Επιλογή Σελίδας

Τα τέσσερα σημαντικότερα μουσεία της Βιέννης

από | Νοέ 10, 2014 | Hot Tips, Αυστρια, Ευρωπη

Ένα από τα δυνατά σημεία της Βιέννης είναι τα Μουσεία της. Μόλις φθάσετε στην υπέροχη αυτή πόλη και τακτοποιηθείτε, το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε ποια από τα μουσεία της πόλης θα επισκεφτείτε.

Υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα και είναι όλα υπέροχα αλλά αν δεν έχετε πολύ χρόνο τότε αρκούν τέσσερα μουσεία τα οποία θα λέγαμε ότι είναι τα καλύτερα και αξίζει πραγματικά να τα επισκεφτείτε:

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη – Naturhistorisches Museum

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο γραφικό κτίριο ενώ μέσα στα άλλα διαθέτει πάνω από 30 εκατομμύρια εκθέματα και εντυπωσιάζει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του κάθε χρόνο. Στους πολυάριθμους εντυπωσιακούς ορόφους του, παρουσιάζονται διαδραστικά εκθέματα ζώων που σας πάνε πολλά χρόνια πίσω, στην αρχή της δημιουργίας. Το μουσείο είναι ιδανικό για ολόκληρη την οικογένεια.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης – Kunsthistorisches Museum.

Βρίσκεται ακριβώς απένταντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στεγάζεται σε ένα εξίσου εντυπωσιακό κτίριο. Φιλοξενεί μερικά από τα κυριότερα έργα τέχνης της Ευρώπης, ενώ εύκολα συγκαταλέγεται μεταξύ των καλυτέρων μουσείων. Παρόλο που βρίσκεται κοντά στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ίσως να μην μπορέσετε να το επισκεφτείτε την ίδια μέρα καθώς και τα δύο είναι μοναδικά και μπορούν να σας απασχολήσουν ολόκληρη μέρα.

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης Βιέννη

Το Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών της Βιέννης- Schatzkammer Museum.

Εδώ φυλάσσονται τα βασιλικά πετράδια της Αυστρίας. Η συλλογή των πετραδιών, των κοσμημάτων και των ιστορικών θησαυρών, χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Όμως, πολλά από αυτά τα πολύτιμα στέμματα έχουν χαθεί – υπήρχε μια παλιά παράδοση να λιώνουν τα παλιά στέμματα και να ξαναχρησιμοποιούν τα υλικά για την κατασκευή του νέου στέμματος τοπυ νέου βασιλιά ή της βασίλισσας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά πετράδια, στέμματα και κοσμήματα για να θαυμάσουν οι επισκέπτες.

Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών Βιέννης

Το Στρατιωτικό Μουσείο της Βιέννης – Heeresgeschichtliches Museum

Το μουσείο της στρατιωτικής ιστορίας της Βιέννης, φιλιοξενεί στρατιωτικά εκθέματα. Η συλλογή του είναι ενυπωσιακή και χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Ο επισκέπτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσει στην ιστορία της Βιέννης και της Αυστρίας στη πορεία της από την ίδρυση της αυτοκρατορίας μέχρι την πτώση της. Το μουσείο φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή εκθεμάτων που περιλαμβάνει άρματα μάχης, όπλα, στολές ακόμη και ζωγραφικούς πίνακες μαχών.

Στρατιωτικό Μουσείο της Βιέννης

Για μια καλύτερη ματιά στην ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης ταξιδέψτε φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη μοναδική Βιέννη.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!