Επιλογή Σελίδας

Κόστα Ρίκα

Ζούγκλα Τορτουγκέρο, παραλίες Μανουέλ Αντόνιο, ηφαίστειο Αρενάλ, ποταμός Τορκόλες

Η αποθέωση της φύσης στην «Πλούσια Ακτή»

 2,290

Άνοιξη

11 days

Άνοιξη

 2,290

11 days

Αναχωρήσεις

20

Επικοινωνήστε μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισαγωγή εκδρομής

Κόστα Ρίκα

Costa Rica

Λυρική φυσική ομορφιά, κάθε μονοπάτι οδηγεί σε έναν καταρράκτη, σε ένα υγρό τροπικό δάσος, σε μια εκπληκτική παραλία. Όλα τα χρώματα του ζωικού και του φυτικού βασιλείου συνθέτουν τον τελευταίο ίσως παράδεισο του πλανήτη. Όσες φορές και αν πάμε, υπάρχει πάντα κάτι ακόμα να εξερευνήσουμε, όπως την βαθειά έρημο του La Amistad, τα μονοπάτια του ηφαιστείου Αρενάλ, ένα μικρό χωριό στη μέση του πουθενά ή να κάνουμε καταδύσεις στο Ιsla de Coco, Surf στα τέλεια κύματα, Rafting στους τρελούς ποταμούς της, Zip line πάνω από τα υπέροχα φαράγγια.

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Κόστα Ρίκα

Costa Rica

Λυρική φυσική ομορφιά, κάθε μονοπάτι οδηγεί σε έναν καταρράκτη, σε ένα υγρό τροπικό δάσος, σε μια εκπληκτική παραλία. Όλα τα χρώματα του ζωικού και του φυτικού βασιλείου συνθέτουν τον τελευταίο ίσως παράδεισο του πλανήτη. Όσες φορές και αν πάμε, υπάρχει πάντα κάτι ακόμα να εξερευνήσουμε, όπως την βαθειά έρημο του La Amistad, τα μονοπάτια του ηφαιστείου Αρενάλ, ένα μικρό χωριό στη μέση του πουθενά ή να κάνουμε καταδύσεις στο Ιsla de Coco, Surf στα τέλεια κύματα, Rafting στους τρελούς ποταμούς της, Zip line πάνω από τα υπέροχα φαράγγια.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Costa Rica

Αθήνα – Σαν Χοσέ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν­διάμεσου σταθμού για το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Η πόλη βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και είναι μια πολύ ήσυχη και όμορφη πόλη, με υψηλό επίπεδο ζωής. Ιδρύθηκε το 1736 και αναπτύχθηκε ταχύτατα σε αστικό κέντρο. Το 1812 έ­γινε για πρώτη φορά πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα και μέχρι σήμερα αποπνέει το φιλειρηνικό και έντονα κοινωνικό προφίλ της χώρας. Άφιξη στην πόλη, με­ταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυ­κτέρευση.

2η ημέρα

Costa Rica

Σαν Χοσέ – Ηφαίστειο Ποάς – Φυτεία Καφέ – Γκρέσια – Σαν Χοσέ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή θα παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θερμοκρασία και τη βλάστηση, που μας προετοιμάζει για την απόλαυση του πλούσιου νεφε­λώδους δάσους του ηφαίστειου Ποάς. Το ηφαίστειο Ποάς είναι ένα τέλειου κωνικού σχήμα­τος στωματοηφαίστειο, το οποίο είναι ενεργό και έχει ύψος 2700 μέτρα. Οι πρόποδές του είναι ομαλοί, οι πλαγιές του γίνονται πολύ απότομες. Σχηματίζεται από πολλά στρώματα ηφαιστειακών πετρωμάτων και λάβας και γι αυτό ονομάζεται στρωματοηφαί­στειο. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το 2017, οπότε και εκκενώθηκε η περιοχή. Το 2018, έγινε και πάλι επισκέψιμο. Το 2019 σημειώθηκε μία ακόμη έκρηξη, μικρότερης κλίμακας. Το ηφαίστειο Ποάς έχει δύο κρατήρες που σχηματίζουν λίμνες. Ο βόρειος κρατήρας, με τη Θερμή Λίμνη είναι ενεργός και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με διάμετρο 1320 μέτρα. Η λίμνη του είναι ολοστρόγγυλη, με βά­θος 320 μέτρα και είναι μία από τις πιο όξινες στον κόσμο. Προκαλεί όξινη βροχή και όξινη ομίχλη. Η θερ­μοκρασία της κυμαίνεται μεταξύ 20οC και 50οC. Το χρώμα της είναι γαλακτώδες τιρκουάζ επειδή ο πυθ­μένας της καλύπτεται από υγρό θείο. Αναλόγως τη θερμοκρασία του αέρα, το θείο προκαλεί εκρήξεις. Φυσικά θα δούμε τη Θερμή Λίμνη, αλλά από από­σταση, για να θαυμάσουμε την ομορφιά της χωρίς να έρθουμε σε επαφή με τις αναθυμιάσεις. Περιήγηση στη φυτεία καφέ Doka Estate. Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Ποάς. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογέ­νεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρό­νια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έ­μπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκο­μιδή και το καβούρδισμα του “χρυσού κόκκου” μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφ­θείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα. Η ημέρα μας συνεχίζεται με επίσκεψη στην… Ελλάδα της Κόστα Ρίκα! Η πόλη Γκρέσια καταδεικνύει τη συ­γκινητική αγάπη των Κοσταρικανών για τη χώρα μας, ιδρύθηκε μάλιστα το 1825 από τον τότε πρόε­δρο Ραφαέλ Γκαγιέγος ι Αλβαράδο ως έμπρακτη υ­ποστήριξη προς την Επανάσταση που βρισκόταν σε εξέλιξη! Η επιγραφή «Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα» στην είσοδο της πόλης μάς συγκινεί, ενώ αξίζει να δούμε και τον ιδιαίτερο ναό της Παναγίας, χτισμένη εξολοκλήρου από κόκκινες ατσάλινες πλάκες! Μετά την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Costa Rica

Σαν Χοσέ – Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτου­γκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ και μπανάνας και ξεχα­σμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για μία ώρα εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκη­νικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καρα­ϊβικής. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγε­ται επίσης Τορτουγκέρο. Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κα­νείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρ­χουν αυτοκίνητα και η μεταφορά γίνεται με κανό – ο­ρισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά. Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα με­ταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπο­ρούμε να δειπνήσουμε σε ρεστοράν της περιοχής, α­ντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής. Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έ­ντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρό­μους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολι­σμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, πα­ρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Costa Rica

Ζούγκλα Τορτουγκέρο (βαρκάδα στα κανάλια)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύ­νηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκει­ται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές η­φαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κα­τοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ε­ρωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλι­γάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα. Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας. Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχο­ντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθή­κων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μετα­φορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατη­ρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφό­τερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχά­κια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαί­νονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυ­χιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

5η ημέρα

Costa Rica

Ζούγκλα Τορτουγκέρο – Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ – Θερμές Πηγές – Γέφυρες πάνω απο τη ζούγκλα

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου… Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη, συμβαίνουν κατά καιρούς, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα ήταν μοναδικό κατά την τελευταία έκρηξη που σημειώθηκε το 2010. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μπάνιο σε θερμές πηγές αλλά και είσοδος στο πάρκο με τις εντυπωσιακές εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Costa Rica

Πάρκο Αρενάλ – Πάρκο Μοντεβέρντε

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο Πάρκο Μοντεβέρντε που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά, τη γενναιοδωρία και τη βιοποικιλότητά του. Οι δασώδεις εκτάσεις δίνουν τη θέση τους σε τροπικά δάση όπου ψηλά δέντρα γεμάτα ορχιδέες, φτέρες, αμπέλια και βρύα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό και χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του κάμερα. Το Δάσος Νεφών Μοντεβέρντε το οποίο βρίσκεται πάνω στην Οροσειρά Τιλαράν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. To πάρκο καλύπτει έκταση 105.000 στρεμμάτων, που είναι ολόκληρη προστατευόμενο δάσος νεφών. Χωρίζεται σε 6 οικολογικές ζώνες, το 90% των οποίων είναι παρθένο δάσος, τεράστιας βιοποικιλότητας. Στο Μοντεβέρντε υπάρχουν 2.500 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά είδη ορχιδέας. Είναι το μοναδικό μέρος της Γης όπου συγκεντρώνονται τόσες πολλές και διαφορετικές ορχιδέες. Επίσης ζουν και αναπαράγονται ανενόχλητα 100 είδη θηλαστικών, 400 είδη πτηνών, 120 είδη ερπετών και αμφίβιων και χιλιάδες είδη εντόμων – τα τελευταία μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των βιολόγων παγκοσμίως. Αυτό που θα δούμε εμείς, που δεν είμαστε βιολόγοι, μέσα στο δάσος είναι μαγικό. Όλη η περιοχή είναι γεμάτη με αιωνόβια δέντρα, πάνω στα οποία σκαρφαλώνουν ορχιδέες, αμπέλια, φτέρες και βρύα. Αυτά διακλαδώνονται και σχηματίζουν φυσικά υπόστεγα, γεμάτα χρώμα και αρώματα. Επίσης τα σύννεφα που καλύπτουν τις κορυφές των δέντρων, προσθέτουν σε αυτό το φυσικό υπερθέαμα, μία επιπλέον αίσθηση μυστηρίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

Costa Rica

Μοντεβέρντε: Νεφόδασος

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του παραδεισένιου νεφοδάσους Μοντεβέρντε. Θα μπούμε μέσα στην προστατευόμενη περιοχή και θα την περπατήσουμε. Το δάσος είναι υψομετρικό. Εκτείνεται από τα 1200 έως τα 1750 μέτρα. Οπότε το τοπίο που θα βλέπουμε στην πεζοπορία μας θα αλλάζει συνεχώς. Θα περνάμε μέσα από πυκνά δάση ομίχλης και θα βγαίνουμε σε ξέφωτα, θα βλέπουμε βαθείς γκρεμούς, ποτάμια, ρυάκια, λίμνες, έλη, χείμαρρους, καταρράκτες. Μέσα στην προστατευόμενη περιοχή υπάρχει το Δάσος των Πεταλούδων, ο Φαρμακευτικός Βοτανικός Κήπος, το Μουσείο Βιοποικιλότητας αλλά και η ζωντανή Αποικία Μυρμηγκιών. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από τους βιολόγους. Στο Δάσος των Πεταλούδων, που εκτείνεται σε 4 υψόμετρα και φιλοξενεί 4 διαφορετικά είδη πεταλούδων, τα έντομα αναπαράγονται τοπικά. Αντίθετα, στα άλλα παρόμοια δάση ανά τον κόσμο, οι χρυσαλίδες αγοράζονται από αλλού. Στο συγκεκριμένο δάσος θα δούμε και τη μοναδική μπλε πεταλούδα στον κόσμο που βγάζει ήχο. Στον Φαρμακευτικό Βοτανικό Κήπο, όλα τα φυτά χρησιμοποιούνται για την παγκόσμια παρασκευή φαρμάκων. Στο Μουσείο Βιοποικιλότητας, θα μάθουμε τα πάντα για την άγρια φύση και ζωή του Μοντεβέρντε. Όσο για την Αποικία Μυρμηγκιών, εκεί θα παρατηρήσουμε τα έντομα κάτω από μεγεθυντικό τζάμι, να κόβουν τα πεσμένα φύλλα του δάσους και να τα μεταφέρουν μέσα από ένα περίπλοκο φυσικό δίκτυο καναλιών στις φωλιές τους. Στο νεφοδάσος Μοντεβέρντε, μπορούμε να περπατήσουμε σε 5 εναέριες γέφυρες ύψους 100 μέτρων και να δούμε τις ορχιδέες και τις φτέρες να σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ιππασία, παρατήρηση πουλιών, βόλτα με το εναέριο τραμ αλλά και να μεταφερθούμε από κορυφή σε κορυφή με εναέρια τροχαλία. Η τροχαλία είναι μια δραστηριότητα για τους πιο τολμηρούς αλλά είναι απολύτως ασφαλής. Όσον αφορά την άγρια ζωή του δάσους, εκεί ζουν και 6 είδη αιλουροειδών: ιαγουάροι, οσελότοι, πούμα, λεοπαρδάλεις, αγριόγατες, ιαγουαρόντι. Επίσης στις βόλτες μας θα δούμε και τα σπάνια γηγενή πουλιά κότιγκα και κετζάλ. Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Μοντεβέρντε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εξερεύνηση του νεφοδάσους Μοντεβέρντε, θα χρειαστούμε καλά παπούτσια περιπάτου.

8η ημέρα

Πάρκο Μοντεβέρντε- Σαν Χοσέ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το νεφοδάσος Μοντεβέρντε και θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο της Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σαν Χοσέ

9η ημέρα

Σαν Χοσε – Μανουελ Αντόνιο (εξωτικές παραλίες) – Σαν Χοσέ

Ξεκινάμε οδικώς για το Εθνικό Παραλιακό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μα­γευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις α­κτέςσυνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Α­ντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευ­νητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέ­πλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελι­ξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το το­πίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Θα έχουμε την ευκαιρία να απο­λαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υ­πέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ε­τοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’ αυτήν τη μο­ναδική εμπειρία. Επιστροφή. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα

Σαν Χοσε (ξενάγηση) – Αθήνα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), στο οποίο θα ξεναγηθούμε και στον εσωτερικό του χώρο, το Εθνικό Μουσείο, αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον καθεδρικό ναό, το κεντρικό πάρκο και το πάρκο Μορασάν, το Μεταλλικό κτίριο, και το Εθνικό πάρκο με το Εθνικό μνημείο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Μουσείο Χρυσού, στις αίθουσες του οποίου και θα ξεναγηθούμε. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα.

11η ημέρα

Costa Rica

Άφιξη στην Αθήνα

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Holiday Inn 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης) στο Σαν Χοσέ
 • Διαμονή σε lodge μέσα στη ζούγκλα του Τορτουγκέρο
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Μόντεβέρδε και στο Αρενάλ.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα και πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση στη Λατινική Αμερική
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων: € 840

Τιμές

 Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχώρηση
Δίκλινο
Διαφορά Μονοκλίνου
20/04
2.290 €
+ 620 €

Πτήσεις

Πτήση
Ημέρα
Διαδρομή
Αναχώρηση
Άφιξη
LH 1285
20/04/2023
Αθήνα – Φρανκφούρτη
07:00
09:00
LH 518
20/04/2023
Φρανκφούρτη – Σαν Χοσέ
13:45
17:55
LH 519
29/04/2023
Σαν Χοσέ – Φρανκφούρτη
19:40
15:05+1
LH 1284
30/04/2023
Φρανκφούρτη – Αθήνα
17:30
21:15

Σημειώσεις

 

 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες των χωρών που θα επισκευτείτε.
 • Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο (λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών κλπ.) για την καλύτερη έκβασή του .
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την
σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρωτεύουσα / Γλώσσα

Σαν Χοσέ / Ισπανικά

Νόμισμα

Κολόν της Κόστα Ρίκα
Συνάλλαγμα
Τα Κολόν της Κόστα Ρίκα κσας συμφέρει να τα ανταλλάξετε σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο ή πριν την αναχώρησή σας. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
Διάρκεια πτήσης
Περίπου 20 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό.
Επικοινωνία
Καλό θα ήταν, με την άφιξή σας στην Κόστα Ρίκα, να προμηθευτείτε μία sim κάρτα από το αεροδρόμιο, καθώς τα κόστη περιαγωγής είναι αρκετά υψηλά*. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία, καφετέριες κι εστιατόρια διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

*Καθώς τα κόστη μεταβάλλονται, θα λάβετε πιο αναλυτικές πληροφορίες στον ταξιδιωτικό σας φάκελο.

Καιρός

Costa Rica

περισσότερα..

Costa Rica

Ζώνη Ώρας

Κοστα Ρίκα -9

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Κόστα Ρίκα

1 + 11 =

Σχετικές εκδρομές

Οι κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών μας!

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
2