Επιλογή Σελίδας

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

από | Δεκ 17, 2014 | Hot Tips, Ευρωπη | 0 Σχόλια

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης:

1. Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Kaiser Wilhelm, Βερολίνο

Το Βερολίνο θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως η πρωτεύουσα της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης αγοράς – αν κριθεί με βάση την ποσότητα και μόνο – αφού έχει πάνω από πενήντα αγορές σε όλη την πόλη κάθε χρόνο. Η αγορά στο Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής με περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο να έρχονται και να χαζέψουν τα κοσμήματα, τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης, καθώς και να δοκιμάσουν τις πιο κλισέ εποχιακές απολαύσεις όπως κάστανα και ζεστό κρασί.

Πού: Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Βερολίνο, Γερμανία
Πότε: 24 Νοεμβρίου – 1 Ιανουαρίου

Εορταστικές αναχωρήσεις για Βερολίνο: http://bit.ly/1wYirbw

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βερολίνο

2. Plaisirs d’Hiver (Winter Wonders), Βρυξέλλες

Τα Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες φαίνεται να μεγαλώνουν κάθε χρόνο. Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκτείνεται τώρα ακόμα και στους δρόμους πέρα από την πλατεία Grand’Place και την πλατεία Ste-Catherine, καλύπτοντας μια απόσταση σχεδόν 2 χιλιομέτρων. Καθένας από τους 240 πάγκους της αγοράς είναι μια ξυλόστεγη καλύβα που προσφέρει κυρίως στολίδια και παιχνίδια ή φαγητό και ποτό, όλα τους με πανευρωπαϊκή γεύση. Μέχρι να φτάσετε στη πλατεία Ste-Catherine και τις προβλήτες, όχι μόνο έχετε ζεσταθεί αρκετά, αλλά βρίσκεστε πια στο επίκεντρο των εορτασμών. Οι γραφικοί πάγκοι συνεχίζονται, με μεγάλα έλκηθρα διασκορπισμένα εδώ κι εκεί, ένα μεγάλο τροχό που φωτίζεται με 18.000 φώτα και φυσικά το μεγάλο παγοδρόμιο.

Πού: Από τη πλατεία Grand’Place μἐχρι τη πλατεία Ste-Catherine
Πότε: 30 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Εκδρομή Μπενελούξ για Βέλγιο – Ολλανδία – Λουξεμβούργο: http://bit.ly/1vzZ71Z

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βρυξέλλες

3. Η Χριστούγεννα αγορά της Βουδαπέστης, Ουγγαρία

Το παραδοσιακό φαγητό, οι παραδοσιακοί χοροί και η ζωντανή μουσική βρίσκονται καθημερινά ανάμεσα στα εξοχικά αγροτόσπιτα – πάγκους στο Vörösmarty tér από τα μέσα Νοεμβρίου. Με επίκεντρο τη περιοχή Pest, στην αρχή της ‘Fashion Street’, η αγορά διαθέτει περίπου 150 πάγκους γεμάτους από έργα τοπικής τέχνης και κουλτούρας, όπως παραδείγματος χάριν θέατρα μαριονέτας. Κάτι που προσθέτει πολλούς πόντους στην αυθεντικότητα των εορτασμών, είναι ότι όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά έχουν πιστοποιηθεί ως παραδοσιακά χειροποίητα από επαγγελματική επιτροπή αποτελούμενη από διάφορους οργανισμούς.

Πού: Vörösmarty tér (Vörösmarty Sqaure), Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Πότε: 18 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου

Πακέτα διακοπών για Βουδαπέστη: http://bit.ly/11daOzk

Χριστουγεννιάτικη Αγορά  Βουδαπέστης

4. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο πάρκο Tivoli, Κοπεγχάγη

Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Κοπεγχάγη είναι στολισμένη και φωταγωγημένη αυτή την εποχή του έτους. Όμως, σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις, η ατμόσφαιρα είναι λιγότερο εμπορική και πιο αυθεντικά «Χριστουγεννιάτικη» (ίσως να βοηθούν και οι κάτω του μηδενός θερμοκρασίες). Από τα μέσα Νοεμβρίου Tivoli μετατρέπεται σε ένα τεράστιο σπήλαιο των Χριστουγέννων με την ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη αγορά, και την εισβολή των nisser (δανέζικα Χριστουγεννιάτικα ξωτικά).

Το ρωσικό θέμα, το οποίο εισήχθη την περασμένη σεζόν, συνεχίζεται ισχυρό και φέτος, αν και οι σκανδιναβικές πινελιές έχουν επιστρέψει μετά από λαϊκή απαίτηση. Παρόλο που το αντίγραφο του καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου παραμένει, έχει επιστρέψει ο παραδοσιακός Αι Βασίλης (Father Christmas) που κατοικεί σε ένα θέατρο παντομίμας του δέκατου ένατου αιώνα, ενώ η διακόσμηση του στάβλου είναι εμπνευσμένη από δανέζικα και σκανδιναβικές έθιμα. Οι κήποι προσφέρουν επίσης ένα παγοδρόμιο, τρενάκι και περιηγήσεις στο θεματικό πάρκο για εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από μια χαλαρή βόλτα γύρω από τους πάγκους χειροτεχνίας.

Πού: Tivoli, Κοπεγχάγη, Δανία
Πότε: 16 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου

Οργανωμένη εκδρομή για Κοπεγχάγη: http://bit.ly/1wOjlUM

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Κοπεγχάγης

5. Fira de Santa Llúcia, Βαρκελώνη

Αυτό το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι που χρονολογείται από το 1786, εκτείνεται σε περισσότερους από 300 πάγκους που πωλούν κάθε είδους χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, γκι, Αλεξανδρινά και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η πιο δημοφιλής προς πώληση φιγούρα για τη Φάτνη είναι το περίεργο καταλανικό αγαλματάκι του caganer, μιας μικρής φιγούρας που σκύβει πάνω από μια αχνιστή σβουνιά με το παντελόνι του κατεβασμένο γύρω από τους αστραγάλους του. Υπάρχουν επίσης διαγωνισμός κατασκευής φάτνης, μουσικές παρελάσεις και εκθέσεις, όπως η δημοφιλής σε φυσικό μέγεθος φάτνη, στην πλατεία Plaça Sant Jaume.

Πού: Pla de la Seu & Avda de la Catedral, Βαρκελώνη, Ισπανία
Πότε: 25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Εορταστικές αναχωρήσεις για Βαρκελώνη: http://bit.ly/1zxUWFl

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βαρκελώνης

6. Η Αγορά “12 ημέρες των Χριστουγέννων”, Δουβλίνο

Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις νεότερες ευρωπαϊκές αγορές των Χριστουγέννων, η αγορά ’12 Ημέρες των Χριστουγέννων’ προσέλκυσε 145.000 επισκέπτες το 2010. Στολίδια, βιτρό, ξύλινα παιχνίδια και τα διάφορα τεχνουργήματα πωλούνται στην πρόσφατα ανανεωμένη περιοχή Docklands του Δουβλίνου. Το καρουσέλ, τα κάλαντα, τα τραγούδια και τα γερμανικά θεματικά μπαρ προσφέρουν στον κάθε νέο επισκέπτη ένα φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, ιδανικό για να ικανοποιήσει τους πάντες.

Πού: Georges Dock, Δουβλίνο, Ιρλανδία
Πότε: 7 Δεκεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Δουβλίνο

7. Η Γιορτή “La Fête dé Noué”,Τζέρσεϊ

Η γιορτή La Fête dé Noué συχνά διαφημίζεται ως χριστουγεννιάτικη αγορά που καυχιέται για τον χειμερινό της ήλιο. Εκείνοι που ψάχνουν για θερμότερα κλίματα, τον Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να βρουν καλύτερα μέρη από το Jersey, αλλά το Σεντ Ελιέ μπορεί περήφανα να ισχυρίζεται ότι διαθέτει την πιο δραστήρια χριστουγεννιάτικη αγορά ανάμεσα σε άλλες αυτής της κατηγορίας. Περίπατοι, ιστορικές ξεναγήσεις, αφηγήσεις διηγημάτων του Κάρολου Ντίκενς, τα κάλαντα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και παρελάσεις στο φεγγαρόφωτο, συνοδεύουν τους νορμανδικούς πάγκους της αγοράς κάτω από τον εντυπωσιακό θόλο των φώτων.

Πού: Σεντ Ελιέ, Τζέρσεϊ
Πότε: 1 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τζέρσει

8. Οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Πράγας

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας λαμβάνουν χώρα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και την πλατεία Wenceslas (από το όνομα του βασιλιά Wenceslas). Εδώ οι επισκέπτες αναζητούν ασυνήθιστο φαγητό και ποτό και όχι δώρα και διακόσμητικά. Ολόκληρη την εβδομάδα πριν τις διακοπές των Vánoce (Χριστούγεννα), οι δρόμοι κατακλύζονται από τεράστιες δεξαμενές νερού γεμάτες με κυπρίνους, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πιάτο της Τσεχίας – που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε μαζί με το γκρόγκ και το λικέρ μέλι – το παραδοσιακό τσέχικο ποτό. Τσέχικα κάλαντα ακούγονται γύρω από την αγορά καθώς οι επισκέπτες αντικρίζουν την πανέμορφη αρχιτεκτονική τριγύρω και τον εκτυφλωτικό φωτισμό τη νύχτα.

Πού: πλατεία Wenceslas, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
Πότε: 1 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου

Πακέτα διακοπών για Πράγα: http://bit.ly/1BsOilI

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Πράγας

9. Χριστουγεννιάτικη αγορά του Skansen, Στοκχόλμη

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Skansen λειτουργεί σε ετήσια βάση από το 1903. Αναζητήστε σουηδικά χειροτεχνήματα, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από άχυρο, χειροποίητα κεριά και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, όπως καπνιστό λουκάνικο, χέλι, σολομό, glögg (ζεστό κρασί) και ψωμάκια με σαφράν.

Πού: Skansen, Στοκχόλμη, Σουηδία
Πότε: 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου (μόνο τα Σαββατοκύριακα)

Οργανωμένες εκδρομές για Στοκχόλμη: http://bit.ly/1v2sAxO

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Στοκχόλμη

10. Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννη

Ο χειμώνας είναι η πιο χαρακτηριστική εποχή του χρόνου για την Αυστρία, το χιόνι (μερικές φορές), σκεπάζει την πόλη, και εμφανίζονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές Christkindlmärkte κάπου στα μέσα του Νοεμβρίου. Για τον Βιεννέζο τα Χριστούγεννα είναι μια κοινωνική υπόθεση, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται στις αγορές για Punsch ή Glühwein (το τοπικό ζεστό κρασί), κάστανα και πικάντικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Εορταστικές εκδρομές για Βιέννη: http://bit.ly/1xT5Gib

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Βιέννη

Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία:

Αγορά στη Rathausplatz με φόντο τα παράθυρα Advent στο Δημαρχείο.
Πότε: 17 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου

Αγορά στο ανάκτορο Σένμπρουν στο ανάκτορο Σένμπρουν.
Πότε: 24 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Altwiener στο Freyung.
Πότε: 23 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Αγορά Σπίτελμπεργκ τοποθετημένη στα δρομάκια μεταξύ Burggasse και Siebensterngasse στο 7ο διαμέρισμα, η αγορά Spittelberg είναι μια από τις πιο όμορφες και προσφέρει προϊόντα που δεν βρίσκονται αλλού.
Πότε: 15 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου

Επιλέξτε σήμερα κιόλας τον χριστουγεννιάτικο προορισμό σας και κλείστε τη θέση σας σε κάποια από τις εορταστικές μας αναχωρήσεις!

Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Κατηγορίες

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!