Επιλογή Σελίδας

Εκδρομή Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη.. μια πόλη με πλούσια ιστορία που αξίζει ο καθένας να την επισκεφθεί. Ο αέρας αυτής της πόλης είναι μοναδικός. Στο ταξίδι Κωνσταντινούπολη θα διαπιστώσετε πως αποτελεί ένα σταυροδρόμι, όπου παράδοση, γαστρονομία και ιστορία συναντώνται. Η πόλη είναι κτισμένη στην περιοχή που ήταν το αρχαίο Βυζάντιο και έχει πολλά να προσφέρει. Κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας το ελληνικό στοιχείο άνθισε ιδιαίτερα στην πόλη, για αυτό και θα ανακαλύψετε πως υπάρχουν ακόμη μερικά ελληνικά στοιχεία. Πολλοί αναρωτιούνται πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και εμείς με τη σειρά μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως είναι φιλική προς όλα τα budget. Ειδικότερα, μπορείτε να επιλέξετε οικονομικά πακέτα διακοπών Κωνσταντινούπολη και να συνδυάσετε την εκδρομή σας και με άλλους προορισμούς, όπως η Καππαδοκία. Το εντυπωσιακό με την Κωνσταντινούπολη είναι ότι αποτελεί την μοναδική πόλη στον κόσμο που αγγίζει δύο ηπείρους. Για αυτό και όταν την επισκεφθείτε θα δείτε πως είναι χωρισμένη στην ευρωπαϊκή και στην ασιατική πλευρά, με αισθητές φυσικά διαφορές. Τι λέτε, λοιπόν, είστε έτοιμοι;

  • Με μια ματιά..
  • NΕπισκεφθείτε την επιβλητική Αγία Σοφία
  • NΔοκιμάστε τα γνήσια τουρκικά σιροπιαστά γλυκά στις διακοπές στην Κωνσταντινούπολη
  • NΑπολαύστε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας κρουαζιέρα στο Βόσποροστο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη
  • NΠεριηγηθείτε στο ανάκτορο Dolmabahce και μάθετε περισσότερα για την τουρκική κουλτούρα
  • NΚάντε μια βόλτα στο πολύχρωμο Balat στην εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Κορυφαίες προτιμήσεις ταξιδιωτών

Συνδυάστε το ταξίδι σας στην Κωνσταντινούπολη με:

  1. Καππαδοκία (με διαμονή)
  2. Σμύρνη (με διαμονή)

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Δραστηριότητες – Εκδρομή Κωνσταντινούπολη

Μονοήμερες εκδρομές από την Κωνσταντινούπολη

Στο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, αξίζει σίγουρα να οργανώσετε μια μονοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Γνωστά και ως Πριγκιπόννησα, είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στη θάλασσα του Μαρμαρά και αποτελείται από 4 μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Αξίζει να κάνετε μια στάση στο νησί της Χάλκης, όπου φιλοξενείται η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου φοίτησαν πολλοί ιερείς, θεολόγοι, επίσκοποι και πατριάρχες, συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριγκιπονήσια

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Τουρκία / Τουρκικά

Νόμισμα

Τουρκική Λίρα
Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγες Τουρκικές λίρες από την Ελλάδα για τα πρώτα έξοδα. Οι σημαντικότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές από τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Πιο διαδεδομένες είναι η MasterCard και η Visa, ενώ η American Express και η Diners Club International γίνονται λιγότερο αποδεκτές λόγω του υψηλού τόκου. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα όπου υπάρχει η σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
Διάρκεια πτήσης
Περίπου 1.30 ώρα απευθείας πτήση
Μετακινήσεις

Πληθώρα μεταφορικών μέσων βρίσκονται στη διάθεσή σας για τις μετακινήσεις σας στην Κωνσταντινούπολη. Από μετρό, τρένο, τραμ και λεωφορεία μέχρι θαλάσσια λεωφορεία και ferry. Το μετρό πραγματοποιεί δρομολόγια για πολύ συγκεκριμένες αποστάσεις, ενώ πιο διαδεδομένα μέσα είναι τα λεωφορεία και τα τραμ.

Επικοινωνία

Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τρία δίκτυα GSM: Turkcell, Telsim και Avea. Αν έχετε κάνει roaming στο κινητό τηλέφωνό σας, δεν θα έχετε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, οικονομικότερη λύση είναι αυτή της αγοράς μιας τοπικής κάρτας SIM, διαθέσιμης σε όλα τα δίκτυα.

Καιρός

Istanbul

Ζώνη Ώρας

Κωνσταντινούπολη: ίδια ώρα
Φόρμα
Ενδιαφέροντος
1