Επιλογή Σελίδας

Φέστιβαλ Χόλι – Ανακαλύψτε στο πιο χρωματιστό φεστιβάλ του κόσμου!

από | Ιούλ 7, 2020 | Uncategorized

Ευοίωνο κόκκινο. Ηλιοκαμένο χρυσό. Καταπραϋντικό ασημί. Ζωντανό μωβ. Γαλήνιο μπλε. Αιώνιο πράσινο. Το φεστιβάλ Χόλι αποτελεί την απόλυτη ευκαιρία για να αγγίξετε το χρώμα της χαράς. Είναι ένα μάθημα αγάπης και συγχώρεσης. Είναι η στιγμή έκφρασης της απόλυτης ευτυχίας. Αφήστε αυτό το φεστιβάλ να αποβάλει όλα τα αρνητικά συναισθήματα και να φέρει θετικότητα στη ζωή σας. Ζήστε έντονα! ”

 

Λίγα Λόγια

Το Holi θεωρείται ένα από τα πιο σεβαστά και διάση-μα φεστιβάλ της Ινδίας και γιορτάζεται σχεδόν σε όλα τα μέρη της χώρας. Ονομάζεται επίσης «φε-στιβάλ της αγάπης», κα-θώς αυτή την ημέρα οι άνθρωποι έρχονται να ενώθούν από κοινού ξε-χνώντας όλες τις δυσαρέσκειες και όλα τα είδη αρνητικών συναισθημάτων ο ένας προς τον άλλον. Το μεγάλο ινδικό φεστιβάλ διαρκεί μια μέρα και μια νύχτα, και ξεκινά το βράδυ της Πούρνιμα ή την ημέρα της πανσελήνου στο μήνα Φάλγκουν. Το πρώτο βράδυ του φεστιβάλ ονομάζεται Holika Dahan ή Choti Holi και η επόμενη μέρα ονομά-ζεται Holi. Το τελετουργικό ξεκινά με το άναμμα της φωτιάς και αυτή η διαδικασία συμ-βολίζει τον θρίαμβο του καλού πάνω από τον κακό. Την ημέρα Holi όλοι παίζουν στους δρόμους πετώντας χρώματα σε φίλους και τις οικογένειές τους, ενώ το βράδυ δείχνουν αγάπη και σεβασμό στα στενά τους πρόσωπα.

Τα χρώματα

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γί-νεται χρήση φυσικών χρωμά-των που παράγονται από πηγές φιλικές προς το δέρμα, όπως το κουρκούτι ή το haldi, τα εκχυλίσματα λουλουδιών, το σανταλόξυλο και πολλά άλλα. Εκτός αυτού, τα φυσικά χρώματα είναι φθηνά και μπορούν να προετοιμαστούν εύκολα στο σπίτι. Η Αρχαία Ινδία γνώριζε πλήρως τα οφέλη των αρωματικών φυσικών χρωμάτων για το δέρμα και την υγεία, αλλά και την θεραπευτική τους αξία. Το Gulal για παράδειγμα επιλέχθηκε για τις μαλακτικές ιδιότητες των συστατικών του ενώ τα πέταλα λουλουδιών έχουν επιλεγεί για το άρωμα και το χρώμα τους.

Το φεστιβάλ Holi στο Δελχί

Το Δελχί, η πρωτεύουσα και η καρδιά της Ινδίας, γιορτάζει το Holi με ακραίο ενθουσιασμό. Οι άνθρωποι κινούνται έξω στους δρόμους και εφαρμόζουν χρώμα ο ένας στον άλλο μέχρι να γίνουν μη αναγνωρίσιμοι. Το παιχνίδι κορυφώνεται στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, καθώς οι άνθρωποι συνή-θως παραμένουν στη γειτονιά τους για να γιορτάσουν το φεστιβάλ με τις οικογένειές τους. Γιορτή, μουσική, χοροί και διάφορες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη για να γιορτάσουν το φεστιβάλ των χρωμάτων και κάθε αίσθηση εχθρότητας ξεχνιέται εκείνη την ημέρα.

Τα τραγούδια

Τα τραγούδια είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ και κανείς δεν έχει συνειδητοποι-ήσει αυτό το γεγονός καλύτερα από τη διάσημη κινηματογραφική βιο-μηχανία τους. Το Bollywood πάντα προσπαθούσε να απεικονίσει τη ζω-ντάνια και το vibe του φεστιβάλ. Συνήθως ένας ήρωας περνάει ανά-μεσα σε χρωματιστά νερά συνοδευ-όμενα από εκατοντάδες χορευτές που χαίρονται στο παρασκήνιο προκειμένου να συναντήσει την αγάπη της ζωής του. Η λαϊκή επαφή στα διάφορα τραγούδια των κινηματογραφικών ταινιών Bollywood έκανε τους Ινδούς τόσο δημοφιλείς ώστε να τα θεωρούν πλέον ουσιαστικό μέρος των εορτασμών του φεστιβάλ ισάξιο με τα ίδια τα χρώματα. Η γιορτή Holi δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τον περίφημο –πλέον- ύμνο από την ταινία Silsilay, το Rang Barse. Στο φεστιβάλ που δε γνωρίζει περιορισμούς, ο ήρωας, φλερτάρει ανοιχτά με τη φίλη του, μπροστά στη σύζυγό του και τον άντρα της κοπέλας. Το τραγούδι είναι τόσο διασκεδαστικό όπως και το ίδιο το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Holi 2019

Συνήθως αυτό το μεγάλο ινδικό φεστιβάλ πραγματοποιείται στο τέλος του χειμώνα. Μια μέρα πριν, η πόλη φωτίζεται από μια μεγάλη πυρκαγιά που βοηθάει στην καύση των κακών πνευμάτων και αυτή η όλη δια-δικασία ονομάζεται Holika Dahan. Φέτος, η ημερομηνία που έχει οριστεί το φεστιβάλ είναι η 21η Μαρτίου. Κατά την παράδοση, απαγορεύεται αυστηρά να ανά-ψει η φω-τιά του Holika Dahan πριν από το Ηλιο-βασίλεμα, καθώς αυτό μπορεί να είναι, σύμφωνα με τους ντόπιους, η αιτία για την πρόκληση πολλής ατυχίας στη ζωή.

Ο Μάρτης πλησιάζει και οι μέρες για να αποφασίσετε να κλείσετε το απόλυτα διασκεδαστικό ταξίδι λιγοστεύουν. Μη χάνετε χρόνο, επισκεφτείτε το www.joytours.gr και πιάστε τη ζωή από τιμόνι. Ο δρόμος οδηγεί… Ινδία.

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!