Επιλογή Σελίδας

Νέα έρευνα για τα τουριστικά πρακτορεία

από | Μάι 16, 2016 | Hot Tips

Νέα έρευνα από την American Society of Travel Agents (ASTA) αποδεικνύει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξοικονομούν στους πελάτες τους χρόνο και χρήμα. Οι καταναλωτές αναφέρουν ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία τους έχουν γλυτώσει 452$ ανά ταξίδι, και το λιγότερο τέσσερις ώρες σε προγραμματισμό ταξιδιού, και το πιο σημαντικό, τους έχουν βοηθήσει να αποφύγουν λάθη με υψηλό κόστος.

Η ανεξάρτητη μελέτη «Best of Both Worlds: Quantifying How Travel Agents Save Consumers Time and Money» χρηματοδοτήθηκε από την Carnival Corporation και διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών αγοράς, TNS Global.

«Σε αυτό το σημείο, οι καταναλωτές έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Έχουν κάνει κράτηση online, έχουν κάνει άμεσες κρατήσεις και έχουν χρησιμοποιήσει ταξιδιωτικό πράκτορα. Η μελέτη αυτή καταρρίπτει τον μύθο ότι οι απευθείας κρατήσεις παρέχουν στον καταναλωτή μία καλύτερη και οικονομικότερη συμφωνία ή μία καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Οι καταναλωτές είπαν στην TNS Global ότι αν θέλετε μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία, χρησιμοποιήστε έναν πράκτορα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ASTA, Zane Kerby.

Τα βασικά σημεία που προέκυψαν από την έρευνα:

  • Στους τελευταίους 12 μήνες, το 47% των καταναλωτών έκαναν κράτηση ταξιδιού μέσω ιστοσελίδων προμηθευτών, το 25% μέσω online ταξιδιωτικό γραφείο (OTA), και το 23% μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, που ήταν μάλιστα και το υψηλότερο ποσοστό για τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Όταν σκέφτονται προηγούμενες ταξιδιωτικές εμπειρίες, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) δήλωσαν ότι η χρήση ταξιδιωτικού πράκτορα κατέστησε τη συνολική εμπειρία του ταξιδιού τους καλύτερη, το 69% ανέφερε ότι οι πράκτορες τους βοήθησαν να εξοικονομήσουν χρόνο από το σχεδιασμό και τις κρατήσεις, το 66% δήλωσε ότι τους βοήθησαν να αποφύγουν λάθη με υψηλό κόστος, και το 64% είπε ότι τους βοήθησαν να βρουν καλύτερες προσφορές.
  • Ο βασικός λόγος που οι καταναλωτές δεν πήγαν σε ταξιδιωτικό πράκτορα τους τελευταίους 12 μήνες ήταν γιατί «ήθελαν να το κάνουν μόνοι τους».
  • Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πήραν καλή αξιολόγηση για την διοργάνωση ταξιδιών σε all-inclusive θέρετρα και κρουαζιέρες.
  • Από αυτούς που δεν απευθύνθηκαν σε τουριστικό πρακτορείο το περασμένο 12μηνο, το 47% είπε ότι αν ο πράκτορας θα τους εξοικονομούσε χρήματα από το ταξίδι, θα σκέφτονταν να κάνουν κράτηση μέσω αυτού, ενώ, επίσης μεγάλο ποσοστό, είπε ότι θα έκανε κράτηση μέσω τουριστικού γραφείο, εάν τον βοηθούσε να εντοπίσει καλύτερες προσφορές ή τους βοηθούσε να αποφύγουν λάθη.

Αν θέλετε τη συμβουλή μας για το επόμενό σας ταξίδι επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Πηγή: Travel-agent.eu

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!