Επιλογή Σελίδας

Τα 10 κορυφαία μουσεία του Βερολίνου

από | Φεβ 20, 2014 | Hot Tips, Γερμανια

Το Βερολίνο φιλοξενεί πάνω από 170 μουσεία και γκαλερί, πολλά από τα οποία στεγάζουν τις καλύτερες και σημαντικότερες συλλογές τέχνης στον κόσμο.

Αν θέλετε να αφιερώσετε στον εαυτό σας μια μέρα πολιτισμού στην γερμανική πρωτεύουσα, ελέγξτε αυτήν την ανασκόπηση από τα καλύτερα μουσεία στο Βερολίνο, από τις ιστορικές εκθέσεις, έως τις συλλογές μοντέρνας τέχνης.

Νησί των Μουσείων

Το Νησί των Μουσείων στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου στεγάζει πέντε παγκόσμιας κλάσης μουσεία. Αυτό το μοναδικό σύνολο ιστορικών κτιρίων, όλα χτισμένα από διαφορετικούς Πρώσους βασιλείς, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Επισκεφθείτε μερικές από τις καλύτερες συλλογές έργων τέχνης στη Γερμανία, που καλύπτει τα πάντα, από την περίφημη προτομή της Αιγύπτιας Βασίλισσας Νεφερτίτης, έως τα Ευρωπαϊκά έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα.

Εβραϊκό Μουσείο

Το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου καταγράφει την Εβραϊκή ιστορία και τον πολιτισμό στη Γερμανία από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση είναι εκτεταμένη και υπέροχη, αλλά είναι ως επί το πλείστον το κτίριο, σχεδιασμένο από τον Daniel Libeskind, που μονίμως εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική προσδιορίζεται από ένα τολμηρό σχέδιο ζίγκ-ζάγκ, υπόγειες σήραγγες που συνδέουν τις τρεις πτέρυγες, ακανόνιστου σχήματος παράθυρα και κενούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ύψος του κτιρίου. Η αρχιτεκτονική κάνει κατανοητά τα συναισθήματα εκείνων που εξορίστηκαν και χάθηκαν.

Νέα Εθνική Πινακοθήκη

Η Νέα Εθνική Πινακοθήκη του Βερολίνου στην πλατεία Potsdamer είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια τέχνη από τον 20ο αιώνα. Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτίριο, το οποίο έχει το παρατσούκλι ο ‘‘ο ναός του φωτός και του γυαλιού’’ και σχεδιάστηκε από τον Bauhaus αρχιτέκτονα Mies van der Rohe. Το μουσείο φιλοξενεί αριστουργήματα των Munch, Kirchner, Picasso, Klee, Feininger, Dix, Kokoscha και Richter.Νέα Εθνική Πινακοθήκη

Πίνακες Παλιών Δασκάλων

Η Gemaeldegalerie στη πλατεία Potsdamer διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές ευρωπαϊκής τέχνης στον κόσμο, από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα. Μεταξύ των σχεδόν 3.000 έργων ζωγραφικής, θα βρείτε αριστουργήματα του Bruegel, Durer, Raffael, Tizian, Vermeer, Caravaggio, Rembrandt και Rubens.

Μουσείο Φωτογραφίας

Το Μουσείο Φωτογραφίας καλύπτει φωτογραφίες από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα σε ένα νεοκλασικό κτίριο από το 1900. Το μουσείο επίσης στεγάζει το ίδρυμα Helmut Newton που ιδρύθηκε το 2003. Το Μουσείο Φωτογραφίας γιορτάζει το έργο του Newton με μια σειρά εκθέσεων, καθώς και με μια έκθεση που εμφανίζει τα προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη.

Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

Οι λάτρεις της ιστορίας πρέπει να δουν το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα από τα αρχαιότερα και πιο μεγαλοπρεπή κτίρια, στη λεωφόρο Unter den Linden. Το μουσείο σας δίνει μια επισκόπηση των 2.000 ετών ιστορίας της Γερμανίας, σε όλη της τη διαδρομή μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989. Μην χάσετε τη νεόκτιστη πτέρυγα του γερμανικού Μουσείου Ιστορίας, μια σύγχρονη αίθουσα που σχεδιάστηκε από τον IM Pei, και διαθέτει σπειροειδή σκάλα κατασκευασμένη από γυαλί.Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

Αρχεία Bauhaus – Μουσείο Σχεδίου

Τα Αρχεία Bauhaus φιλοξενούν τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή Bauhaus, προσφέροντας μια εισαγωγή σε βάθος στη γερμανική σχολή avant-garde, και τις επιπτώσεις της στο σχεδιασμό, την τέχνη και την αρχιτεκτονική σε όλο το κόσμο. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Walter Gropius, ιδρυτή της σχολής Bauhaus, και δείχνει μια συναρπαστική συλλογή δημιουργημένη από δασκάλους και μαθητές Bauhaus, από κεραμικά, έπιπλα και γλυπτά μέχρι υφαντά, εκτυπώσεις και βιβλιοδεσίες.

Μουσείο Χαρακτικών και Σχεδίων – Kupferstichkabinett

Το Μουσείο Χαρακτικών και Σχεδίων φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες συλλογές έργων γραφιστικής τέχνης στον κόσμο. Περισσότερες από 500.000 εκτυπώσεις και 110.000 σχέδια, υδατογραφίες και σκίτσα από λάδι, από κάθε εποχή παρουσιάζονται, μεταξύ των οποίων αριστουργήματα των Boticcelli, Durer, Rembrandt, Picasso και Warhol.Μουσείο Χαρακτικών και Σχεδίων

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Σταθμός Αμβούργου

Στεγάζεται σε ένα πρώην σιδηροδρομικό σταθμό από το 1874, και είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μετά. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, γραφιστικής, φωτογραφίας, βίντεο, και installation από διεθνής καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol, Cy Twombly, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Joseph Beuys, Jeff Koons και Pipilotti Rist βρίσκονται στην έκθεση.

 

Γκαλερί του Βερολίνου – Berlinische Galerie

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, η Γκαλερί του Βερολίνου είναι αφιερωμένη στην τέχνη του Βερολίνου από το 1870 έως σήμερα. Το μουσείο δίνει συναρπαστικές ματιές μέσα στους τελευταίους αιώνες της γερμανικής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων των Seccessionists και Dada, New Objectivity,τον εξπρεσιονισμό, το Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Ναζιστικού καθεστώτος, Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο, μέχρι την καλλιτεχνική σκηνή του Βερολίνου σήμερα.Η Γκαλερί του Βερολίνου

 

Δείτε τις οργανωμένες εκδρομές μας για Βερολινό και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε αυτήν την ιδιαίτερη πόλη και τα μουσεία της!

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!