Επιλογή Σελίδας

Εσθονία, Φινλανδία

Ταλλίν – Ελσίνκι – Όουλου – Ράνουα – Ροβανιέμι

 1,790

Χειμώνας

7 days

Εισαγωγή εκδρομής

Εσθονία - Φινλανδία

rovaniemi

Η πιο «θεατρική» από τα κράτη της Βαλτικής, η Εσθονία είναι διάσημη για τα τεράστια δάση της και τους υπέροχους υγροτόπους, τα απομακρυσμένα νησιά, τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο του Ταλλίν, την πόλη που θα νιώσετε ότι ο χρόνος σταματάει. Θα εξερευνήστε την παλιά πόλη με το μεσαιωνικό Δημαρχείο και τα τείχη, τα στενά δρομάκια.

Το Ελσίνκι, η σύγχρονη, κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της (Παγκόσμια πρωτεύουσα του Design το 2012), τις αχνιστές σάουνες και τα γραφικά καφέ της. Η ομορφιά της φύσης «δένει» αρμονικά με τα εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα και τις σύγχρονες τάσεις.

Το Ροβανιέμι, η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, με τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους, τα χάσκυ, το Βόρειο Σέλας.

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Εσθονία-Φινλανδία

rovaniemi

Η πιο «θεατρική» από τα κράτη της Βαλτικής, η Εσθονία είναι διάσημη για τα τεράστια δάση της και τους υπέροχους υγροτόπους, τα απομακρυσμένα νησιά, τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο του Ταλλίν, την πόλη που θα νιώσετε ότι ο χρόνος σταματάει. Θα εξερευνήστε την παλιά πόλη με το μεσαιωνικό Δημαρχείο και τα τείχη, τα στενά δρομάκια.

Το Ελσίνκι, η σύγχρονη, κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της (Παγκόσμια πρωτεύουσα του Design το 2012), τις αχνιστές σάουνες και τα γραφικά καφέ της. Η ομορφιά της φύσης «δένει» αρμονικά με τα εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα και τις σύγχρονες τάσεις.

Το Ροβανιέμι, η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, με τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους, τα χάσκυ, το Βόρειο Σέλας.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

tallinn

Αναχώρηση για Ταλλίν

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ταλλίν. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα σε αυτή την ιστορική πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα

tallinn

Γνωρίζοντας το Ταλλίν

Αφού απολαύσετε το πρωινό σας, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Θα μεταφερθούμε στο Παλάτι Κάντριοργκ και θα περπατήσουμε τους θαυμάσιους κήπους του. Θα ξετυλίξουμε την ιστορία της πόλης αρχίζοντας από τον λόφο της αριστοκρατικής συνοικίας και καταλήγοντας στην Πλατεία του Δημαρχείου με το επιβλητικό Μέγαρο. Από εκεί, όλοι οι δρόμοι ξεκινούν ακτινωτά και σε κάθε γωνία τους κρύβεται μια έκπληξη… Θαυμάστε τους πύργους και τα σχεδόν ανέπαφα τείχη. Ξαποστάστε σε ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά καφέ και κάντε τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζιά με τις αντίκες. Μετά την ξενάγηση, γεύμα σε σε τοπικό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα

helsinki

Περιήγηση στο Ελσίνκι

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι για το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας. Μετά την άφιξή μας στην «Κόρη της Βαλτικής» ξεκινάμε τη βόλτα μας στην πόλη. Θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, την πλατεία της γερουσίας με τον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Σιμπέλιους και την περίφημη εκκλησία των βράχων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην περιοχή Εσπλανάντι με τα μικρά μαγαζιά και τη γειτονιά Έιρα με τα νεοκλασικά σπίτια. Απολαύστε το μεσημεριανό σας γεύμα σε κάποιο από τα μικρά εστιατόρια της αγοράς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα

finland

Όουλου

Μετά το πρωινό, η ημέρα είναι στη διάθεσή σας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όουλου, μεγάλο εμπορικό παραθαλάσσιο κέντρο της βόρειας Φιλανδίας. Μετά το δείπνο, προτείνουμε μια βόλτα στο στολισμένο εμπορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

ranua park-rovaniemi

Ράνουα – Ροβανιέμι

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα. Μέσα από μια διαδρομή στο κατάλευκο τοπίο, φτάνουμε στο Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ράνουα, βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές Φιλανδικές σοκολάτες και καραμέλες Fazer!

Η συνέχεια του ταξιδιού μας μας φέρνει στον Αρκτικό Κύκλο και στο Χωριό του Αϊ Βασίλη. Πρώτη στάση είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Όσοι θέλουν, μπορούν να το επισκεφθούν. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

rovaniemi

Ροβανιέμι

H σημερινή περιπέτεια ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το μουσείο Arktikum, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Αμέσως μετά, θα ζήσουμε την απόλυτη αρκτική περιπέτεια! Φοράμε τον ειδικό εξοπλισμό και συμμετέχουμε σε ένα συναρπαστικό σαφάρι με snowmobiles. Οι τοπικοί αρχηγοί θα μας γνωρίσουν τα μηχανάκια του χιονιού και τον τρόπο οδήγησης τους. Θα επισκεφτούμε πάνω από το παγωμένο ποτάμι την φάρμα των σκυλιών χάσκυ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και το έλκηθρο τους. Καφές στην ύπαιθρο που θα ετοιμάσουν οι αρχηγοί της αποστολής με τη βοήθεια των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη φάρμα των ταράνδων, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τους τάρανδους και θα κάνουμε μια βόλτα με το έλκηθρο τους. Ύστερα θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα γύρω από τη φωτιά με λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μια σάουνα επιβάλλεται για ξεκούραση και ανταλλαγή των εμπειριών της ημέρας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

7η ημέρα

rovaniemi

Ροβανιέμι – Επιστροφή στην Αθήνα

Πρωινό και χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τάλλιν // Ελσίνκι – Όουλου // Ροβανιέμι- Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Έξι διανυκτερεύσεις σε 4* κεντρικά ξενοδοχεία
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Δείπνο ή Γεύμα καθημερινά
 • Ένα εκδρομικό γεύμα
 • Μεταφορές
 • 3ωρη Ξενάγηση του Ελσίνκι
 • Είσοδος στο Άρκτικουμ
 • 2ωρη Ξενάγηση του Τάλλιν
 • Ολοήμερο εκδρομή / σαφάρι με Χάσκεις, Μηχανάκια χιονιού, τάρανδους
 • Επίσκεψη στο Χωριά του Αι Βασίλη
 • Είσοδο στο Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Πεπειραμένος Αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Εξειδικευμένες πληροφορίες και προτάσεις

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φιλοδωρήματα
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Τυχόν είσοδοι σε μουσεία

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο

1790€

Το άτομο σε μονόκλινο

2170€

Τιμή παιδιού σε τρίκλινο/τετράκλινο

1580

Πτήσεις

 

Κωδικός Πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

BT612G

 Αθήνα – Ρίγα

15.05

18.20

BT317G

Ρίγα – Ταλλίν

19.50

20.40

D82510

Ελσίνκι – Όουλου

17.45

18.50

A34091

Ροβανιέμι –Αθήνα

13.50

18.20

Σημειώσεις:

Ξενοδοχεία
• 17 – 19 / 12 ΤΑΛΛΙΝ: PARKINN MERITON TALLIN ή παρόμοιο
• 19 – 20 /12 ΕΛΣΙΝΚΙ: GRAND MARINA ή παρόμοιο
• 20 – 21 / 12 ΟΟΥΛΟΥ: SCANDIC OULU ή παρόμοιο
• 21 – 23 / 12 ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: SOKOS VAAKUNA ή παρόμοιο

 

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Εσθονία / Εσθονικά & Φινλανδία / Φινλανδικά & Σουηδικά

Νόμισμα

Ευρώ

Συνάλλαγμα

Καθώς το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ, δεν χρειάζεται να κάνετε συνάλλαγμα. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική σήμανση.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (λατινικούς χαρακτήρες)

Διάρκεια πτήσης

Περίπου 8 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό.

Μετακινήσεις

Την πόλη εξυπηρετούν δημόσια λεωφορεία, που περνάνε από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Ροβανιέμι. Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί καλώντας  την υπηρεσία Taksi Rovaniemi

Επικοινωνία

Κατά την άφιξή σας στο Ροβανιέμι, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε sim κάρτα, καθώς στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και υπηρεσίες δεδομένων. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Εσθονία, Φινλανδία (Χριστούγεννα)

3 + 9 =

Σχετικές εκδρομές

Οι κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών μας!

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
4