Επιλογή Σελίδας

Λαπωνία – Φινλανδία – Νορβηγία

Βόρειο Ακρωτήριο- Κρουαζιέρα- Βόρειο Σέλας

Παραμυθένια Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στον Αρκτικό Κύκλο. Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό!!!

 3,650

Χειμώνας

12 days

Εισαγωγή εκδρομής

Ροβανιέμι

rovaniemi

Ελσίνκι- Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη- Φάρμα Ταράνδων- Βόλτα με έλκηθρα Ταράνδων- “Σαφάρι” με Χάσκις- Κίρκενες- Καρασιόκ

Χόνινγκσβογκ – Βόρειο Ακρωτήριο- Άλτα- “Σαφάρι” με Snowmobiles- Τρόμσο  Όσλο

Ένα “αρκτικό” ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές εμπειρίες μέσα σε παραμυθένια τοπία!!! Ένα χειμωνιάτικο εορταστικό ταξίδι με φόντο το λευκό.

Ας δρασκελίσουμε αυτήν την περιοχή του βορρά με τις μαγικές μπότες του … γίγαντα των παραμυθιών!

Ελσίνκι και Όσλο θα μας βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Το Χωριό του Άγιου Βασίλη θα μας μυήσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Σαφάρι με Χάσκις, Ταράνδους και Snowmobiles θα μας μυήσουν στην περιπέτεια.

Η άφιξη στο … άκρο της γης είναι μια μοναδική εμπειρία!!!

Το Βόρειο Σέλας θα μας δείξει πως η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος!

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Ροβανιέμι

rovaniemi

Ροβανιέμι, Χωριό του Άγιου Βασίλη – Φάρμα Ταράνδων – Βόλτα με έλκηθρα Ταράνδων – “Σαφάρι” με Snowmobiles – “Σαφάρι” με Χάσκις – Κάστρο Πάγου Κέμι – Ράνουα – Πάρκο Άγριας Ζωής – Ψάρεμα στο πάγο. Ένα χειμωνιάτικο, εορταστικό ταξίδι στην πατρίδα του Άγιου Βασίλη, του χιονιού, του πάγου, των λιμνών, των ταράνδων και του Βορείου Σέλαος!

Ένα “αρκτικό” ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές εμπειρίες μέσα σε παραμυθένια τοπία! Ένα μοναδικό ταξίδι, που θα το θυμάστε για πάντα.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

rovaniemi

Αθήνα – Ελσίνκι- Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με TURKISH  με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι . Άφιξη και περιήγηση στην γοητευτική “κόρη της Βαλτικής”, όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και θα γευτούμε τοπικές γεύσεις στην κλειστή αγορά τροφίμων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC GRAND MARINA 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

kemi - ice fishing

Ελσίνκι – Ροβανιέμι- Τραίνο- Βόρειο Σέλας

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC ROVANIEMI 4* (www.scandichotels.com). Στη συνέχεια, αν είμαστε βέβαια τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis), με μία δραστηριότητα που προσφέρει το Γραφείο μας: το περίφημο Northern Lights Hunting ~ “Κυνήγι” του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

ranua park-husky safari

Ροβανιέμι- Φάρμα Ταράνδων- Βόλτα με Έλκηθρο- Χωριό του Άγιου Βασίλη

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Ο παραδοσιακός αυτός τρόπος μετακίνησης μέσα από τα χιονισμένα δάση είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία. Στη συνέχεια μας περιμένει το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Επίσης θα μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον Αρκτικό Κύκλο (ή Βόρειο Πολικό Κύκλο), τον βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης, γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού και θα παραλάβουμε το γνήσιο δίπλωμα της διάσχισής του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

snowmobiles - husky safari

Ροβανιέμι- Ράνουα/Πάρκο Άγριας Ζωής- Σαφάρι με Χάσκις

Πρωινή αναχώρηση για το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στη Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε ένα αγρόκτημα χάσκις για να συναντήσουμε τα υπέροχα αυτά σκυλιά, να ενημερωθούμε για τη ζωή τους και την φύση της περιοχής, αλλά και για μια ακόμα συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το “σαφάρι με χάσκις”, είναι μια μεγάλη διαδρομή 3 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

icebreaker - ice castle

Ροβανιέμι – Λίμνη Ίναρι – Ίβαλο – Κίρκενες- Ξενοδοχείο Πάγου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα θαυμάσουμε την μεγάλη και πανέμορφη λίμνη Ίναρι με τα εκατοντάδες νησάκια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο των Σάμι στο Ίβαλο (Sámi Center). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Νορβηγία και την μικροσκοπική πόλη Κίρκενες, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου και 15 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το ξενοδοχείο πάγου του Κίρκενες και θα απολαύσουμε το ποτό μας σε ένα…δροσερό περιβάλλον. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο THON KIRKENES 3* (www.thonhotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα

icebreaker - ice castle

Κίρκενες – Καρασιόκ

Θα συνεχίσουμε σήμερα να απολαμβάνουμε το μεγαλοπρεπές αρκτικό τοπίο κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το Καρασιόκ (Karasjok), την πόλη που βρίσκεται στα σύνορα της Νορβηγίας με τη Φινλανδία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC KARASJOK 3* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα

icebreaker - ice castle

Καρασιόκ – Χόνινγκσβογκ

Πρωινή αναχώρηση για το Χόνινγκσβογκ (Honningsvåg), την πρωτεύουσα του νησιού Μαγκερέια. Στο βορειότερο σημείο του νησιού αυτού βρίσκεται το Βόρειο Ακρωτήριο, το οποίο υψώνεται 308 μέτρα από τη θάλασσα του Μπάρεντς και θεωρείται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης (710 10΄ 21″). Εκεί, στο … άκρο της γης, θα επισκεφθούμε το North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° σχετικό με την περιοχή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC NORDKAPP 3* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα

icebreaker - ice castle

Χόνινγκσβογκ – Άλτα- Σαφάρι με Snowmobiles

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Άλτα, όπου φθάνοντας θα επισκεφθούμε τον εκπληκτικής αρχιτεκτονικής Καθεδρικό ναό της πόλης (Cathedral Of The Northern Lights). Στη συνέχεια, φορώντας τις ειδικές στολές που θα μας κρατήσουν ζεστούς, θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με τα snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο THON ALTA 3* (www.thonhotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα

icebreaker - ice castle

Άλτα  Τρόμσο- Τελεφερίκ

Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο, την μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας. Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Φθάνοντας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ στο βουνό Στόρστεϊνεν, 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CLARION THE EDGE 4* (www.nordicchoicehotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα

icebreaker - ice castle

Τρόμσο- Περιήγηση & Βραδινή Κρουαζιέρα με δείπνο

Πρωινή πανοραμική περιήγηση στο Τρόμσο και επίσκεψη στον υπέροχο Καθεδρικό ναό – ορόσημο της πόλης (Arctic Cathedral), μια σύγχρονη εκκλησία που κατασκευάστηκε το 1965. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια μαγευτική Κρουαζιέρα, αναζητώντας και πάλι το μαγευτικό Βόρειο Σέλας και απολαμβάνοντας το δείπνο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα

icebreaker - ice castle

Τρόμσο – Όσλο- Πτήση- Περιήγηση 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ. Από το 1624 έως το 1924 η πόλη ονομαζόταν Χριστιανία (Christiania ή Kristiania) προς τιμήν του βασιλιά Χριστιανού Δ΄. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο, το νεοκλασικού ρυθμού Παλάτι, το μοντέρνο Δημαρχείο, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CLARION THE HUB 4* (www.nordicchoicehotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα

icebreaker - ice castle

Όσλο – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα. Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε, όμως οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και οι εικόνες του θα σας συνοδεύουν για πάντα !

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ, ΟΣΛΟ-ΑΘΗΝΑ με TURKISH AIRLINES
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΤΡΟΜΣΟ – ΟΣΛΟ με SCANDINAVIA 
 • Έντεκα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*/4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά 
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
 • Northern Lights Hunting ~ Κυνήγι Βορείου Σέλαος
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
 • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου
 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα και στο μουσείο Arktikum στο Ροβανιέμι
 • Κρουαζιέρα με δείπνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 300
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Τιμές

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο EARLY BOOKING έως 20/10
2 κλινο
3ο άτομο
1κλινο
€ 3750
€ 3250
€ 4750

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο από 21/10
2 κλινο
3ο άτομο
1κλινο
€ 3850
€ 3350
€ 4850

Πτήσεις

Οι πτήσεις μας
με Turkish Airlines
 
 
1η μέρα
 
 
TK 1846
ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
10:05 – 12:40
TK 1763
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ
15:05 – 17:35
11 μέρα
SK 4419
ΤΡΟΜΣΟ – ΟΣΛΟ
 
12:45 – 14:40
 
12 μέρα
 
TK 1752
ΟΣΛΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
11:35 – 17:30
 
TK 1843
 
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
19:45 – 20:10

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Στα δείπνα δεν περιλαμβάνονται τα ποτά
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την
σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Φινλανδία / Φινλανδικά & Σουηδικά

Νόμισμα

Ευρώ
Συνάλλαγμα
Καθώς το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ, δεν χρειάζεται να κάνετε συνάλλαγμα. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική σήμανση.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (λατινικούς χαρακτήρες)
Διάρκεια πτήσης
Περίπου 8 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό.
Μετακινήσεις
Την πόλη εξυπηρετούν δημόσια λεωφορεία, που περνάνε από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Ροβανιέμι. Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί καλώντας  την υπηρεσία Taksi Rovaniemi
Επικοινωνία
Κατά την άφιξή σας στο Ροβανιέμι, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε sim κάρτα, καθώς στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και υπηρεσίες δεδομένων. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Καιρός

Ζώνη Ώρας

Το Ροβανιέμι έχει την ίδια ώρα με την Αθήνα

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Λαπωνία – Φινλανδία – Νορβηγία (Χριστούγεννα)

1 + 15 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

  Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
0