Επιλογή Σελίδας

Καππαδοκία 

Με μοναδική διαμονή σε υπόσκαφα Cave Hotels 5* & 4*sup

 990

Άνοιξη

5 days

Καππαδοκία

Kappadokia

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Μικρά Ασία. Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου.

Ξεκινώντας από την Καισάρεια, επισκεπτόμαστε τα περισσότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας (?βανος, Προκόπι, Σινασσός, Κοιλάδες Γκόρεμε, Πασαμπαλάρ και Περιστρέμα, Ουτσχισάρ, Μαλακοπή, Καρβάλη) και καταλήγουμε στην πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων, το Ικόνιο.

Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την Ιεράπολη (Παμούκαλε) με τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της, στο χωριό Διδώς Σωτηρίου Κιρκιντζέ, στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφέσου και της Περγάμου, στο χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί και στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη.

Εισαγωγή εκδρομής

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Καππαδοκία

Kappadokia

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Μικρά Ασία. Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου.

Ξεκινώντας από την Καισάρεια, επισκεπτόμαστε τα περισσότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας (?βανος, Προκόπι, Σινασσός, Κοιλάδες Γκόρεμε, Πασαμπαλάρ και Περιστρέμα, Ουτσχισάρ, Μαλακοπή, Καρβάλη) και καταλήγουμε στην πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων, το Ικόνιο.

Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την Ιεράπολη (Παμούκαλε) με τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της, στο χωριό Διδώς Σωτηρίου Κιρκιντζέ, στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφέσου και της Περγάμου, στο χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί και στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Kayseri - Avanos

Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης – Νεάπολη – Προκόπι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Νεάπολης και θα ξεκινήσουμε με προορισμό το Προκόπι με έντονο παλαιά το Ελληνικό στοιχείο όπου θα ξεναγηθούμε στον παλιό οικισμό “Kayakapı” στον οποίο ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έζησε και κοιμήθηκε. Θα δούμε το σπίτι του Αγίου και την εκκλησία που του αφιερώθηκε. Μετά την ξενάγηση μας μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία θα απολαύσουμε δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Uchisar Palace - Prokopi

Προκόπι – Κόραμα – Πάσαμπαγ – Ζέλβη – Κοιλάδα Ντεβρέντ – Άβανος

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας αρχίζει από το ανοιχτό μουσείο του Κοράματος με τις υποσκαφές εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 8ο-13ο αιώνα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «Νεραιδοκαμινάδες». Ακολουθεί, η ερημωμένη πόλη της Ζέλβης η οποία κατοικούνταν μέχρι τα 1950 και κατευθυνθούμε στην κοιλάδα Ντεβρέντ την οποία κάποιοι ονομάζουν ως κοιλάδα της φαντασίας λόγω των πολύ διαφορετικών σχηματισμών των «Νεραϊδοκαμινάδων». Θα συνεχίσουμε για την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα περάσουμε τον Άλυ μέσω κρεμαστής γέφυρα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι κεραμικής τέχνης, η οποία έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή και ένα εργαστήρι κοσμημάτων από διάφορες πέτρες της περιοχής όπου θα μάθουμε τις πέτρες της περιοχής και τη διαδικασία της κατασκευής διάφορων ειδών από αυτές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

Ihlara Valley

Προκόπι – Φαράγγι Περιστρέματος – Νίγδη – Προκόπι

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ( ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινά με το Φαράγγι Περιστρέματος (Ihlara Vadisi), ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Γεσιλμπούρτς της Νίγδης, ένα ελληνόφωνο προσφυγικό χωριό, στο οποίο θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα προσφυγικά φαγητά. Αμέσως μετά, θα επισκεφτούμε το τζαμί Αλαεντντίν που χρονολογείται στην σελτζουκική περίοδο και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το μοναστήρι Γκουμουσλέρ που είναι λαξευμένο σε ένα λόφο και είναι το μοναδικό μέρος που απεικονίζεται η Παναγιά να χαμογελά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Pamukkale

Προκόπι – Ούτσχισαρ – Υπόγεια πολιτεία Καιμακλί – Σινασός – Ορτάχισαρ – Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες

Μετά το πρόγευμα το πρόγραμμα μας ξεκινά με την επίσκεψη μας σε ένα ταπητουργείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή τέχνη της κατασκευής χειροποίητων χαλιών. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμινάδα νεραϊδών της περιοχής και χρησιμοποιήθηκε αρκετούς αιώνες ως κάστρο. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία Καϊμακλί που χρονολογείται στη 3η χιλιετία π.Χ. και έχει περίπου οκτώ ορόφους κάτω από την γη. Μετά θα κατευθυνθούμε στη Σινασό, παλιά ελληνική συνοικία, οι κάτοικοι της οποίας ήταν έμποροι χαβιαριού στην Κωνσταντινούπολη. Στη Σινασό θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, τα παλιά αρχοντικά σπίτια και θα γευματίσουμε τοπικό εστιατόριο. Στην επιστροφή μας θα κάνουμε μια στάση για να δούμε τη γραφική θεά με το κάστρο Ορταχισάρ και θα απολαύσουμε τοπικό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

kayseri

Καισάρεια – Αγορά – Αρχαιολογικό Μουσείο της Καισάρειας – Μουταλάσκη – Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινά με την περιήγηση μας στην Καισάρεια και το μουσείο του Σελτζουκικού Πολιτισμού. Στη συνέχεια θα δούμε ένα αριστουργηματικό έργο του Σινάν το τζαμί Κουρσούνλου, το Ιτς Καλέ αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της Καισάρειας. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στην παλαιά αγορά της πόλης και γευσιγνωσία στην παλιά αρμένικη συνοικία με παραδοσιακά φαγητά και τοπικά κρασιά της Καισάρειας. Ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη μας στον Μουταλάσκη όπου θα δούμε τις παλιές χριστιανικές συνοικίες και εκκλησίες της Καισάρειας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines
 • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία αποσκευή 20 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) στα επιλεγμένα υπόσκαφα (cave hotels) ξενοδοχεία ACROPOLIS CAVE SUITES 5* special Cave Hotel στο Προκόπι ή στο 1811 cave Hotel 4*superior special Cave hotel στο Προκόπι
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • 4 δείπνα συνολικά σε τοπικά εστιατόρια. (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά).
 • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Καππαδοκία , check points , parking , φόρους πόλεων.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών και ειδική ασφάλιση για covid-19 .

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμές

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ
Αναχωρήσεις 
 
Ξενοδοχεία
2κλινο
1κλινο
Παιδί έως 12 ετών σε extra bed
23-27/03/2023
 
5 ΗΜΕΡΕΣ
ACROPOLIS CAVE SUITES 5* (special Cave Hotel ) 
ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
€ 1.050
€ 1.320
 
€ 760
1811 CAVE HOTEL 4* SUP (special Cave Hotel ) 
ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
€ 990
€ 1.190
 
€ 800
ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ 4 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Πτήσεις

Πτήσεις με Turkish Airlines για όλες τις αναχωρήσεις

Διαδρομή
Αναχώρηση
Άφιξη
 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη  23/3/2023 TK 1844
10.00
12.25
Κωνσταντινούπολη – Νέαπολη 23/3/2023 TK 2004
14.20
15.35
Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη 27/3/2023 TK 2021
20.20
21.50
Κωνσταντινούπολη – Αθήνα  28/3/2023 TK 1841
01.15
02.40

 

  

Σημειώσεις:

 • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
 • Αστυνομική ταυτότητα τελευταίας 15ετιας ή Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδο στην Τουρκία απαραίτητα.

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την
σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Τουρκία / Τουρκικά

Νόμισμα

Τουρκική Λίρα
Συνάλλαγμα
Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγες Τουρκικές λίρες από την Ελλάδα για τα πρώτα έξοδα. Οι σημαντικότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές από τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Τουρκία. Πιο διαδεδομένες είναι η MasterCard και η Visa, ενώ η American Express και η Diners Club International γίνονται λιγότερο αποδεκτές λόγω του υψηλού τόκου. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα όπου υπάρχει η σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
Διάρκεια πτήσης
Περίπου 4 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό.
Μετακινήσεις
Την Καππαδοκία εξυπηρετούν δημόσια λεωφορεία, που περνάνε από τα πιο σημαντικά χωριά της περιοχής.  Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί.
Επικοινωνία
Στην Τουρκία υπάρχουν τρία δίκτυα GSM: Turkcell, Telsim και Avea. Αν έχετε κάνει roaming στο κινητό τηλέφωνό σας, δεν θα έχετε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, οικονομικότερη λύση είναι αυτή της αγοράς μιας τοπικής κάρτας SIM, διαθέσιμης σε όλα τα δίκτυα.

Καιρός

Cappadocia

περισσότερα..

Smyrna

Ζώνη Ώρας

Σμύρνη, Καππαδοκία έχουν την ίδια ώρα με την Αθήνα

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Καππαδοκία

8 + 11 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

  Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
0