Επιλογή Σελίδας

Βουδαπέστη

Με μια ματιά..

  • NΕύκολα προσβάσιμη από το αεροδρόμιο Ferenc Liszt
  • NΓνωρίστε τη πόλη και τα αξιοθέατά της με ποδήλατο
  • NΦωτογραφηθείτε στις όχθες του Δούναβη με φόντο τη Πέστη
  • NΕπιλέξτε μια νυχτερινή κρουαζιέρα στο Δούναβη για να απολαύσετε τη φωταγωγημένη πόλη

 340

 340

Αναχωρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Βουδαπέστη

Budapest

Δίκαια την ονόμαζαν παλιά «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν. Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

Πληροφορίες προορισμού

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Βουδαπέστη

Budapest

Δίκαια την ονόμαζαν παλιά «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν. Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

Οι προτάσεις μας

Εκδρομή

Δραστηριότητες

Budapest

Ουγγρικό Κοινοβούλιο

Αποτελεί σύμβολο της πόλης και είναι το 2ο μεγαλύτερο κοινοβούλιο στην Ευρώπη. Κτίστηκε τον 19ο αιώνα σε νεογοτθικό ρυθμό και εμπνεύστηκε απο το παλάτι του Ουέστμίνιστερ. Το εσωτερικό του είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το εξωτερικό του το οποίο τη μέρα καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη και τη νύχτα φωταγωγείται αναδεικνύοντας τη μεγαλοπρέπεια του.

Λόφος του Κάστρου

Είναι το σημείο στο οποίο ιδρύθηκε η πόλη. Το κάστρο της Βούδας, που χρονολογείται στο 13ο αιώνα καταστράφηκε και ανακατασκευάστηκε πολλές φορές. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και σήμερα στεγάζει την εθνική πινακοθήκη, βιβλιοθήκη και το ιστορικό μουσείο. Βρίσκεται 48 μ. Πάνω από τον Δούναβη και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.

Προμαχώνας των Ψαράδων

Στην ευρύτερη περιοχή του κάστρου συναντάμε τον προμαχώνα των ψαράδων. Κτισμένο το19ο αιώνα σε νεογοτθικό ρυθμό, μνημείο με 7 κωνικούς πύργους που αναπαριστούν τις φυλές των Μαγυάρων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 896. Ένα ακόμη μνημείο που προσφέρει μοναδική θέα.

Αλυσιδωτή Γέφυρα

Σήμα κατατεθέν της Βουδαπέστης, η αλυσιδωτή γέφυρα είναι η πρώτη γέφυρα που ένωσε τη Βούδα με την Πέστη. Κατασκευάστηκε το 18ο αιώνα, έχει μήκος 375μ. Και θεωρείται το σύμβολο της ουγγρικής ελευθερίας καθώς σε αυτήν το 1889 Ούγγροι κάτοικοι διαδήλωσαν σε αυτή για την ελευθερία.

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Βουδαπέστης. Είναι κτισμένη σε νέο αναγεννησιακό στυλ και χρειάστηκαν 50 χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Είναι αφιερωμένη στο Στέφανο, τον πρώτο Ούγγρο βασιλιά και στο παρεκκλήσι του ναού υπάρχει διατηρητέο το δεξί χέρι του Αγίου.

Πλατεία των Ηρώων

Βρίσκεται στο τέλος της λεωφόρου Αντράσι, όπου είναι η κρατική όπερα της Βουδαπέστης και εκεί που συγκεντρώνονται τα καλύτερα εμπορικά μαγαζιά της πόλης. Η πλατεία είναι η μεγαλύτερη της πόλης και στο κέντρο της δεσπόζει το μνημείο της χιλιετίας, μια στήλη ύψους 35μ. πλαισιωμένη από αγάλματα όλων των διάσημων προσωπικοτήτων της ουγγρικής ιστορίας. Η στήλη λειτουργεί ως πύλη για το πάρκο της πόλης, το Varosliger όπου βρίσκονται ο βοτανικός και ο ζωολογικός κήπος, τα λουτρά Scehenzy κ.α.

Εκκλησία του Ματθαίου

Καθολική εκκλησία νεογοτθικού ρυθμού διακοσμημένη με πανέμορφα βιτρό παράθυρα, η οποία πήρε το όνομα της από τον βασιλιά Ματθαίο. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Προμαχώνα των Ψαράδων επομένως έτσι μπορείτε να συνδυάσετε τα δύο αυτά αξιοθέατα και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Λόφος Γκέλερτ

Η ανάβαση ίσως είναι λίγο κουραστική, η θέα του Δούναβη και της Βουδαπέστης απ;o ψηλά όμως θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω μάλιστα. Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθεί κανείς είναι κατά τη δύση του ηλίου καθώς η πόλη και οι εντυπωσιακές γέφυρες που βρίσκονται πάνω στον ποταμό και ενώνουν την Βούδα και την Πέστη σταδιακά αρχίζουν να φωταγωγούνται και προσφέρουν ένα θέαμα που κανείς δεν πρέπει να φύγει χωρίς να το απολαύσει.

Μεγάλη Συναγωγή

Η μεγαλύτερη εβραϊκή συναγωγή στην Ευρώπη και η 2η μεγαλύτερη στον κόσμο βρίσκεται στην οδό Dohany. Χτισμένη τον 19ο αιώνα σε συνδυασμό βυζαντινού, αναγεννησιακού και γοτθικού ρυθμού έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 3.000 άτομα. Εκεί βρίσκεται επίσης το Εβραϊκό Μουσείο καθώς και το Μνημείο Ολοκαυτώματος.

Κάστρο Vajhahunyad

Πρόκειται για ένα εκ των ομορφότερων κάστρων της Ευρώπης. Βρίσκεται μέσα στο πάρκο Varosliget χτισμένο δίπλα σε μια λίμνη στην οποία το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε μια βαρκάδα ενώ το χειμώνα μπορείτε να κάνετε πατινάζ. Στο εσωτερικό του κάστρου στεγάζεται και το Μουσείο Ουγγρικής Γεωργίας το οποίο φιλοξενεί διαδραστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Φαγητό

Budapest

Σούπα Goulash

Το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας. Πρόκειται για αργά βρασμένο βοδινό κρέας μαγειρεμένο με καρότα, κρεμμύδια και μπόλικη πικάντικη πάπρικα. Θα το βρείτε παντού στην πόλη.

Kurtoscalacs

Πρόκειται για ένα κούφιο κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη και ψημένο στα κάρβουνα. Η ζύμη τυλίγεται σε ένα κυλινδρικό σκεύος και πάνω σε αυτό ψήνεται για να πάρει το σχήμα.

Διασκέδαση

Budapest

Ψώνια

Η οδός Vaci utca είναι ο κεντρικός πεζόδρομος της Βουδαπέστης με τα περισσότερα καταστήματα για ψώνια. Τοπικά προϊόντα θα βρείτε στην μεγαλύτερη εσωτερική αγορά της πόλης, τη Great Market Hall, η οποία σφύζει από μυρωδιές και έντονα χρώματα που μαγεύουν τις αισθήσεις.

Ιαματικά Λουτρά

Η Βουδαπέστη είναι γνωστή για τη χαλάρωση που προσφέρει. Διαθέτει δυο πολύ γνωστά λουτρά τα Szechenyi που είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και τα Gellert που είναι σύμπλεγμα λουτρών του 1912. Επιλέξτε ένα από τα δύο και χαρίστε στον εαυτό σας μια εμπειρία αναζωογόνησης.

Κρουαζιέρα/Ποδήλατο

Εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε τη Βουδαπέστη είναι είτε επιλέγοντας μια θεματική κρουαζιέρα το βράδυ ώστε να απολαύσετε τη πόλη φωταγωγημένη, είτε νοικιάζοντας ποδήλατο και επιλέγοντας μια χαλαρωτική βόλτα στο νησί της Μαργαρίτας που διαθέτει πανέμορφους κήπους.

Νυχτερινή Ζωή

Η τελευταία τάση της διασκέδασης στη Βουδαπέστη είναι τα ruin bars. Πρόκειται για παλιά ερειπωμένα κτίρια, τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί και προσφέρουν στιγμές διασκέδασης σε ατμόσφαιρα ρετρό ντεκαντάνς.

Νησί της Μαργαρίτας

Ένα τεράστιο πάρκο – όαση μήκους 2,5 χιλιομέτρων στη μέση του ποταμού Δούναβη για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την βουή της πόλης. Μπορείτε να το εξερευνήσετε είτε με τα πόδια είτε νοικιάζοντας ένα ποδήλατο – τρόπος που προτιμούν και οι ντόπιοι – μιας και το πάρκο είναι γεμάτο ποδηλατόδρομους και όμορφες καταπράσινες διαδρομές με θέα το ποτάμι.

 

Μονοήμερες Εκδρομές

Budapest

Έγκερ

Η πόλη Έγκερr είναι μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης, με 17 μπαρόκ εκκλησίες, ιαματικά λουτρά κι έναν τουρκικό μιναρέ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου, το Κάστρο Μουσείο István Dobó, το Μπαρόκ Λύκειο, την Παλιά Πόλη και το μεσαιωνικό Κάστρο Eger.

Πέτς

Το Πέτς μια μικρή πόλη μόλις δύο ώρες από τη Βουδαπέστη, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μονοήμερες εκδρομές για τους τουρίστες λόγω του ήπιου κλίματος και της θέσης του στις πλαγιές των βουνών Mecsek. Με πολλά αξιοθέατα, από παλαιοχριστιανικούς ταφικούς θαλάμους, μέχρι τουρκικά τζαμιά, πολυάριθμα μεσαιωνικά κτήρια και γκαλερί σύγχρονης τέχνης, συναρπάζει τους επισκέπτες. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην πόλη είναι η Παλιά πόλη κι η περιοχή που περιβάλλει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και Παύλου.

Σενταντρέ

Αυτή η μικρή πόλη στις όχθες του Δούναβη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αποδράσεις από την πρωτεύουσα. Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η εκκλησία Blagoveshchensk, με μοναδικές τοιχογραφίες και ένα μπαρόκ, καμπυλωτό μπαλκόνι. Ακόμα, αξίζει να επισκεφθείτε την κεντρική πλατεία Fo tér και την παλιά πλατεία της εκκλησίας. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ουγγρικό Υπαίθριο Μουσείο.

Γκιόρ

Το Γκιόρ βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Δούναβη, Rába και Rábca, στο κέντρο της Μικρής Ουγγρικής Πεδιάδας. Η Παλιά Πόλη περιλαμβάνει το Cathedral Chapter Hill και τη Βασιλική Πόλη, κι είναι ένα από τα πιο όμορφα αναγεννησιακά τοπία, διαθέτοντας 170 διατηρητέα κτήρια και μνημεία. Το πιο διάσημο χαρακτηριστικό της πόλης είναι η Πύλη της Βιέννης, μια υπέροχη μπαρόκ πλατεία που περιβάλλεται από καλοδιατηρημένα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα, καθώς και η εντυπωσιακή εκκλησία Carmelite. Αναζητήστε το Κάστρο του Επισκόπου, τον Καθεδρικό Ναό του Γκιόρ και την Καθεδρική Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Έστεργκομ

Το Έστεργκομ είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ουγγαρίας και βρίσκεται μόλις 46 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βουδαπέστης. Τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι το Castle Hill, που περιλαμβάνει τα ερείπια του Ουγγρικού Βασιλικού Παλατιού του 10ου αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, τη Βασιλική του Έστεργκομ και το Χριστιανικό Μουσείο.

Λίμνη Μπάλατον

Ένα τέλειο παράδειγμα φυσικής ομορφιάς είναι η Λίμνη Μπάλατον, η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Ευρώπη. Προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε μοναδικές δραστηριότητες, όπως να εξερευνήσετε καταπράσινα τοπία, αμπελώνες κι ιστορικές πόλεις. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε μία κρουαζιέρα και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η πόλη Szigliget, η οποία αξίζει μία επίσκεψη. Εναλλακτικά, πραγματοποιήστε πεζοπορία στους ηφαιστειακούς λόγους που περιβάλλουν τη λίμνη.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Φόροι αεροδρομίων
  • 3 νύχτες διαμονή σε ξενοδοχείο κατηγορίας της επιλογής σας με πρωινό

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Τυχόν δημοτικοί φόροι (city tax) πληρωτέοι στο ξενοδοχείο

Τιμές

 

Ξενοδοχείο
Κατηγορία 3*
Κατηγορία 4*
Ιανουάριος
από 355€
από 445€
Φεβρουάριος
από 350€
από 440€
Μάρτιος
από 340€
από 430€
Απρίλιος
από 345€
από 435€
Μάιος
από 340€
από 430€
Ιούνιος
από 350€
από 440€
Ιούλιος
από 345€
από 435€
Αύγουστος
από 340€
από 430€
Σεπτέμβριος
από 340€
από 430€
Παιδική Τιμή
από 280€
από 380€
Διαφορά Μονοκλίνου
+ 70€
+ 110€

Σημείωση:  Η τιμή ισχύει για ημερομηνίες εκτός επίσημων εορτών και αργιών και απαιτείται προκράτηση τουλάχιστον 4 μήνες πριν την αναχώρηση

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Ουγγαρία / Ουγγρικά

Νόμισμα

Φιορίνι

Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, και όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγα φιορίνια από την Ελλάδα για τα πρώτα σας έξοδα. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Έγκυρο δελτίο Ελληνικής ταυτότητας ή Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 3μηνη ισχύ.

Διάρκεια πτήσης

Περίπου 2 ώρες απευθείας πτήση

Μετακινήσεις

H πόλη διαθέτει οργανωμένη συγκοινωνία και μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε με μετρό, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία και τρένα. Το μετρό είναι το 2ο παλαιότερο παγκοσμίως. Αν θέλετε, υπάρχει η επιλογή να νοικιάσετε ποδήλατο για να περιηγηθείτε. Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί.

Επικοινωνία

Κατά την άφιξή σας στην Ουγγαρία, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε sim κάρτα, καθώς στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και υπηρεσίες δεδομένων. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Καιρός

Budapest

Ζώνη Ώρας

Βουδαπέστη -1

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Βουδαπέστη

7 + 12 =

Σχετικές εκδρομές

Κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών μας!

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος