Επιλογή Σελίδας

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα για να δείτε στο ταξίδι στη Νέας Ορλεάνης

από | Μαρ 5, 2024 | Hot Tips, Αμερικη

Η Νέα Ορλεάνη, με την πλούσια ιστορία, τον ζωντανό πολιτισμό και το μοναδικό μείγμα επιρροών, είναι μια πόλη γνωστή για τα μαγευτικά μνημεία και ορόσημά της. Από πανύψηλα αγάλματα προς τιμήν ιστορικών προσωπικοτήτων μέχρι μνημεία που τιμούν σημαντικά γεγονότα, τα αξιοθέατα της πόλης προσφέρουν μια ματιά στο ποικίλο παρελθόν της και στο πνεύμα των ανθρώπων της, και προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε εκδρομή στη Νέα Ορλεάνη. Είτε είστε λάτρης της ιστορίας, είτε λάτρης της τέχνης, είτε απλώς ένας περίεργος ταξιδιώτης, παρακάτω θα βρείτε δέκα από τα καλύτερα μνημεία που μπορείτε να επιλέξετε ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη.

 

Πλατεία Τζάκσον και το άγαλμα του Άντριου Τζάκσον

Φωλιασμένη στην καρδιά της γαλλικής συνοικίας, η πλατεία Τζάκσον αποτελεί σύμβολο της διαρκούς κληρονομιάς της Νέας Ορλεάνης. Στο κέντρο της δεσπόζει ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, του ήρωα της μάχης της Νέας Ορλεάνης και έβδομου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το χάλκινο έφιππο άγαλμα, που ανεγέρθηκε το 1856, αποτίει φόρο τιμής στον καθοριστικό ρόλο του Τζάκσον στη διαμόρφωση της ιστορίας της πόλης, και στην υπεράσπισή της από τη βρετανική εισβολή. Κανένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την επίσκεψη στην Πλατεία Τζάκσον.

 

1ο Νεκροταφείο Σεντ Λούις

Μια επίσκεψη στη Νέα Ορλεάνη θα ήταν ελλιπής χωρίς την εξερεύνηση των θρυλικών νεκροταφείων της, τα οποία αποτελούν εξίσου μέρος του πολιτιστικού της ιστού με τους πολυσύχναστους δρόμους της. Το 1ο Νεκροταφείο του Σεντ Λούις, το παλαιότερο και διασημότερο κοιμητήριο της πόλης, φιλοξενεί μια σειρά από περίτεχνους τάφους και μαυσωλεία, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου τόπου ανάπαυσης της βασίλισσας του βουντού Marie Laveau, για να εξερευνήσετε στην εκδρομή στη Νέα Ορλεάνη. Περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη μονοπάτια και θαυμάστε την περίπλοκη ταφική τέχνη που κοσμεί αυτό το ιστορικό νεκροταφείο στο ταξίδι Νέα Ορλεάνη.

 

Το Εθνικό Μουσείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Αφιερωμένο στη διατήρηση της μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Εθνικό Μουσείο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προσφέρει μια ολοκληρωμένη και καθηλωτική εμπειρία στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη, που τιμά τις θυσίες των ανδρών και των γυναικών που υπηρέτησαν. Μεταξύ των εντυπωσιακών εκθεμάτων του είναι το εμβληματικό άγαλμα “Victory Belles”, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες που έπαιξαν ζωτικό ρόλο στο εσωτερικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν διαδραστικές οθόνες, αντικείμενα και προσωπικές αφηγήσεις που ζωντανεύουν αυτή την κομβική περίοδο της ιστορίας, στην εκδρομή στη Νέα Ορλεάνη.

 

Μουσείο Confederate Memorial Hall

Το Confederate Memorial Hall Museum είναι στην ιστορική Warehouse District, και φιλοξενεί μια από τις πιο εκτεταμένες συλλογές αναμνηστικών της Συνομοσπονδίας στον κόσμο. Κεντρικό του σημείο είναι ένα πανύψηλο μνημείο αφιερωμένο στους στρατιώτες και τους ηγέτες των Συνομοσπονδιακών Πολιτειών της Αμερικής. Εξερευνήστε εκθέματα που περιγράφουν λεπτομερώς την ιστορία και την κληρονομιά της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων στολών, όπλων και σπάνιων αντικειμένων που προσφέρουν πληροφορίες για αυτή την ταραχώδη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας, στην οργανωμένη εκδρομή στη Νέα Ορλεάνη.

 

Το πάρκο Louis Armstrong και το άγαλμα του Louis Armstrong

Το πάρκο Louis Armstrong είναι μια ήσυχη όαση στην καρδιά της γειτονιάς Treme. Στην είσοδό του θα βρείτε ένα εντυπωσιακό χάλκινο άγαλμα του Armstrong, που απαθανατίζει τη συμβολή του στον κόσμο της μουσικής και τη διαρκή κληρονομιά του, ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της τζαζ όλων των εποχών. Κάντε μια χαλαρή βόλτα στους καταπράσινους κήπους του πάρκου, τις γραφικές λίμνες και τους ζωντανούς πολιτιστικούς χώρους και νιώστε τον ρυθμό της τζαζ κληρονομιάς στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη.

 

Joan of Arc, Maid of Orleans

Στην οδό Decatur Street της Γαλλικής Συνοικίας, το άγαλμα της Joan of Arc είναι ένα κρυμμένο στολίδι που αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Γαλλίδα ηρωίδα. Σχεδιασμένο από τον γλύπτη Emmanuel Frémiet, το άγαλμα απεικονίζει την Ιωάννα της Λωραίνης καβάλα σε ένα άλογο, ντυμένη με πανοπλία και κραδαίνοντας ένα σπαθί. Δώρο του λαού της Γαλλίας προς την πόλη της Νέας Ορλεάνης, αυτό το μεγαλοπρεπές μνημείο χρησιμεύει ως υπενθύμιση του διαρκούς δεσμού μεταξύ των δύο εθνών, και του πνεύματος θάρρους και ανθεκτικότητας που ξεπερνά τον χρόνο και τα σύνορα. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα για να δείτε στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη.

 

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Στο Woldenberg Riverfront Park, με θέα τον πανίσχυρο ποταμό Μισισιπή, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος αποτελεί έναν επίσημο φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίους που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Samuel Wilson Jr., το μνημείο διαθέτει μια σειρά από ισχυρά γλυπτά και επιγραφές που αναδεικνύουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, και τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του. Οι επισκέπτες στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους, και να προβληματιστούν για τη σημασία της μνήμης, της ανεκτικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία.

 

Το Μνημείο Κατρίνα

Μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη και τις γύρω περιοχές το 2005, η πόλη ανήγειρε ένα συγκλονιστικό μνημείο για να τιμήσει τις ζωές που χάθηκαν και την ανθεκτικότητα του λαού της. Το Μνημείο Κατρίνα, που είναι στο Lower Ninth Ward, περιλαμβάνει μια σειρά αυστηρών λευκών πυλώνων, ο καθένας από τους οποίους φέρει τα ονόματα όσων χάθηκαν στην καταιγίδα. Λειτουργεί ως επίσημη υπενθύμιση της ευπάθειας της πόλης στις φυσικές καταστροφές, και της δύναμης και της αλληλεγγύης της κοινότητάς της απέναντι στις αντιξοότητες.

 

Το μνημείο του Algiers Point

Το μνημείο Algiers Point είναι στη δυτική όχθη του ποταμού Μισισιπή, και είναι ένα ιστορικό ορόσημο που σηματοδοτεί την τοποθεσία όπου ιδρύθηκε επίσημα η Νέα Ορλεάνη το 1718. Το μνημείο, το οποίο ανεγέρθηκε το 1926, διαθέτει μια χάλκινη πλάκα με τα ονόματα των ιδρυτών της πόλης και ένα άγαλμα ενός αρχηγού ιθαγενών Αμερικανών, που συμβολίζει τους ιθαγενείς που κατοικούσαν στην περιοχή πολύ πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων. Προσφέρει στους επισκέπτες στην εκδρομή στη Νέα Ορλεάνη μια ματιά στο αποικιακό παρελθόν της πόλης, και στην ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά που διαμορφώνει την ταυτότητά της.

 

Το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Τζαζ της Νέας Ορλεάνης

Αφιερωμένο στη διατήρηση και προώθηση της κληρονομιάς της μουσικής τζαζ, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Τζαζ της Νέας Ορλεάνης περιλαμβάνει διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού Preservation Hall. Αν και δεν αποτελεί παραδοσιακό μνημείο με τη συμβατική έννοια, το Preservation Hall είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που αποτελεί ζωντανή μαρτυρία για τη διαρκή δύναμη της τζαζ ως μορφή τέχνης, και σύμβολο της μουσικής κληρονομιάς της Νέας Ορλεάνης. Παρακολουθήστε μια ζωντανή παράσταση τζαζ, βυθιστείτε στις γεμάτες ρυθμό μελωδίες και τους μεθυστικούς ρυθμούς, και ζήστε τη μαγεία της τζαζ στη γενέτειρά της στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη.

 

 

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και παράδοση και τα μνημεία της αποτελούν απτές υπενθυμίσεις του πλούσιου και πολύπλοκου παρελθόντος της. Από εμβληματικά αγάλματα και ιστορικά νεκροταφεία μέχρι πανηγυρικά μνημεία και πολιτιστικά ορόσημα, κάθε μνημείο προσφέρει ένα παράθυρο στην ποικιλόμορφη κληρονομιά της πόλης και στις ιστορίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν τη μοίρα της. Είτε ακολουθείτε τα βήματα των θρύλων της τζαζ, είτε αποτίετε φόρο τιμής στους ήρωες του πολέμου και των πολιτικών δικαιωμάτων, είτε αναλογίζεστε την ανθεκτικότητα μιας κοινότητας απέναντι στις αντιξοότητες, η εξερεύνηση αυτών των μνημείων είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης και διαφώτισης, που θα εμβαθύνει την εκτίμησή σας για το ζωντανό μωσαϊκό του πολιτιστικού τοπίου στο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη.

Για να δείτε τα οργανωμένα πακέτα εκδρομών στη Νέα Ορλεάνη, πατήστε εδώ.

Για να κλείσετε δραστηριότητες και εκδρομές στη Νέα Ορλεάνη, πατήστε εδώ.

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!