Επιλογή Σελίδας

Τα καλύτερα αξιοθέατα του Βερολίνου

από | Φεβ 22, 2014 | Hot Tips, Γερμανια

Ανακαλύψτε τα 10 εντυπωσιακότερα αξιοθέατα του Βερολίνου!

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Ένα από τα πρώτα μνημεία που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Βερολίνο είναι η Πύλη Βρανδεμβούργου. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής ιστορίας, η Πύλη του Βρανδεμβούργου έπαιξε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, αντανακλώντας το ταραχώδες παρελθόν της χώρας και τα ειρηνικά της επιτεύγματα όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Πύλη του Βρανδεμβούργου έστεκε μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου, και ήταν το θλιβερό σύμβολο της διαίρεσης της πόλης και της Γερμανίας.
Όταν έπεσε το τείχος το 1989 και η Γερμανία επανενώθηκε, η Πύλη του Βραδενβούργου έγινε το χαρακτηριστικό ορόσημο μιας νέας Γερμανίας.

Ράιχσταγκ

Το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο είναι η παραδοσιακή έδρα του γερμανικού Κοινοβουλίου. Όταν το ιστορικό κτίριο ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ’90, διακοσμήθηκε με ένα μοντέρνο γυάλινο θόλο, προσφέροντας ένα βλέμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και μια εκπληκτική θέα στον ουρανό του Βερολίνου. Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε το Ράιχσταγκ είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Οι γραμμές συνήθως είναι μικρότερες, και η θεά από το γυάλινο θόλο στο ηλιοβασίλεμα είναι εντυπωσιακή. Το Ράιχσταγκ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κτίριο στο κόσμο που διαθέτει δημόσιο εστιατόριο, το Restaurant Kaefer και το roofgarden του βρίσκονται στην κορυφή του Ράιχσταγκ, προσφέροντας πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο σε λογικές τιμές με θεά που κόβει την ανάσα.

Νησί των Μουσείων

Στο νησί των μουσείων στο Βερολίνο φιλοξενούνται πέντε παγκόσμιας κλάσης μουσείων, που καλύπτουν τα πάντα, από την περίφημη προτομή της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, μέχρι ευρωπαϊκα έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα. Αυτό το μοναδικό σύνολο μουσείων και παραδοσιακών κτιρίων πάνω στο μικρό νησί του ποταμού Spree έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Περγάμου, το οποίο στεγάζει και τη Συλλογή Κλασσικών Αρχαιοτήτων, το Μουσείο της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής, και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Τα highlights του Μουσείου της Περγάμου είναι οι πραγματικού μεγέθους αναπαραστάσεις αρχαίων κτιρίων: ο μνημειώδης βωμός της Περγάμου, η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, και η Πύλη της Ιστάρ κάνει το Μουσείο της Περγάμου ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στη Γερμανία.

Εβραικό Μουσείο

Το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου καταγράφει την Εβραϊκή ιστορία και τον πολιτισμό στη Γερμανία από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση είναι εκτεταμένη και υπέροχη, αλλά είναι ως επί το πλείστον το κτίριο, σχεδιασμένο από τον Daniel Libeskind, που μονίμως εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική προσδιορίζεται από ένα τολμηρό σχέδιο ζίγκ-ζάγκ, υπόγειες σήραγγες που συνδέουν τις τρεις πτέρυγες, ακανόνιστου σχήματος παράθυρα και κενούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ύψος του κτιρίου. Η αρχιτεκτονική κάνει κατανοητά τα συναισθήματα εκείνων που εξορίστηκαν και χάθηκαν.

East Side Gallery

H East Side Gallery του Βερολίνου, είναι ένα πολύχρωμο τμήμα του αρχικού τείχους του Βερολίνου, που κάποτε χώριζε την πόλη σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο. Μετά την πτώση του τείχους το 1989, εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Keith Haring, ήρθαν στο Βερολίνο για να μετατρέψουν το ζοφερό και γκρίζο τοίχο σε ένα κομμάτι τέχνης. Κάλυψαν την ανατολική πλευρά του πρώην συνόρου, το οποίο ήταν άθικτο μέχρι τότε, με περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής μετατρέποντάς το στη μεγαλύτερη ανοιχτή γκαλερί του κόσμου.

Μνημείο των Δολοφονημένων Εβραίων της Ευρώπης

Το μνημείο των δολοφονημένων Εβραίων της Ευρώπης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και συγκινητικά μνημεία της Γερμανίας για το Ολοκαύτωμα. Ο αρχιτέκτονας Peter Eisenmann σχεδίασε αυτό το γλυπτό, το οποίο απλώνεται σε ένα χώρο 4,7 στρεμμάτων ανάμεσα στην Πλατεία Potsdamer, στον Ζωολογικό Κήπο και την Πύλη του Βραδενβούργου. Το επίκεντρο του μνημείου είναι το ‘‘ Πεδίο των Στηλών’’, που καλύπτεται με περισσότερες από 2.500 σε γεωμετρική διάταξη κολώνες από σκυρόδεμα. Μπορείτε να μπείτε και να περπατήσετε στο ανισόπεδο κεκλιμένο πεδίο και από τις τέσσερις πλευρές. Οι ισχυρές στήλες, όλες λίγο διαφορετικές σε μέγεθος, προκαλούν μια αποπροσανατολιστική, αίσθηση κύματος, που μπορείτε να την βιώσετε μόνο όταν κάνετε τη βόλτα σας μέσα σε αυτό το γκρίζο δάσος σκυροδέματος. Στο γειτονικό υπόγειο μουσείο αναφέρονται τα ονόματα όλων γνωστών Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Βόλτα στην ‘‘Unter den Linden’’

Κάντε μια βόλτα στη μεγάλη λεωφόρο ‘‘Unter den Linden’’ στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου, η οποία εκτείνεται απó το Νησί των Μουσείων ως την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Στο δρόμο και από τις δύο πλευρές βρίσκονται αξιοσημείωτα ιστορικά αγάλματα και κτίρια, όπως το Πανεπιστήμιο Humboldt, η Κρατική Όπερα, η Κρατική Βιβλιοθήκη, το Γερμανικό Μουσείο Ιστορίας και πρεσβείες.

Ζωολογικό Πάρκο

Ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου αποτελούσε μέρος όπου κυνηγούσαν οι Πρώσοι βασιλείς, πριν μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης κατά τον 18ο αιώνα. Σήμερα η πράσινη ‘‘καρδιά’’ του Βερολίνου συνορεύει με το Ράιχσταγκ και την Πύλη του Βρανδεμβούργου στην ανατολική πλευρά, την πλατεία Potsdamer και το Μνημείο των Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης στη νοτιοανατολική πλευρά, και εντέλει το παλάτι Bellevue, κατοικία του Προέδρου της Γερμανίας στο Βερολίνο στη βόρεια πλευρά του πάρκου. Σε 600 στρέμματα, μπορείτε να απολαύσετε μονοπάτια καλυμμένα με φύλλα, μικρούς κολπίσκους, υπαίθριες καφετέριες και πλούσιο γκαζόν. Στο κέντρο του πάρκου θα βρείτε τη χρυσή Στήλη της Νίκης, ένα μνημείο 230 ποδιών, προς τιμήν της νίκης της Πρωσίας επί της Γαλλίας το 1871.

Hackescher Markt

Η αστική καρδιά του Βερολίνου χτυπάει στο Hackescher Markt, ένα χώρο που ξεχειλίζει από καφετέριες, όμορφα καταστήματα και γκαλερί τέχνης. Ξεκινήστε στο Hackesche Hoefe, ένα σύνολο ιστορικών αυλών, η οποία είναι η μεγαλύτερη περιοχή περιφραγμένων αυλών στη Γερμανία. Είναι γεμάτη με καφετέριες, καταστήματα ειδικού ενδιαφέροντος και θέατρα. Για κομψότερη αγοραστική θεραπεία, ελέγξτε τους γύρω δρόμους Weinmeisterstrasse, Alte Strasse Schoenhauser και Rosenthaler Strasse, όλοι στεγάζουν όμορφες μπουτίκ με τοπικούς σχεδιαστές μόδας, βιβλία, αξεσουάρ, vintage, κοσμήματα και παπούτσια.

Θέα από την Στήλη της Νίκης

Η λεπτή Στήλη της Νίκης στο κέντρο του Βερολινέζικου Ζωολογικού Πάρκου, είναι ένα μνημείο 230 ποδιών, προς τιμήν της νίκης της Πρωσίας επί της Γαλλίας το 1871. Η στήλη στην κορυφή της έχει το χρυσό άγαλμα της θεάς Βικτορίας, που χαϊδευτικά ονομάζεται από τους ντόπιους ‘‘Goldelse’’ ( Χρυσή Έλση ). Πρέπει να ανεβείτε 285 απότομες σκάλες για να φτάσετε στην υπαίθρια πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την γιγαντιαία θεά, αλλά θα ανταμοιφθείτε από μια καταπληκτική θέα από το γύρω πάρκο και το Βερολίνο.

 

Δες τις εκδρομές μας για Βερολίνο και ετοιμάσου να ανακαλύψεις αυτήν τη θαυμάσια πόλη!

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!