Επιλογή Σελίδας

Ο Καλύτερος Τουριστικός Οδηγός για τη Μάλτα

από | Απρ 21, 2015 | Hot Tips, Ευρωπη | 0 Σχόλια

Γνωρίστε τη Βαλέτα

Η Βαλέτα είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας η οποία μάλιστα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO περιγράφεται ως «μία από τις πιο συμπαγείς ιστορικές περιοχές του κόσμου». Η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο ιδιαίτερη διότι συμπιέζεται σε μια περιοχή μικρότερη από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο ενώ ανάμεσα στον πλούσιο καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, και το Θέατρο Manoel, η Βαλέτα τα έχει όλα: εστιατόρια, μνημεία, παραδοσιακά κτίρια, καταστήματα και εμπορικά κέντρα καθώς επίσης μουσεία, φρούρια, προμαχώνες και υπαίθριες αγορές.

Βαλέτα Μάλτα

Η Πόλη Μντίνα – Mdina

Η Μντίνα είναι το μεσαιωνικό στολίδι της Μάλτας, ονομάζεται και διαφορετικά «σιωπηλή πόλη». Τα χαρακτηριστικά στενά δρομάκια της προστατεύονται από τους επιβλητικούς τοίχους των σπιτιών των ευγενών και φυσικά είναι απλώς μοναδικά για να κάνετε τον περίπατό σας σε αυτά. Τα σημάδια της σύγχρονης ανάπτυξης μόλις που διακρίνονται ενώ αντίθετα τα απογεύματα με τις αναμμένες λάμπες είναι σουρεαλιστικά. Αξίζει να επισκεφτείτε μια σειρά από αξιοθέατα που σχετίζονται με την ιστορία της πόλης, όπως μπορείτε επίσης να απολαύσετε από εδώ την καλύτερη θέα της Μάλτας.

ΜΝτίνα Μάλτα

Το Νησί Γκόζο – Gozo στη Μάλτα

Το Γκόζο είναι ένα μικρότερο αγροτικό νησί στα βόρεια της Μάλτας, μόλις μισή ώρα μακριά με το φέρι. Είναι μια ζωντανή εικόνα της Μάλτας, όπως ήταν μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες με πιο αργούς ρυθμούς ζωής, καταδεκτικούς ανθρώπους, αναξιοποίητες δαντελωτές ακτές, ανεπιτήδευτα χωριά και παραδοσιακές τέχνες. Τα αξιοθέατα του Γκόζο περιλαμβάνουν την Citadella, τους μεγαλιθικούς ναούς της Ggantija, τη βασιλική Τa’Pinu και την περιοχή Dwejra.

Γκόζο Μάλτα

Ο Ήλιος, η θάλασσα και οι αμμουδιές της Μάλτας

Παρ’ όλο που η Μάλτα διαθέτει πληθώρα ιστορικών και πολιτιστικών θησαυρών, ο ηλιόλουστος καιρός της, οι καθαρές θάλασσες της και οι ειδυλλιακές παραλίες της, αποτελούν κύριο πόλο έλξης για τους τουρίστες. Υπάρχουν οι προφανείς δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες της, αλλά και οι τραχιές βραχώδεις ακτές της που δεν υστερούν σε ομορφιά. Το Γκόζο διαθέτει μια σειρά από μοναδικές τοποθεσίες ενώ η Γαλάζια Λίμνη στο Κομίνο προσφέρει υλικό για πολλές φωτογραφίες.

Παραλίες της Μάλτας

Βόλτες στην εξοχή

Η άνοιξη, το φθινόπωρο και το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα προσφέρουν το ιδανικό κλίμα για να περπατήσει κάποιος στη πλούσια και γεμάτη αντιθέσεις εξοχή της Μάλτας. Οι ήπιες πλαγιές, τα απότομα βράχια, οι απομονωμένες παραλίες και τα κρυφά μονοπάτια σας “παρακαλούν” να τα εξερευνήσετε. Οι παράκτιοι πύργοι, τα παρεκκλήσια, η τοπική άγρια πανίδα μαζί με την εκπληκτική θέα των ακτών, αποτελούν προκλητικά και ευχάριστα αντικείμενα εξερεύνησης της Μάλτας και του Γκόζο.

Η Εξοχή της Μάλτας

Κατάδυση στις ακτές της Μάλτας

Χάρη στον ιδανικό καιρό, οι καταδύσεις στη Μάλτα είναι ένα σπορ για όλο το χρόνο. Τα νερά της Μεσογείου γύρω από τα νησιά της Μάλτας είναι τα καθαρότερα και πιο διαυγή που έχετε δει ποτέ σας. Με τα ενδιαφέροντα σπήλαια, την ποικιλία των φυσικών και τεχνητών υφάλων, την υγιή θαλάσσια ζωή και τις πολλές επαγγελματικές σχολές καταδύσεων που βρίσκονται διάσπαρτες στα νησιά, οι καταδύσεις εδώ παίρνουν άριστα.

Καταδύσεις στη Μάλτα

Η Μεσογειακή κουζίνα και η νυχτερινή ζωή της Μάλτας

Η Μάλτα διαθέτει περισσότερες αλυσίδες εστιατορίων από όσα της αναλογούν. Το δείπνο με την «ψαριά της ημέρας» κάτω από ένα λαμπρό νυχτερινό ουρανό είναι ο ορισμός του Μεσογειακού τρόπου ζωής. Κάντε την έξοδό σας σε ένα ατμοσφαιρικό wine bar για μια χαλαρή βραδιά ή δοκιμάστε την τύχη σας σε ένα πολυτελές καζίνο. Η νεότερη γενιά μπορεί να απολαύσει το clubbing και να διασκεδάσει σε κάποια από τις πολυάριθμες μουσικές σκηνές γύρω από το St Julian και της Bugibba.

Εστιατόρια Μάλτα

Οι μεγαλιθικοί ναοί της Μάλτας

Αυτά τα προϊστορικά μνημεία είναι μεγαλιθικά συγκροτήματα που χρονολογούνται από το 3.600 π.Χ. Συνολικά, πέντε από αυτούς τους ναούς περιλαμβάνονται στο κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, συμπεριλαμβανομένων των αρχαιοτέρων γνωστών ναών του κόσμου της Ggantija και του υπόγειου ιερού Hal Saflieni Hypogeum.

Ναοί στη Μάλτα

Το Κομίνο και η Γαλάζια Λίμνη της Μάλτας

Το Κομίνο είναι ένα μικροσκοπικό νησί στη μέση μεταξύ της Μάλτας και του Γκόζο. Σε μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από ένα τετραγωνικό μίλι, συνδυάζουν ένα γοητευτικό μικρό παρεκκλήσι, ένα γραφικό κάστρο και απόκρημνους γκρεμούς. Ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με διαμερίσματα με τη δική τους κουζίνα και θέα την απίστευτη Γαλάζια Λίμνη θα σας συναρπάσει. Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης πρέπει να είναι το καλύτερο σημείο για κολύμβηση και κατάδυση με αναπνευστήρα από οπουδήποτε αλλού στη Μεσόγειο.

Γαλάζια Λίμνη Μάλτα

Θρησκευτικές γιορτές της Μάλτας

Αυτό είναι ένα άλλο τυπικό παραδοσιακό έθιμο της νότιας Ευρώπης. Ο τεράστιος όγκος της προσπάθειας, της ενέργειας, του φανατισμού και της πίστης που ξοδεύεται σε αυτές τις γιορτές, τραβάει τα πλήθη, τόσο των ντόπιων, όσο και των ξένων. Ακολουθήστε την μπάντα της πόλης στη λιτανεία του αγάλματος, αφεθείτε να σας παρασύρει το ρεύμα του πλήθους στους δρόμους, και προσευχηθείτε σε στολισμένους ναούς, δοκιμάστε παραδοσιακά εδέσματα από υπαίθριους πάγκους και θαυμάστε τις εκπληκτικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων.

Events στη Μάλτα

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωάννη

Εδώ βρίσκεται ο κυριότερος ναός των Ιπποτών της Μάλτας, που εκτός από εξαιρετικός τόπος λατρείας, είναι κι ένα από τα πιο σημαντικά μπαρόκ κτίρια στην Ευρώπη. Το εξωτερικό του είναι απλό, σε αυστηρό στυλ, κι έχει σχεδιαστεί από τους στρατιωτικούς αρχιτέκτονες που έχτισαν την Βαλέτα ως ακρόπολη-πρωτεύουσα των Ιπποτών κατά τη δεκαετία του 1570. Το εσωτερικό του όμως, είναι εκθαμβωτικό. Κάθε εκατοστό του καλύπτεται από χρυσό, μάρμαρο ή χρώμα. Ακόμη και το δάπεδο είναι μια θάλασσα από τάφους σε χρωματιστό μάρμαρο. Κάθε εθνική ομάδα των Ιπποτών είχε εδώ από ένα παρεκκλήσι και υπήρξε ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποια ομάδα θα κατείχε το μεγαλύτερο και με τον πιο πλούσιο διάκοσμο. Οι πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης έδωσαν μια πιο φωτεινή όψη στο χώρο.

Καθεδρικός Ναός Μάλτας

Περιοδεία με τη βάρκα στο Μεγάλο Λιμάνι

Το περίφημο Μεγάλο Λιμάνι, υπήρξε το επίκεντρο του μεγαλύτερου μέρους της ιστορίας της Μάλτας (και εν μέρει της Ευρώπης). Απετέλεσε τη ναυτική βάση του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού μέχρι τη δεκαετία του 1970, Αφού απολαύσετε τη θέα του από ψηλά (Upper Barracca Gardens), εάν το επιτρέπει ο καιρός φυσικά, αξίζει να το δείτε και μέσα από το νερό. Ο πιο γραφικός τρόπος είναι η βόλτα με το παραδοσιακό βαρκάκι (dghajsa). Κάποτε υπήρχαν εκατοντάδες από αυτές τις πολύχρωμες ξύλινες βάρκες που μετέφεραν τους ναύτες από τα πλοία στην ακτή κι αντίστροφα. Τώρα πια υπάρχουν ελάχιστες και το μοναδικό τους κουπί (που το χρησιμοποιούσαν όπως και στις γόνδολες), έχει αντικατασταθεί από μηχανή. Παρ’ όλα αυτά όμως εξακολουθούν να αποτελούν τον πιο υποβλητικό τρόπο για να περιηγηθεί κάποιος στο Μεγάλο Λιμάνι. Μην ενθαρρύνετε όμως τον βαρκάρη να βγει έξω από το λιμάνι! Αυτές οι βάρκες δεν έχουν σχεδιασθεί για την ανοικτή θάλασσα.

Βάρκες στο Λιμάνι της Μάλτας

Η Μάλτα στο Πολεμικό Μουσείο

Δεν πρόκειται απλά για ένα μουσείο με θέμα τη Μάλτα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά φημίζεται για τις ξεναγήσεις που προσφέρει στο πιο εκτεταμένο υπόγειο καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φορέστε το προστατευτικό κράνος, περάστε μέσα από κουρτίνα αερίου (παράγεται με μηχανήματα), και κατεβείτε στο κόσμο των Μαλτέζων κατά τη διάρκεια του χειρότερου πολέμου. Η Μάλτα υπήρξε στόχος των σφοδρότερων βομβαρδισμών από οποιοδήποτε άλλο μέρος, και η περιοχή που ήταν η έδρα των ναυπηγείων του Μεγάλου Λιμανιού στα οποία εκτελούνταν κρίσιμες ναυπηγικές εργασίες, υπέστη τις πιο βίαιες από αυτές. Μέσα σε αυτές τις γρανιτένιες στοές που σκάφτηκαν με το χέρι, πέρασαν ολόκληρα μερόνυκτα, εκατοντάδες άνθρωποι, με μόνο μικρές λάμπες λαδιού, για φωτισμό. Οι ξεναγοί εδώ (στα Αγγλικά) είναι εξαιρετικά ενημερωμένοι και πραγματικά με τη δουλειά τους αναβιώνουν το μέρος.

Πολεμικό Μουσείο Μάλτας

Δείτε τις οργανωμένες εκδρομές μας για Μάλτα και δεν θα χάσετε!

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Κατηγορίες

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!