Επιλογή Σελίδας

Θησαυροί της Μακεδονίας – Μπάνσκο

Σέρρες – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Ονειρούπολη Δράμας – Μπάνσκο – Σαντάνσκι – Τοξότες – Στενά Νέστου- Ξάνθη – Σπήλαιο Αλιστράτης – Θεσσαλονίκη 

 249

Χειμώνας

Εισαγωγή εκδρομής

Θησαυροί της Μακεδονίας - Μπάνσκο

bansko

Μία πόλη όμορφη και ζωντανή, με ανεξάντλητα αξιοθέατα, έτοιμη να χαρίσει στους επισκέπτες της μοναδικές εμπειρίες. Κάθε πλευρά της και μία νέα πρόκληση! Η φυσική της ομορφιά με τα υπέροχα βουνά, τον απέραντο κάμπο και τη μαγική λίμνη Κερκίνη, αλλά και οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδαλωτών ακανέδων που μοσχοβολούν βούτυρο, σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά δρώμενα και την όμορφη αγορά, ικανοποιούν κάθε αίσθηση όσων την γνωρίζουν από κοντά!

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Θησαυροί της Μακεδονίας - Μπάνσκο

bansko

Μία πόλη όμορφη και ζωντανή, με ανεξάντλητα αξιοθέατα, έτοιμη να χαρίσει στους επισκέπτες της μοναδικές εμπειρίες. Κάθε πλευρά της και μία νέα πρόκληση! Η φυσική της ομορφιά με τα υπέροχα βουνά, τον απέραντο κάμπο και τη μαγική λίμνη Κερκίνη, αλλά και οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδαλωτών ακανέδων που μοσχοβολούν βούτυρο, σε συνδυασμό με τα πολιτιστικά δρώμενα και την όμορφη αγορά, ικανοποιούν κάθε αίσθηση όσων την γνωρίζουν από κοντά!

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

serres day1

Αθήνα – Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί έχοντας ως προορισμό μας τις Σέρρες. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στην όμορφη πόλη έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, στολισμένη με ωραία κτίρια, μια πόλη με πλούσια ιστορία, προικισμένη με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο εξαιρετικό PHILIPPOS XENIA 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

serres day2

Σέρρες – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Ονειρούπολη Δράμας – Σέρρες

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για τη σημερινή μας περιήγηση έχοντας ως πρώτο μας προορισμό το Οχυρό Ρούπελ. Αποτελεί πλέον κατά κύριο λόγο ιστορικό μνημείο και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από στρατιώτη ξεναγό. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Θα θαυμάσουμε τη θέα και θα φωτογραφίσουμε αρκετά από τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά. Χρόνος στη διάθεσή μας, ώστε να γευθούμε μοναδικούς μεζέδες από βουβαλίσιο κρέας. Στην περιοχή εκτρέφονται νεροβούβαλοι και το κρέας τους θεωρείται ιδιαίτερο, εύγευστο και υγιεινό. Εν συνεχεία πορεία προς την πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη… ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

3η ημέρα

serres day3

Σέρρες – Μπάνσκο – Σαντάνσκι – Σέρρες

Έχοντας απολαύσει το υπέροχο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για Προμαχώνα. Μετά τις διατυπώσεις, θα κατευθυνθούμε προς το πασίγνωστο θέρετρο των Βαλκανίων, το Μπάνσκο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Πραγματοποιώντας βόλτα στο ιστορικό του κέντρο θα καταλήξουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες προκειμένου να δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα η διαδρομή μας συνεχίζεται προς τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς. Σημείο αναφοράς ο αιωνόβιος πλάτανος και η ιαματική βρύση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στις Σέρρες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

serres day4

Σέρρες – Τοξότες – Στενά Νέστου – Ξάνθη – Σέρρες

Σήμερα στα πλαίσια της όμορφης περιήγησής μας θα πραγματοποιήσουμε μία από τις γραφικότερες διαδρομές της ελληνικής φύσης, παράλληλα με τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος». Η φυσική ομορφιά του ποταμού Νέστου θα σας προκαλέσει μοναδικά συναισθήματα. Ξεκινώντας από το μικρό χωριό «Τοξότες», θα συναντήσουμε τον πανέμορφο παραδοσιακό σιδηροδρομικό σταθμό απ΄ όπου περνάει ακόμα και σήμερα το τρένο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Αλεξανδρούπολη. Από εκεί θα ξεκινήσει ο υπέροχος περίπατός μας, περπατώντας το ξεχωριστό μονοπάτι ανάμεσα στον ποταμό και τη σιδηροδρομική γραμμή. Έχοντας απολαύσει την υπέροχη θέα, ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την «κοσμοπολίτσσα» Ξάνθη! Η Παλιά της Πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, θα μας μαγέψει και θα μας εντυπωσιάσει, μιας και δύο διαφορετικοί πολιτισμοί μοιάζουν να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται σε κάθε γωνιά της. Επιστροφή στις Σέρρες στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα

serres day5

Σέρρες – Σπήλαιο Αλιστράτης – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο περιέχει πλούσιο λιθοματικό διάκοσμο, που διακρίνεται για την ομορφιά του. Η ποικιλία σταλαγμιτών και σταλακτιτών του σπηλαίου είναι εντυπωσιακή από άποψη μορφών αλλά και ηλικίας. Επόμενος σταθμός μας η πρωτεύουσα του Βορρά, η «Νύμφη του Θερμαϊκού», η πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Πραγματοποιώντας μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα των αξιοθέατων της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Πύργου, της αψίδας του Γαλέριου -Καμάρα, της Ροτόντα, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, αποκτώντας μια γενική εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας προκειμένου να περιηγηθείτε στην πόλη, να προσκυνήσετε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, να θαυμάσετε την Πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη γιορτινά και να αγοράσετε φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος, αλλά και πεντανόστιμα τσουρέκια. Στη συνέχεια πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Διαμονή στο πολυτελές PHILIPPOS XENIA 4* στο κέντρο της πόλης με πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο στο PHILIPPOS XENIA 4*, 24& 31/12 (στη θέση της ημιδιατροφής)
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Οι είσοδοι σε χώρους και μουσεία
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ο φόρος διαμονής πληρωτέος στο ξενοδοχείο

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχ.
2κλινο
Επιβάρυνση 1κλινου
3ο άτομο
6 ετών και άνω**
παιδί από 2 έως 6 ετών*
4ημ. 24/12, 30/12
€ 249
+ € 85
€ 169
€ 99
5ημ. 24/12, 30/12
€ 289
+ € 110
€ 195
€ 119

 

*με θέση στο πούλμαν & σε ότι αφορά το ξενοδοχείο στο κρεβάτι των γονέων του
**σε extra bed

Σημειώσεις:

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ημερης εκδρομής

 • 1η μέρα: Αθήνα- Σέρρες
 • 2η μέρα: Σέρρες- Οχυρό Ρούπελ- Λίμνη Κερκίνη- Ονειρούπολη Δράμας- Σέρρες
 • 3η μέρα: Σέρρες- Μπάνσκο- Σαντάνσκι- Σέρρες
 • 4η μέρα: Σέρρες- Σπήλαιο Αλιστράτης- Θεσσαλονίκη– Αθήνα

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Νομός

Σερρών

Καιρός

Απόσταση

Περίπου 6 ώρες 

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Θησαυροί της Μακεδονίας – Μπάνσκο

2 + 13 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Κυκλοφόρησε το νέο έντυπο!

Ξεφυλλίστε το online ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

Έντυπο Άνοιξη - Πάσχα 2020

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
258