Επιλογή Σελίδας

Μόναχο – Βαυαρία – Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ (Πάσχα)

Πράγα – Καστρούπολη – Κάρλοβυ Βάρυ – Νυρεμβέργη – Μόναχο –
Βαυαρικά χωριά Ομπεραμεργκάου – Γκάρμις Παρτενκίρχεν

 585

Άνοιξη

5 days

Άνοιξη

 585

5 days

Αναχωρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

03

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισαγωγή εκδρομής

Μόναχο

munich

Από την κοσμοπολίτικη Μητρόπολη της Βαυαρίας, το Μόναχο, στο μεσαιωνικό της κόσμημα, τη Νυρεμβέργη, μέσα από ιστορικές πόλεις, ονειρεμένα κάστρα, γραφικά χωριά και μαγευτικές διαδρομές!!! Ένα συναρπαστικό ταξίδι που παραπέμπει σε σκηνές από εικονογραφημένα παραμύθια!!!

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Μόναχο

munich

Από την κοσμοπολίτικη Μητρόπολη της Βαυαρίας, το Μόναχο, στο μεσαιωνικό της κόσμημα, τη Νυρεμβέργη, μέσα από ιστορικές πόλεις, ονειρεμένα κάστρα, γραφικά χωριά και μαγευτικές διαδρομές!!! Ένα συναρπαστικό ταξίδι που παραπέμπει σε σκηνές από εικονογραφημένα παραμύθια!!!

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

munich

Αθήνα – Μόναχο – Πράγα, ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ και αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και ξεκινάμε την μέρα μας με την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και θα απολαύσουμε έναν περίπατο στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Σας προτείνουμε (προαιρετικά) να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι για την δίωρη κρουαζιέρα, στον πιο μακρύ ποταμό της χώρας, τον ποταμό Moldova, ή στα Τσέχικα Vltava. Χαλαροί, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, τη γέφυρα, και όλα τα άλλα πανέμορφα αξιοθέατα της μεσαιωνικής πόλης, από άλλη οπτική γωνία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα

Πράγα – Καστρούπολη – Ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινό και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την Καστρούπολη και το Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Χρατσάνι. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Νικολάου. Θα δούμε ακόμη το Χρυσό Σοκάκι, μια σειρά από μικρά πολύχρωμα μαγαζιά που αρχικά χρησίμευαν ως χώρος φιλοξενίας των φρουρών του παλατιού και σήμερα πουλάνε τουριστικά είδη και τοπικά γλυκίσματα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη εκδρομή στην λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, διάσημη λόγω των ιαματικών πηγών της. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χλμ. από την Πράγα και είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για τις διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Το Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο τον 14ο αιώνα και ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και για το δημοφιλές τσεχικό ηδύποτο Karlovarská Becherovka. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε ξανά για την Πράγα. Διαμονή στο ξενοδοχείο μας & Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

munich

Πράγα – Νυρεμβέργη, περιήγηση πόλης – Μόναχο

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Η Ostermarkt είναι η πρώτη μεγάλη αγορά, και διαθέτει μακρά παράδοση. Στους περίπου 80 πάγκους της θα μπορέσετε να βρείτε σουβενίρ, είδη κεραμικής, ξύλινα είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, & παραδοσιακά γερμανικά γλυκά, κρασί & βέβαια άφθονη μπύρα & λουκάνικα. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα

Μόναχο, ξενάγηση πόλης

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche), ο οποίος το 1828 είχε παραχωρηθεί από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατίνερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεόνσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρέσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Το βράδυ σας προτείνουμε επίσκεψη σε παραδοσιακή μπυραρία για να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα και μπύρα.

5η ημέρα

munich

Μόναχο – Επίσκεψη στα βαυαρικά χωριά Ομπεραμεργκάου – Γκάρμις Παρτενκίρχεν – Αθήνα

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μικρό βαυαρικό χωριό Ομπεραμεργκάου που βρίσκεται περίπου δυο ώρες μακριά από το Μόναχο , στους πρόποδες των βαυαρικών Άλπεων. Το χωριό αυτό είναι διάσημο πρώτα για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών. Η ζωγραφική στους τοίχους είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, από θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και παραμύθια. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το χωριό είναι διάσημο, είναι η αναπαράσταση των Παθών, που γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Τρίτο χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα ξυλόγλυπτα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με ξύλινα στολίδια, αλλά και διακοσμητικά είδη. Τέταρτο χαρακτηριστικό του χωριού τα γραφικά παράθυρα! Παράθυρα ξύλινα, ζωγραφισμένα, με λουλούδια… Τέλος, στο βαυαρικό αυτό χωριό υπάρχει και σχολή του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το Γκάρμις Παρτενκίρχεν (Garmisch Partenkirchen), τα δυο χωριά που ενώθηκαν το 1935 για τις ανάγκες των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων (του 1936) και αποτελούν ένα δημοφιλές θέρετρο και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, χάρη στην εξαιρετική τους τοποθεσία, στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής των γερμανικών Άλπεων, την Τσούγκσπιτσε (Zugspitze), σε υψόμετρο 2.964 μέτρων. Σήμερα το Γκάρμις έχει την εικόνα ενός εκλεπτυσμένου χιονοδρομικού προορισμού με καζίνο και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ το Παρτενκίρχεν, παραμένει ένα ειδυλλιακό αλπικό χωριό, με σπίτια με νωπογραφίες και πλακόστρωτα δρομάκια. Το κέντρο του Γκάρμις είναι πανέμορφο με τα σπίτια, παλιά και νέα, καθώς και πανδοχεία, που είναι ζωγραφισμένα με υπέροχες βουκολικές και βιβλικές παραστάσεις. Στολίδια, χειροτεχνήματα, πλεκτά, μάλλινα καπέλα, δημιουργίες από κεχριμπάρι αλλά και τοπικά προϊόντα γαστρονομίας. Επιστροφή από τα πανέμορφα βαυαρικά χωριά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μεταφορά για το αεροδρόμιο του Μονάχου και την πτήση της επιστροφής.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα.
• Μία αποσκευή έως 23 κιλά και μια χειραποσκευή έως 8 κιλά.
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
• Δώρο εκδρομή και περιήγηση στη Νυρεμβέργη.
• Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα στο ξενοδοχείο Clarion Congress 4*.
• Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μόναχο στο ξενοδοχείο City West Holiday Inn 4*.
• Μεταφορές, ξεναγήσεις/ περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
• Έμπειρο συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

• Χρεώσεις αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 245€ κατ’ άτομο.
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
• Δημοτικοί φόροι (πληρωτέα στον προορισμό).
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμές

Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο
Early Booking*
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Παιδική τιμή
Μονόκλινο
Πράγα:  Clarion Congress 4*
€ 585
€ 535
€ 785
Μόναχο:  City West Holiday Inn 4*
*Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων κι έως 35 ημέρες πριν την αναχώρηση . Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση 60€ κατ’ άτομο (κανονική τιμή).

Πτήσεις

Πτήσεις με Aegean Airlines
ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ
08:35 – 10:15
ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ
18:25 – 21:55

Σημειώσεις

• Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
• Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Γερμανία / Γερμανικά

Νόμισμα

Ευρώ

Συνάλλαγμα

Το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε συνάλλαγμα. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα ό,που υπάρχει η σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Διάρκεια πτήσης

Περίπου 3 ώρες απευθείας πτήση

Μετακινήσεις

Η πόλη διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών που περιλαμβάνει: λεωφορεία, τραμ, μετρό (U-Bahn), επίγειο σιδηρόδρομο (S-Bahn), όλα καλύπτονται από ένα ενιαίο εισιτήριο. Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί.

Επικοινωνία

Κατά την άφιξή σας στο Μόναχο, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε τοπική κάρτα sim, αφού ισχύει η διεθνής περιαγωγή στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορείτε να κάνετε χρήση όλων των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα (π.χ. κλήσεις, SMS, MMS, υπηρεσίες δεδομένων, κλπ). Ωστόσο, προτού ταξιδέψετε σε μια χώρα εκτός Ελλάδας, είναι χρήσιμο να επικοινωνήσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σας, προκειμένου να ενημερωθείτε για τις χρεώσεις της υπηρεσίας διεθνούς περιαγωγής που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είστε συνδρομητής.

Καιρός

Munich

Ζώνη Ώρας

– 1

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Μόναχο – Πράγα (Πάσχα)

12 + 6 =

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος