Επιλογή Σελίδας

Βενετία

Με μια ματιά..

 • NΚάντε μια βόλτα με την γνωστή γόνδολα και περάστε κάτω απο τις γεφυρες της Βενετίας
 • NΠεράστε από νησί σε νησί και ανακαλύψτε όλα τα περίφημα αξιοθέατα της πόλης
 • NΠεράστε από το μεγάλο κανάλι και δείτε τον πραγματικό μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης
 • NΑγοράστε μία αποκριάτικη μάσκα, και νιώστε σαν αρλεκίνος ή μαρκησία

 255

 255

Αναχωρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας

Βενετία

venetia

Βενετία, η αιθέρια και ντελικάτη πόλη των δόγηδων ταξιδεύει στο δικό της χωρόχρονο πάνω στα 117 νησάκια της λιμνοθάλασσας της Αδριατικής, µεταξύ των εκβολών των ποταµών Πάδου και Πιάβε. Η πόλη αυτή είναι ένας πραγματικός μύθος και δικαιώνει διαχρονικά το γεγονός ότι ανήκει στα πλέον δηµοφιλή Μνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.
Τα μικρά νησιά της γενέτειρας του Βιβάλντι και του Τιντορέτο, χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται µεταξύ τους µε γέφυρες. Η αρχιτεκτονική της διακρίνεται σαφώς για τη γοτθική τεχνοτροπία, ωστόσο δεν λείπουν και οι επιρροές από οθωµανικά στοιχεία, αναγεννησιακά και µπαρόκ, δηµιουργώντας ένα απίστευτο αισθητικό αποτέλεσµα. 
Ακόμα η πόλη φημίζεται για τα Φεστιβάλ της και τις εκδηλώσεις παγκόσµιας φήµης, με πιο γνωστό το Καρναβάλι της Βενετίας , τη τέχνη, τα µουσεία, τα παλάτια, αλλά και εµπορικά της καταστήµατα.

Πληροφορίες ταξιδιού

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Βενετία

venetiaΒενετία, η αιθέρια και ντελικάτη πόλη των δόγηδων ταξιδεύει στο δικό της χωρόχρονο πάνω στα 117 νησάκια της λιμνοθάλασσας της Αδριατικής, µεταξύ των εκβολών των ποταµών Πάδου και Πιάβε. Η πόλη αυτή είναι ένας πραγματικός μύθος και δικαιώνει διαχρονικά το γεγονός ότι ανήκει στα πλέον δηµοφιλή Μνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.
Τα μικρά νησιά της γενέτειρας του Βιβάλντι και του Τιντορέτο, χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται µεταξύ τους µε γέφυρες. Η αρχιτεκτονική της διακρίνεται σαφώς για τη γοτθική τεχνοτροπία, ωστόσο δεν λείπουν και οι επιρροές από οθωµανικά στοιχεία, αναγεννησιακά και µπαρόκ, δηµιουργώντας ένα απίστευτο αισθητικό αποτέλεσµα. 
Ακόμα η πόλη φημίζεται για τα Φεστιβάλ της και τις εκδηλώσεις παγκόσµιας φήµης, με πιο γνωστό το Καρναβάλι της Βενετίας , τη τέχνη, τα µουσεία, τα παλάτια, αλλά και εµπορικά της καταστήµατα.

Οι προτάσεις μας

Εκδρομή

Δραστηριότητες

venise col1

Santa Maria della Salute

Η υπέροχη οκταγωνική βασιλική της Santa Maria della Salute, δίπλα στη γέφυρα Accademia στη συνοικία Cannaregio, χτίστηκε το 1630. Έργα των Tiziano και Tintoretto κοσµούν το εσωτερικό ενός από τα πλέον αναγνωρίσιµα µνηµεία της πόλης, ενώ δεν είναι λίγες οι καλλιτεχνικές αναφορές που σχετίζονται µε τη µαύρη πανώλη. Αξιοσηµείωτο είναι πως η µπαρόκ τράπεζα φιλοξενεί µια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας της «Μεσοπαντίτισσας». Χτίστηκε από χρήματα που δώρισαν οι ντόπιοι, προκειμένου να φυλαχτεί εκεί η εικόνα της Παρθένου Μαρίας που πιστεύεται ότι κάνει θαύματα.

Παλάτι των Δόγηδων – Palazzo Ducale

Το Παλάτι των Δόγηδων ήταν κάποτε το σπίτι του εκλεγμένου ηγέτη της Βενετίας, του Δόγη, καθώς και το πολιτικό κέντρο της Γαλληνοτάτης Βενετικής Δημοκρατίας, μίας πόλης κράτους που κράτησε πάνω απο χίλλια χρόνια. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βενετίας, πρόκειται για ένα κτίριο που εξωτερικά έχει “παντρέψει” το Ισλαμικό με το Γοτθικό στυλ. Η πρόσοψη του μάλιστα είναι κατασκευασμένη από το 1365. Το εσωτερικό έχει πιο Αναγεννησιακό στυλ με το πρώτο όροφο να στεγάζει κάποιους πίνακες του Τιτσιάνο και του Μπελίνι. Τον ανατολικό τοίχο της αίθουσας καλύπτει το τεράστιο συντηρηµένο έργο του Τιντορέτο «Παράδεισος», το οποίο αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους πίνακες ζωγραφικής στον κόσµο. Το Palazzo στεγάζει επίσης αρχαία κελιά φυλακών που κάποτε είχε φυλακίστηκε για πέντε χρόνια και ο περιβόητος Καζανόβα.

Παλάτι και Μουσείο Ca’ Rezzonico

Σηµαντικοί καλλιτέχνες της Βενετίας όπως τον Tiepolo, τον Tintoretto και τον Longhi έχουν βάλει την υπογραφή τους στη διακόσµηση των υπέροχων αιθουσών αυτού ενετικού παλατιού. Εξερευνήστε τη βενετσιάνικη τέχνη στο μουσείο του 18ου αιώνα της Βενετίας. Σήµερα, στο εσωτερικό του η πλούσια αναγεννησιακή συλλογή έχει διανθιστεί σε τέτοιο βαθµό, ώστε αποτελεί πραγµατικά το «σπίτι» της αναγεννησιακής Τέχνης. Αν, μάλιστα, περπατήσετε προς το Ca’ Rezzonico, θα βρεθείτε σε έναν πανέμορφο, ήσυχο κήπο, όπου μπορείτε να ηρεμήσετε και να ανακαλύψετε την γαλήνη της μεσαιωνικής Βενετίας.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρκου

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου με την ξακουστή βασιλική του 11ου αιώνα αποτελεί γοητευτικό κράμα βυζαντινού ρυθμού με στοιχεία αναγεννησιακά και ρωμαϊκής τέχνης. Ο εμβληματικός ναός της Βενετίας εντυπωσιάζει με τη λάμψη των επίχρυσων ψηφιδωτών στο εσωτερικό του. Επισκεφθείτε το μουσείο εντός του San Marco με τη Loggia dei Cavalli όπου φυλάσσονται τα πρωτότυπα τέσσερα άλογα από επιχρυσωμένο μπρούντζο, που έφεραν οι Σταυροφόροι το 1204 από την Κωνσταντινούπολη. Το καμπαναριό, που βρίσκεται στη μία πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου, είναι το ψηλότερο κτίσμα της Βενετίας και προσφέρει μοναδική θέα της πόλης. Στα 97m ύψος, οι επισκέπτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μακρά ανάβαση που προσφέρει όμως απίστευτη θέα της πόλης.

Γέφυρα των Στεναγμών – Ponte dei Sospiri

Η Γέφυρα των Στεναγμών είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 17ου αιώνα, που συνέδεσε το παλάτι των Δόγηδων με τις φυλακές στην απέναντι πλευρά του μικρού καναλιού. Η µόνη κλειστή της Βενετίας, σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino με τα γλυπτά της διακόσµησης της να παριστάνουν ως επί το πλείστον λυπηµένα πρόσωπα. Υπάρχει μια ρομαντική θεωρία ότι οι εραστές που θα έδιναν ένα φιλί κάτω από τη γέφυρα την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα έβρισκαν την αιώνια ευτυχία. Η αλήθεια όμως πίσω από το όνομα προέρχεται από τους στεναγμούς των αιχμάλωτων που διέσχιζαν τη γέφυρα, και έβλεπαν τον κόσμο για τελευταία φορά.

Φαγητό

venise food

Βενετιάνικο Νιόκι

Τα gnocchi ή όπως τα ξέρουν οι έλληνες νιόκι, είναι μια μορφή ιταλικών ζυμαρικών Τα νιόκι μπορείς να τα βρεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας, όμως κανονικά αποτελεί παραδοσιακό φαγητό της Βενετίας και μάλιστα την περίοδο των Απόκρεων. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και στη Βενετία θα το βρείτε με διάφορες σάλτσες και συνοδευτικά.

Risotto nero

Το ριζότο στην Ιταλία είναι το δεύτερο πιο κλασσικό πιάτο μετά τα pasta. Το ριζότο με θαλασσινά αποτελεί παραδοσιακό πιάτο στη Βενετία. Αξίζει να δοκιμαστεί πιο πολύ το risotto nero, το «μαύρο» ριζότο με μελάνι σουπιάς, που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη γεύση αλλά και την όψη του.

Διασκέδαση

venise col3

Βαρκάδα με την ρομαντική γόνδολα στα κανάλια της Βενετίας

Αν επισκεφτείτε τη Βενετία, δεν γίνεται να μη κάνετε μια βόλτα με τη γόνδολα στα κανάλια της περίφημης, υγρής πόλης. Οι γονδολιέρηδες φορούν το καθιερωμένο ριγέ τους μπλουζάκι και σας ενημερώνουν για τα διάφορα σημαντικά κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή σας. Η βόλτα με γόνδολα παραμένει μια εμπειρία αλησμόνητη στη Βενετία, καθώς το πλοιάριο γλιστρά κάτω από τη Γέφυρα των Στεναγμών κι ο γονδολιέρης τραγουδά «La donna è mobile» και «Ο Sole mio».

Το Καρναβάλι της Βενετίας

Το Φεβρουάριο η πόλη των δόγηδων πρωταγωνιστεί στο πιο κινηματογραφικό καρναβάλι τoυ πλανήτη. Η piazza του Αγίου Μάρκου είναι το επίκεντρο του μεσαιωνικού carnevale. Λέγεται ότι ξεκίνησε από µια νίκη της παλιάς «Γαληνοτάτης Δηµοκρατίας» . Εντούτοις τέθηκε πλήρως εκτός νόµου το 1797 και η χρήση των µασκών απαγορεύθηκε αυστηρά. Mετά από µακρά ανυπαρξία το Καρναβάλι της Βενετίας ξαναλειτούργησε το 1979. Οι περίφηµες βενετσιάνικες µάσκες έχουν κυρίαρχη θέση και κατασκευάζονται από δέρµα, πορσελάνη ή γυαλί. Ζωγραφισµένες στο χέρι, διακοσµούνται µε φυσικά φτερά, πολύτιµα µέταλλα και λίθους. Ντόπιοι και τουρίστες ντυμένοι με την bauta, σήμα-κατατεθέν της βενετσιάνικης Αποκριάς, μαύρη μεταξένια μπέρτα, δανδήδες και Καζανόβες, αρλεκίνοι και μαρκησίες, μοιάζουν σαν θίασο της Commedia dell’ Arte που χορεύει βενετσιάνικους σκοπούς, μέσα σε βροχή.

Μαγική βραδιά στο Teatro La Fenice

Όπερες που δημιουργούν θαυμασμό στον καθένα και μαγευτικά μπαλέτα μπορούν να γεμίσουν τα βράδια σας στην Βενετία στο εκπληκτικό Teatro La Fenice. Σχεδιασμένο από τον Giannantonio Selva το 1790, το Teatro La Fenice είναι ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά θέατρα, με έργα των Ιταλών μαέστρων Gioachino Rossini και Giuseppe Verdi να έχουν κάνει πρεμιέρα εκεί.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

line

 • 3 διανυκτερεύσεις
 • Ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
 • Αεροπορικές πτήσεις με Volotea
 • Mεταφορές με αγγλόφωνο οδηγό από και προς το αεροδρόμιο
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ατομική τσάντα

Δεν περιλαμβάνονται

line

 

 • Τοπικοί φόροι καταλύματος
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Τιμές

line

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
CITTA DI MILANO 3* SAN MARCO
€ 311
€ 255
€ 299
SPLENDID VENICE 4* SAN MARCO
€ 410
€ 385
€ 430

 

Σημείωση: Η τιμή ισχύει για ημερομηνίες εκτός επίσημων εορτών και αργιών και απαιτείται προκράτηση τουλάχιστον 4 μήνες πριν την αναχώρηση

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την
σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Ιταλία / Ιταλικά

Νόμισμα

Ευρώ
Συνάλλαγμα
Η Ιταλία βρίσκεται στην Ευρωζώνη, οπότε χρησιμοποιεί και αυτή ως νόμισμα της το Ευρώ(€)

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες
Διάρκεια πτήσης
2 ώρες και 25 λεπτά
Μετακινήσεις
Η Βενετία γυρίζεται εύκολα με τα πόδια, αφού όλα τα νησάκια της ενωνονται με γέφυρες, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται σχεδόν όλα τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, η πόλη διαθέτει μέσα μαζικής μεταφοράς που βασίζονται σε μικρά πλοιαρια και γόνδολες. Οι κάτοικοι συνήθως χρησιμοποιούν το Traghetto, τις δημοτικές γόνδολες που κοστίζουν συνήθως 2 ευρώ. Παράλληλα υπάρχουν καθημερινά θαλάσσια ταξί που μετακινούνται σε όλη την πόλη, με τα οποία μπορεί τόσο να μετακινηθεί κάποιος, όσο και να γνωρίσει τα αξιοθέατα της πόλης.
Επικοινωνία
Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δεν χρειάζεται να καταβάλλετε επιπλέον ποσά για να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο. Αυτό είναι γνωστό ως «περιαγωγή». Για τις κλήσεις σας (σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα), τα γραπτά μηνύματα που στέλνετε (SMS) και τις υπηρεσίες δεδομένων ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις, δηλαδή οι ίδιες τιμές που ισχύουν για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα στην Ελλάδα.

Καιρός

 

Venice

Ζώνη Ώρας

-1

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Βενετία

11 + 10 =

Σχετικές εκδρομές

Κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών μας!

 • από  599
  Ομαδική εκδρομή Ειδική Αναχ. 26/10

  5 days

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
1