Επιλογή Σελίδας

Βελιγράδι 

Τόπολα – Σρέμσκι – Νόβι Σαντ

 445

Άνοιξη

5 days

Εισαγωγή εκδρομής

Βελιγράδι

Belgrade

Εκφραστική, περιπετειώδης, περήφανη και τολμηρή: το Βελιγράδι («Λευκή Πόλη») δεν είναι σε καμία περίπτωση μια «όμορφη» πρωτεύουσα, αλλά η έντονη πληθωρικότητά του το καθιστά μία από τις πιο τυχαίες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ προχωρά προς ένα φωτεινότερο μέλλον, το χαοτικό παρελθόν του ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας: τα σοσιαλιστικά μπλοκ στριμώχνονται ανάμεσα σε αριστουργήματα αρ νουβό και τα υπολείμματα της κληρονομιάς των Αψβούργων έρχονται σε αντίθεση με τα οθωμανικά κειμήλια και τους σοσιαλιστικούς μοντερνιστικούς μονόλιθους. Εκεί συναντιούνται οι ποταμοί Σάβα και Δούναβης, μια κουλτούρα του παλιού κόσμου που θυμίζει ταυτόχρονα τη Γιουγκοσλαβία της κομμουνιστικής εποχής και την νέα εποχή της προσδοκίας της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Βελιγράδι

Belgrade

Εκφραστική, περιπετειώδης, περήφανη και τολμηρή: το Βελιγράδι («Λευκή Πόλη») δεν είναι σε καμία περίπτωση μια «όμορφη» πρωτεύουσα, αλλά η έντονη πληθωρικότητά του το καθιστά μία από τις πιο τυχαίες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ προχωρά προς ένα φωτεινότερο μέλλον, το χαοτικό παρελθόν του ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας: τα σοσιαλιστικά μπλοκ στριμώχνονται ανάμεσα σε αριστουργήματα αρ νουβό και τα υπολείμματα της κληρονομιάς των Αψβούργων έρχονται σε αντίθεση με τα οθωμανικά κειμήλια και τους σοσιαλιστικούς μοντερνιστικούς μονόλιθους. Εκεί συναντιούνται οι ποταμοί Σάβα και Δούναβης, μια κουλτούρα του παλιού κόσμου που θυμίζει ταυτόχρονα τη Γιουγκοσλαβία της κομμουνιστικής εποχής και την νέα εποχή της προσδοκίας της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Belgrade

Αθήνα – Βελιγράδι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου. Φτάνουμε στο Βελιγράδι, την πιο ζωντανή πόλη της Σερβίας και είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε αυτή την πόλη για την οποία οι Σέρβοι λένε «δεν είναι η πιο όμορφη, αλλά πάντα κάτι συμβαίνει!». Το Βελιγράδι είναι πόλη ιστορική με μακρά παράδοση, που αντανακλάται στη σημερινή της ταυτότητα: παλιά μπλοκ κατοικιών του σοσιαλιστικού παρελθόντος συνυπάρχουν με αριστουργηματικά αρτ-νουβώ κτίρια, απομεινάρια της κληρονομιάς των Αψβούργων και οθωμανικά κατάλοιπα. Εδώ που συναντώνται ο Δούναβης και ο ποταμός Σάβας, η καρδιά της παλιάς Γιουγκοσλαβίας κοιτάζει επίμονα προς το μέλλον και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Ξεκινάμε λοιπόν για μία ξενάγηση πεζή στη γοητευτική αυτή πρωτεύουσα με την ταραχώδη ιστορία. Θα επισκεφτούμε το οχυρό του Βελιγραδίου που χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και το οποίο περικλείει την παλιά πόλη. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται και το Πάρκο Καλεμεγκντάν σε υψόμετρο 125 μέτρα. Το πάρκο τοποθετείται στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις καλέ (=οχυρό) και μεγκντάν (=πεδίο μάχης). Μέσα στο κάστρο θα δούμε το Άγαλμα της Νίκης, που φιλοτεχνήθηκε για να δοξάσει τις νίκες της Σερβίας στον Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης θα περπατήσουμε ως τον μεσαιωνικό πύργο Νεμπόσα, που ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, είναι ο μόνος που σώζεται ακέραιος και για αιώνες λειτουργούσε ως κέντρο άμυνας στο φρούριο. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και προαιρετικά θα κάνουμε μια χαλαρωτική βόλτα στους δημοφιλείς πεζόδρομους Σκανταρλία και Νεζ Μιχαΐλοβα. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μερικά ακόμη αξιοθέατα όπως την αριστοκρατική περιοχή Ντεντίνιε με τις εντυπωσιακές επαύλεις, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα (ήταν ο ιδρυτής της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβίας), το Δημαρχείο του 19ου αιώνα που σήμερα στεγάζει τη Γιουγκοσλαβική Κινηματογραφική Αρχειοθήκη, το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, την Πλατεία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ αλλά και την ιστορική συνοικία Ντορκόλ πάνω στον Δούναβη, η οποία σύμφωνα με τον Guardian και το βρετανικό περιοδικό Time Out είναι μία από τις «50 πιο κουλ περιοχές του πλανήτη». Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

2η ημέρα

kalemegdan-kula nebojsa

Βελιγράδι – Σρέμσκι – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι

Ξεκινάμε σήμερα με ολοήμερη εκδρομή στις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Πρώτος μας σταθμός είναι η κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι: μέλι, καλό κρασί, παμπάλαια πολιτιστικά ιδρύματα της Σερβίας είναι μερικά μόνο από τα συνώνυμα που έρχονται στο νου των Σέρβων όταν μιλούν γι’ αυτήν. Χτισμένη στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα, απολαμβάνει απέραντο πράσινο, ήπιο κλίμα αλλά και μια ιδιαίτερη θέση στην παράδοση και την πολιτιστική ιστορία της χώρας. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι υπάρχει η έδρα της Σερβικής Μητρόπολης και η δεύτερη (ιστορικά) Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Κόσμου, μετά την Πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Βοϊβοντίνα. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Μετά την ολοήμερη εκδρομή, επιστρέφουμε στο Βελιγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

3η ημέρα

novi sad - petrovaradin fortress

Βελιγράδι – Τόπολα – Ζλάτιμπορ

Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο του Όπλενατς, χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, από λευκό μάρμαρο, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Από εδώ ξεκίνησε ο ξεσηκωμός εναντίον των Οθωμανών το 1804, εδώ ήταν και η κατοικία του Βασιλιά Πέτρου. Το απόγευμα φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το ορεινό Ζλάτιμπορ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα

topola village-oplenac

Ζλάτιμπορ – Ντρβένγκραντ (χωριό Κουστουρίτσα) – διαδρομή με τρένο Σάργκαν 8 – Ζλάτιμπορ

Η πλούσια φύση, τα γλυκά βουνά, οι παραδόσεις και η αμέριστη φιλοξενία των κατοίκων φέρνουν το Ζλάτιμπορ πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Σέρβων αλλά και των ταξιδιωτών που έχουν την τύχη να το επισκέπτονται. Το όνομά του σημαίνει «χρυσό πεύκο» κι αυτό μάλλον λέει πολλά για τη φύση που το περιβάλλει, με το Εθνικό Πάρκο Τάρα στο βορρά και το βουνό Ζλάταρ προς το νότο. Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε μία ρομαντική διαδρομή με το ιστορικό τρένο Σαργκάν: πρόκειται για ένα πανέμορφο, στενό τρενάκι, που συνδέει το χωριό Μόκρα με τον σταθμό Σαργκάν Βιτάσι. Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής έγινε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Αυστριακούς, με σκοπό να ενωθεί η Σερβία με την Αυστρο-Ουγγαρία η οποία τότε κατείχε εδάφη της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Το έργο έμεινε στη μέση λόγω της διάλυσης της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Εμείς θα κάνουμε τη διαδρομή απολαμβάνοντας καθοδόν την τοπική μουσική και τα πανέμορφα ορεινά τοπία και θα συνεχίσουμε για την «ξύλινη πόλη», το Ντρβένγκραντ: πρόκειται για έναν οικισμό που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα ως σκηνικό για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα» (2004). Εκεί θα κάνουμε μια χαλαρή βόλτα ανάμεσα στα κινηματογραφικά σκηνικά ενώ θα δούμε και τα αυτοκίνητα εποχής που βρίσκονται εδώ, το κάθε ένα με όνομα από διασημότητες όπως ο Μπρους Λι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ζλάτιμπορ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

belgrade

Ζλάτιμπορ – Βελιγράδι – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Βελιγράδι και το αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βελιγράδι – Αθήνα με Aegean Airlines
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Mercure Excelsior 4* sup, με ημιδιατροφή, στο Βελιγράδι
 • 1 διαν/ση στο Mona Hotel 4* στο Ζλάτιμπορ με πρωινό
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Ξενάγηση στο Βελιγράδι
 • Διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι Shargar 8, στα βουνά του Ζλάτιμπορ.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι (η είσοδος στο μουσείο της πόλης περιλαμβάνεται)
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων: € 200
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο
Ημ/νία
2κλινο
1κλινο
3o άτομο
18/02,04 & 25/03
 
€ 445
 
 € 585
€ 445

Πτήσεις

 

Πτήσεις με Aegean Airlines
Διαδρομή
Αναχώρηση
Άφιξη
18/02 Α3 976 Αθήνα – Βελιγράδι
10.00
10.40
22/02 Α3 977 Βελιγράδι  – Αθήνα
11.25
14.10
04/03 Α3 976 Αθήνα – Βελιγράδι
10.00
10.40
08/03 Α3 977 Βελιγράδι  – Αθήνα
11.25
14.10
25/03 Α3 976 Αθήνα – Βελιγράδι
10.00
10.40
29/03 Α3 977 Βελιγράδι  – Αθήνα
09.30
12.05

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Σερβία / Σερβική

Νόμισμα

Σερβικό δηνάριο

Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο πριν την αναχώρησή σας από την Ελλάδα. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα (λατινικούς χαρακτήρες)

Διάρκεια πτήσης

1 ώρα και 35 λεπτά με απευθείας πτήση

Μετακινήσεις

Το Βελιγράδι έχει ένα εκτεταμένο δημόσιο σύστημα μεταφορών του Βελιγραδίου που στηρίζεται σε λεωφορεία (118 αστικές γραμμές και πάνω από 300 υπεραστικές), τραμ (12 γραμμές) και τρόλεϊ (8 γραμμές). Το σύστημα εισιτηρίων BusPlus, που βασίζεται σε έξυπνες κάρτες χωρίς επαφή, άρχισε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2012.

Το Βελιγράδι έχει επίσης ένα δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου, το Μπεοβόζ, που το διαχειρίζεται η δημοτική διοίκηση. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός συνδέει το Βελιγράδι με άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πολλές πόλεις της Σερβίας. Τα ταξίδια με πούλμαν είναι επίσης δημοφιλή και η πρωτεύουσα εξυπηρετείται ικανοποιητικά με ημερήσιες συνδέσεις με κάθε πόλη της Σερβίας και με πολλούς άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω του κεντρικού σταθμού λεωφορείων.

Επικοινωνία

Καλό θα ήταν, με την άφιξή σας στο Βελιγράδι, να προμηθευτείτε μία sim κάρτα από το αεροδρόμιο, καθώς τα κόστη περιαγωγής είναι αρκετά υψηλά*. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία, καφετέριες κι εστιατόρια διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο. *Καθώς τα κόστη μεταβάλλονται, θα λάβετε πιο αναλυτικές πληροφορίες στον ταξιδιωτικό σας φάκελο.

Καιρός

Ζώνη Ώρας

Το Βελιγράδι έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα

 

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Βελιγράδι

2 + 2 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Κυκλοφόρησε το νέο έντυπο!

Ξεφυλλίστε το online ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

Έντυπο Άνοιξη - Πάσχα 2020

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
4