Επιλογή Σελίδας

Τα top 10 αξιοθέατα στην Ελβετία

από | Νοέ 2, 2017 | Hot Tips, Ελβετια, Ευρωπη

Η Ελβετία είναι γνωστή για τα βουνά της και πιο συγκεκριμένα για τις γραφικές Άλπεις, τα ρολόγια, τη σοκολάτα, το τυρί και την πολιτική ουδετερότητα.

Η χώρα διαθέτει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι διαθέτει τρεις εθνικές γλώσσες. Ανάλογα με την περιοχή της Ελβετίας που έχετε επιλέξει να επισκεφτείτε μπορεί να συναντήσετε, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά. Πιο σπάνια ίσως συναντήσετε και μια ελβετικογερμανική διάλεκτο που μιλάνε οι κάτοικοι κοντά στα γερμανικά σύνορα. Παρόλα αυτά δεν έχει γλώσσα δική της όπως αναφέρουμε για άλλες χώρες του κόσμου.
Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή και πραγματικά αξίζει να την ανακαλύψετε!

Το βουνό Pilatus στη Λουκέρνη

pilatus ελβετια

Το όρος Pilatus στην περιοχή της λίμνης της Λουκέρνης είναι πραγματικά γεμάτο θρύλους. Το βουνό φημολογείται ότι πήρε το όνομά του γιατί ο Πόντιος Πιλάτος είχε θαφτεί εκεί. Οι κάτοικοι του μεσαίωνα της συγκεκριμένης περιοχής, πίστευαν ότι το βουνό λειτουργούσε ως βράχος δράκων που είχε πέσει από τον ουρανό. Η κορυφή των 2.100 μέτρων (7000 ποδιών) προσφέρει θέα στις ελβετικές και γαλλικές Άλπεις, καθώς και στη λίμνη Λουκέρνη λίγο πιο κάτω. Τον χειμώνα λειτουργεί εκεί μια χριστουγεννιάτικη αγορά η οποία είναι σε αρκετά υψηλό υψόμετρο ενώ το καλοκαίρι η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρει ευκαιρίας για πεζοπορία. Η περιοχή αυτή μπορεί να προσεγγιστεί με τον πιο απότομο σιδηρόδρομο στον κόσμο με κλίση μεγαλύτερη του 48%.

Το σιντριβάνι της Γενεύης

Σιντριβανι Γενευη

Αυτό το τεράστιο, ας το πούμε σιντριβάνι, είναι ένα από τα διασημότερα ορόσημα της Γενεύης. Το Jet d’Eau βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ροδανού και μπορεί να πετάξει νερό στα 140 μέτρα (460 πόδια) ψηλά στον αέρα, τόσο δηλαδή ψηλά που μπορεί να το δει κανείς από μίλια μακριά. Λέγεται ότι το νερό που βρίσκεται στον αέρα ανά πάσα στιγμή, είναι γύρω στους 7 τόνους σε μόνιμη βάση. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνει έως τις προβλήτες και βρέχει τους περαστικούς. Η τοπική περιοχή κολύμβησης, γνωστή ως Bains de Paquis, είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να δείτε το σιντριβάνι.

Το χωριό Grindelwald

Grindelwald Ελβετια

Η ορεινή πόλη Grindelwald είναι η μεγαλύτερη πόλη με χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή Jungfrau. Αυτή η πανέμορφη αλπική πόλη διαθέτει δραστηριότητες τόσο για τις χειμερινές όσο και τις καλοκαιρινές περιόδους. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Grindelwald το καλοκαίρι μπορούν να απολαύσουν μονοπάτια πεζοπορίας στις πιο φημισμένες τοποθεσίες αναρρίχησης στην Ευρώπη. Οι χειμερινοί τουρίστες μπορούν να κάνουν σκι ή ακόμα και να δοκιμάσουν την τοπική διαδρομή με έλκηθρο (toboggan). Ορισμένες τοπικές ορεινές κορυφές και περάσματα καθιστούν το χωριό Grindelwald μια όμορφη επιλογή τόσο για τους φωτογράφους όσο και για τους λάτρεις της φύσης. Στο φεστιβάλ χιονιού θα λατρέψετε τα γλυπτά του πάγου, μην το χάσετε!

Οι καταρράκτες του Ρήνου

Καταρραντες Ρηνου Ελβετια

Ο Ρήνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ευρώπης, ο οποίος εκβάλει κοντά στο κοντά στο Schaffausen. Μπορείτε να δείτε αυτό το μοναδικό θέαμα είτε μέσω βάρκας είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υπάρχει ένα βήμα πάνω από τους καταρράκτες. Με την βάρκα θα έχετε την ευκαιρία να προσεγγίσετε τον χώρο που πέφτουν οι καταρράκτες ενώ παράλληλα να θαυμάζετε τα κάστρα που βρίσκονται εκεί και φυσικά τον βράχο που χωρίζει το νερό στα δύο. Από την άλλη μεριά αν επιλέξετε την πλατφόρμα η αίσθηση που θα σας δημιουργήσει δεν την έχετε ξανανιώσει. Τα μουσεία και οι διαδρομές που διαθέτει η περιοχή είναι το καλύτερο σημείο για να κλείσετε το ταξίδι σας και έτσι φυσικά κάνουμε και εμείς με την εκδρομή μας για Ελβετία.

Ο πύργος Zytglogge στη Βέρνη

Το ρολόι Zytglogge

Ο πύργος του ρολογιού στη Βέρνη είναι η παλαιότερη πύλη της περιοχής με μεγάλη ιστορική σημασία. Η πύλη χτίστηκε γύρω στο 1100 και το ρολόι που κοσμεί τον πύργο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και παλαιότερα ρολόγια του κόσμου. Χτισμένο το 1530, αυτό το ρολόι ήταν το κύριο ρολόι της πόλης για αιώνες. Το μπαρόκ στυλ του με τις χρυσές λεπτομέρειες είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα τόσο για τους φωτογράφους όσο και για τους απλούς τουρίστες.

Το τρένο Bernina Express

Τρενο Bernina Express

Το Bernina Express είναι ένα πανέμορφο κόκκινο σιδηροδρομικό τρένο που διασχίζει τις Άλπεις.Ξεκινάει από την πόλη Chur και τελειώνει στο Τίρανο, λίγο πιο μακριά από τα σύνορα της βόρειας Ιταλίας. Είναι αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική ελβετική βόλτα με τρένο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες και πηγαίνει πάνω από 196 γέφυρες και μέσα από 55 σήραγγες. Στη βόλτα σας μπορείτε να θαυμάσετε διάφορα αξιοθέατα, τις παγωμένες κορυφές και φυσικά τις γέφυρες που εκτείνονται έως και 60 μέτρα ψηλά. Αυτή είναι μια διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε!

Η Γέφυρα Chapel στη Λουκέρνη

Chapel Γεφυρα

Η γέφυρα Chapel είναι μια μεγάλη γέφυρα, μήκους 204 μέτρων (670 ποδιών) που διασχίζει τον ποταμό Reuss στην πόλη της Λουκέρνης. Είναι η παλαιότερη ξύλινη – καλυμμένη γέφυρα στην Ευρώπη και ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Ελβετίας. Η γέφυρα, που κατασκευάστηκε το 1333, σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την πόλη της Λουκέρνης από επιθέσεις. Μέσα στη γέφυρα θα βρείτε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής του 17ου αιώνα, που απεικονίζουν γεγονότα από την ιστορία της πόλης. Μεγάλο μέρος της γέφυρας, και η πλειοψηφία αυτών των έργων ζωγραφικής, καταστράφηκαν σε πυρκαγιά το 1993. Βέβαια ανοικοδομήθηκε γρήγορα.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Jungfraujoch

Jungfraujoch Ελβετια

Το Jungfraujoch είναι ένα διάσελο στις Άλπεις της Βέρνης που είναι προσβάσιμο με τον σιδηρόδρομο και το οποίο καταλήγει στο υψηλότερο βουνό της Ευρώπης. Τα αξιοθέατα είναι μετρημένα και περιλαμβάνουν κυρίως την μαγευτική θέα στις εκπληκτικές κορυφές των βουνών Eiger, Monch και Jungfrau, καθώς και οι απόψεις του μεγάλου παγετώνα του Eiger που βρίσκεται κάτω από αυτά. Το παρατηρητήριο της Σφίγγας που θα συναντήσετε είναι ένας από τα υψηλότερα αστρονομικά παρατηρητήρια του κόσμου. Ότι θα «πιάσει» το μάτι σας είναι ατελείωτο και παρθένο. Οι ανέσεις είναι μικρές, δεν υπάρχει μέρος για διανυκτέρευση παρά μόνο μια χούφτα εστιατόρια. Το ταξίδι με το τρένο για επίσκεψη διαρκεί μια μέρα και η εμπειρία είναι αξέχαστη!

Το Κάστρο του Σιγιόν – Chateau de Chillon

Καστρο Σιγιον Ελβετια

Το κάστρο Chillon (Château de Chillon) βρίσκεται στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κάστρο του νερού ήταν το κύριο φρούριο που παρακολουθούσε τις μεταφορές στη λίμνη και φρουρούσε τη χερσαία διαδρομή προς το Pass St Bernhard. Το κάστρο διαθέτει έργα τέχνης από τον 14ο αιώνα, υπόγειους θόλους και 25 ξεχωριστά κτίρια με τρεις αυλές. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο επισκέπτονται το κάστρο. Για όσους ονειρεύονται έναν μεγάλο γάμο σα να βγήκε από παραμύθι, το κάστρο μπορεί να ενοικιαστεί ιδιωτικά για προσωπικές εκδηλώσεις.

Το βουνό Matterhorn στις Άλπεις

Βουνο και χωριο Matterhorn

Το περίφημο βουνό Matterhorn είναι ένα έμβλημα των ελβετικών Άλπεων. Το βουνό παίρνει το όνομά του από τις γερμανικές λέξεις Matte, που σημαίνει λιβάδι, και το Horn, που σημαίνει κορυφή. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας, στα 4.478 μέτρα ψηλά. Άρα δεν θεωρείται άδικα μια από τις υψηλότερες κορυφές στις Άλπεις. Αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι ότι είναι και μια από τις πιο θανατηφόρες κορυφές στις Άλπεις. Από την πρώτη φορά που αναρριχήθηκε το 1865 έως και το 1995, πέθαναν 500 κάτοικοι των Άλπεων. Οι όψεις του Matterhorn είναι απότομες και μόνο μικρά κομμάτια χιονιού και πάγου προσκολλώνται σε αυτά, ενώ οι τακτικές χιονοστιβάδες στείλουν το χιόνι αρκετά χαμηλά για να συγκεντρωθούν στις βάσεις.

Για περισσότερες εκδρομές στην Ευρώπη δείτε εδώ!

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κατηγορίες

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!