζωηρό καλλιτεχνικό, μουσικό και λογοτεχνικό πολιτισμό της Πράγας.

9. Μια βόλτα στις Βιτρίνες της Πράγας

Το να χαζεύεις τις βιτρίνες είναι πάντα δωρεάν, και για τους πιο αφοσιωμένους λάτρεις των βιτρινών, η Πράγα δεν θα τους απογοητεύσει. Από καταστήματα με αντίκες μέχρι κοσμηματοπωλεία η ποικιλία είναι μεγάλη και μάλιστα σε διάφορες τιμές. Περιεργαστείτε τσέχικους θησαυρούς σε καταστήματα όπως το Botanicus και το Manufactura καθώς επίσης και δωμάτια με κρύσταλλα και πορσελάνες στο Moser στη Νέα Πόλη. Θα βρείτε επίσης Σοβιετικά αναμνηστικά, στρατιωτικά περισσεύματα, και έργα τέχνης σε όλα τα καταστήματα της Πράγας.Βιτρινες Πραγας

10. Κήποι και Πάρκα

Στους περισσότερους κήπους της Πράγας υπάρχει ελεύθερη είσοδος όπως παραδείγματος χάριν στο Wallenstein Gardens, τους κήπους του Κάστρου της Πράγας, το Kampa Park, και τους κήπους στο λόφο Petrin. Οι περισσότεροι κήποι είναι ανοιχτοί καθημερινά από τις 10 π.μ έως τις 6 μ.μ.Παρκα και Κηποι Πραγας

11. Εκκλησίες

Η Πράγα έχει όμορφες εκκλησίες όλων των αρχιτεκτονικών στυλ. Η εκκλησία του Αγ.Νικολάου στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, όπως επίσης και η εκκλησία της Παναγίας της Νίκης, έχουν ελεύθερη είσοδο. Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, η εκκλησία Our Lady Before Tyn δεν χρειάζεται κάποιο αντίτιμο εισόδου ενώ ο κόσμος συνεχίζει να την κατακλύζει.Εκκλησιες Πραγα

 

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Πράγα και γνωρίστε όλα εκείνα τα μέρη που θα κάνουν το ταξίδι σας πραγματικά μοναδικό!

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!