Επιλογή Σελίδας

Η αυθεντική Καππαδοκία

Με μοναδική διαμονή σε υπόσκαφα

Cave Hotels 5* & 4*sup

Καισάρεια – Άβανος – Προκόπι – Ικόνιο – Ιεράπολη (Παμούκαλε) – Αρχαία Έφεσος – Πέργαμος – Σμύρνη – Αϊβαλί 

 940

Φθινόπωρο

6 days

Καππαδοκία

Kappadokia

Με μοναδική διαμονή σε υπόσκαφα

Ένας  συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του. Εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές.

Η  επίσκεψη  μας   καλύπτει, στο μέτρο  του  δυνατού, σε  έξι (6) ημέρες  το  απάνθισμα  των  περισσοτέρων πλευρών της  Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη  απεικόνιση  του.

Εισαγωγή εκδρομής

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Καππαδοκία

Kappadokia

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Μικρά Ασία. Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου.

Ξεκινώντας από την Καισάρεια, επισκεπτόμαστε τα περισσότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας (?βανος, Προκόπι, Σινασσός, Κοιλάδες Γκόρεμε, Πασαμπαλάρ και Περιστρέμα, Ουτσχισάρ, Μαλακοπή, Καρβάλη) και καταλήγουμε στην πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων, το Ικόνιο.

Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την Ιεράπολη (Παμούκαλε) με τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της, στο χωριό Διδώς Σωτηρίου Κιρκιντζέ, στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφέσου και της Περγάμου, στο χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί και στην πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Kayseri - Avanos

Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης – Νεάπολη – Αραβησσός 

Κοιλάδα των Ρόδων – Προκόπι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στην Νεάπολη και πρώτη μας επίσκεψη στην Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε  στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Συνεχίζουμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Uchisar Palace - Prokopi

Ζέλβε-Πασάμπαγ-Κόραμα-Άβανος-Ούτσχισαρ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση με τον οικισμό της Ζέλβης μια πραγματικά νεκρή πόλη. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραιδοκαμινάδες». Στην συνέχεια γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Uchisar Palace - Prokopi

Μαλακόπη – Φαράγγι Περιστρέματος – Καρβάλη – Ορτάχισαρ

Προαιρετική βόλτα (έξοδα ατομικά) με τα Αερόστατα  (νωρίς το πρωί)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής , Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Ihlara Valley

Σινασό-Μοναστηριακή πολιτεία Ατσικ Σαράι (Açıksaray)-Κοιλάδα Ντέβρεντ-Τσαβούσιν-Γκόρεμε (οικισμός)-Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Σινασό, μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Συνεχίζουμε για την μοναστηριακή πολιτεία “Açıksaray” και στην συνέχεια επίσκεψη στην κοιλάδα Ντέβρεντ όπου θα θαυμάσουμε τους ωραιότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Τσαβούσιν γενέτειρα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά όπου θα θαυμάσουμε μια από τις ωραιότερες λαξευτές εκκλησίες της περιοχής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την υπόσκαφη πόλη του Γκόρεμε φημισμένη για τα υφαντουργία χαλιών της όπου θα έχουμε ελεύθερο απόγευμα. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Pamukkale

Καισάρεια – Μουταλάσκη – Αγορά – Αρχαιολογικό Μουσείο της Καισάρειας 

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Καισάρεια όπου θα δούμε το κάστρο, τα περίτεχνα τζαμιά και τις αγορές της. Θα μεταβούμε στο προάστιο Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα και γενέτειρα του Ωνάση. Συνεχίζουμε προς το κέντρο της Καισάρειας όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καισάρειας. Μεταφορά στο Προκόπι με στάσεις στα ελληνικά χωριά Ιντζέσου, Μουταλάσκη, Ανδρονίκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Ephesus - Kirkitze

Ελεύθερη ημέρα- Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας έχω την ώρα μεταφοράς στο αεροδρόμιο της Καισάρειας  για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα μέσω Κων/πολης.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ & ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines
 • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία αποσκευή 20 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή ( 5 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα υπόσκαφα ( cave hotels ) ξενοδοχεία
 • ACROPOLIS CAVE SUITES 5* special Cave Hotel στο Προκόπι ή στο 1811 cave Hotel 4*superior  special Cave hotel στο Προκόπι
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • 05 δείπνα συνολικά σε τοπικό εστιατόριο. ( δεν περιλαμβάνονται τα ποτά ) .
 • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην
 • Καππαδοκία , check points , parking , φόρους πόλεων.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • και ειδική ασφάλιση για covid-19 .

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ
Αναχωρήσεις 
Ξενοδοχεία
2κλινο
1κλινο
26/10
ACROPOLIS CAVE SUITES 5* (special Cave Hotel )
ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
€ 1040
€ 1420
1811 CAVE HOTEL 4* SUP (special Cave Hotel )
ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
€ 940
€ 1270

Πτήσεις

Διαδρομή
Αναχώρηση
Άφιξη
 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη
10.35
12.05
Κωνσταντινούπολη – Νέαπολη
13.25
14.35
Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη
16.55
18.20
Κωνσταντινούπολη –Αθήνα
19.45
20.10

 

 

 

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια Aig

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια Aig

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Τουρκία / Τουρκικά

Νόμισμα

Τουρκική Λίρα

Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγες Τουρκικές λίρες από την Ελλάδα για τα πρώτα έξοδα. Οι σημαντικότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές από τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Τουρκία. Πιο διαδεδομένες είναι η MasterCard και η Visa, ενώ η American Express και η Diners Club International γίνονται λιγότερο αποδεκτές λόγω του υψηλού τόκου. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα όπου υπάρχει η σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ

Διάρκεια πτήσης

Περίπου 4 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό.

Μετακινήσεις

Την Καππαδοκία εξυπηρετούν δημόσια λεωφορεία, που περνάνε από τα πιο σημαντικά χωριά της περιοχής.  Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί. 

Επικοινωνία

Στην Τουρκία υπάρχουν τρία δίκτυα GSM: Turkcell, Telsim και Avea. Αν έχετε κάνει roaming στο κινητό τηλέφωνό σας, δεν θα έχετε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, οικονομικότερη λύση είναι αυτή της αγοράς μιας τοπικής κάρτας SIM, διαθέσιμης σε όλα τα δίκτυα.

Καιρός

Cappadocia

περισσότερα..

Smyrna

Ζώνη Ώρας

Σμύρνη, Καππαδοκία έχουν την ίδια ώρα με την Αθήνα

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Η αυθεντική Καππαδοκία (28η Οκτωβρίου)- Με μοναδική διαμονή σε υπόσκαφα Cave Hotels 5* & 4*sup

1 + 5 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
262