Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή Ιορδανία

Το ταξίδι Ιορδανία μπορούμε να το παρομοιάσουμε κάλλιστα με ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι λόγοι για να οργανώσει κανείς εκδρομή στην Ιορδανία ποικίλλουν. Οι λάτρεις της ιστορίας είναι σίγουρο ότι θα μείνουν άναυδοι με τα αρχιτεκτονικά θαύματα της χώρας. Σχεδόν κάθε πόλη και χωριό σε αυτό το αρχαίο έθνος φιλοξενεί έναν σημαντικό ιστορικό χώρο. Από τα ρωμαϊκά αμφιθέατρα μέχρι τα κάστρα των Σταυροφόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Ιορδανία είναι γεμάτη με ιστορικούς θησαυρούς και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες της. Πρόκειται για μία χώρα που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο κόσμους: από τη μία κυριαρχεί το σύγχρονο και το μοντέρνο, από την άλλη επικρατεί το ιστορικό και το παλιό. Με την έρημο Wadi Rum, τη Νεκρά Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και το μονοπάτι της Ιορδανίας, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια σειρά από μοναδικές περιπέτειες και το ταξίδι στην Ιορδανία να μείνει σίγουρα αξέχαστο. Μερικές από αυτές είναι να κάνετε μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα, όπου λόγω του υψηλού ποσοστού αλατιού θα δείτε ότι επιπλέετε, να κοιμηθείτε κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου στις θολωτές σκηνές ή να περπατήσετε ένα μικρό τμήμα του μονοπατιού της Ιορδανίας για να ζήσετε το όμορφο τοπίο αυτής της τεράστιας γης. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε οικονομικά πακέτα διακοπών Ιορδανία και να συνδυάσετε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Σας προτείνουμε να το χωρίσετε σε δύο μέρη που το πρώτο θα περιλαμβάνει το Αμμάν και το δεύτερο την επίσκεψη στην Πέτρα της Ιορδανίας.

 • Με μια ματιά..
 • NΘαυμάστε από κοντά τη μαγευτική Πέτρα στο ταξίδι στην Ιορδανία
 • NΚολυμπήστε και επιπλεύστε στη Νεκρά Θάλασσα
 • NΕπισκεφθείτε το πολυσύχναστο Αμμάν
 • NΚάντε τα ψώνια σας στις αγορές «σουκ» του Αμμάν
 • NΔιανυκτερεύστε στην έρημο Ουάντι Ραμ στην εκδρομή στην Ιορδανία
 • NΑπολαύστε κρουαζιέρα στην Ερυθρά Θάλασσα στις διακοπές στην Ιορδανία

Κορυφαίες προτιμήσεις ταξιδιωτών

 • από  830
  Jordan
  Ομαδική εκδρομή. Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραμ.

  8 days

 • από  720
  Jordan
  Ομαδική εκδρομή. Είσοδοι σε μουσεία.

  6 days

 • από  800
  Jordan
  Ατομικό ταξίδι. Τελική τιμή με φόρους

Συνδυάστε το ταξίδι σας στην Ιορδανία με:

Jordan

 1. Wadi Rum
 2. Αλ Μάχτας
 3. Νεκρά Θάλασσα

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Δραστηριότητες – Εκδρομή Ιορδανία

Μονοήμερες εκδρομές στην Ιορδανία

Το Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) είναι η έρημος της χώρας και στο ταξίδι στην Ιορδανία ενδείκνυται για σαφάρι. Μπορείτε μάλιστα να διανυκτερεύσετε σε μία από τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην έρημο και να βιώσετε από κοντά την εμπειρία του Λόρενς της Αραβίας. Υπάρχουν 2 τύποι κατασκήνωσης για τη διαμονμή σας, οι θολωτές σκηνές και οι βεδουινικές. Και οι δύο θα σας προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Το Ουάντι Ραμ συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Wadi Rum

Το Αλ Μάχτας στα αραβικά σημαίνει βάπτισμα και πρόκειται για το μέρος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς, η αλλιώς γνωστό ως Ιορδάνης ποταμός. Στον τόπο αυτό κατοικούσε ο Ιωάννης Βαπτιστής και ως τόπος έχει καταχωρηθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην εκδρομή Ιορδανία θα δείτε πως το μέρος αυτό αποκαλείται αλλιώς και Bethany Beyond Jordan και είναι συχνό μέχρι και σήμερα πιστοί να βαπτίζονται εκεί.

Αλ Μάχτας

Ένα από τα highlights της εκδρομή Ιορδανία είναι η επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα. Φημολογείται ότι το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες, όπως και η λάσπη και για αυτό πολλοί την απλώνουν στο δέρμα τους. Το εντυπωσιακό είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που έχει το νερό με αποτέλεσμα το ανθρώπινο σώμα να επιπλέει. Τέλειο;

Νεκρά Θάλασσα

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Αμμάν / Αραβικά

Νόμισμα

Ιορδανικό Δηνάριο
Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγα δηνάρια από την Ελλάδα για τα πρώτα σας έξοδα. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και βίζα Ιορδανίας.
Διάρκεια πτήσης
Περίπου 2 ώρες απευθείας πτήση
Επικοινωνία

Καλό θα ήταν, με την άφιξή σας στην Ιορδανία, να προμηθευτείτε μία sim κάρτα από το αεροδρόμιο, καθώς τα κόστη περιαγωγής είναι αρκετά υψηλά*. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία, καφετέριες κι εστιατόρια διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

*Καθώς τα κόστη μεταβάλλονται, θα λάβετε πιο αναλυτικές πληροφορίες στον ταξιδιωτικό σας φάκελο.

Καιρός

Ζώνη Ώρας

Ιορδανία: ίδια ώρα με την Ελλάδα
Φόρμα
Ενδιαφέροντος
3