Επιλογή Σελίδας

Χιονογιορτές στον «Μύλο των Ξωτικών»

Καλαμπάκα – Λίμνη Πλαστήρα – Μέτσοβο – Ελάτη – Περτούλι – Τρίκαλα – Μετέωρα

 189

Χειμώνας

Χειμώνας

 189

Αναχωρήσεις

05

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

23 | 30 

Εισαγωγή εκδρομής

Χιονογιορτές στον «Μύλο των Ξωτικών»

mylos xotikon

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, μοιράζει τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγάλους χαμόγελο, διασκέδαση και απλόχερα τη μαγεία των Χριστουγέννων. Αποδράστε και απολαύστε, πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια και φυσικά τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του κάθε χρόνο για 39 απολαυστικές και θεαματικές ημέρες.

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Χιονογιορτές στον «Μύλο των Ξωτικών»

mylos xotikon

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, μοιράζει τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγάλους χαμόγελο, διασκέδαση και απλόχερα τη μαγεία των Χριστουγέννων. Αποδράστε και απολαύστε, πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια και φυσικά τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του κάθε χρόνο για 39 απολαυστικές και θεαματικές ημέρες.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Αθήνα – Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα – Νεοχώρι – Καλαμπάκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών. Πρώτα θα επισκεφθούμε το 220 μέτρων φράγμα, μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή, ένα κομψό τόξο που μοιάζει να αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού της λίμνης. Στάση για φωτογραφίες και για να χαζέψουμε στα μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ που βρίσκονται στην είσοδο του φράγματος και συνεχίζουμε για το Νεοχώρι. Πρόκειται για ένα χωριό τριακοσίων περίπου κατοίκων, απλωμένο στην πλαγιά με πολλούς “μαχαλάδες” και καταπληκτική θέα προς τη λίμνη, όπου κατά τον 16ο και 17ο αιώνα έφτασε στο απόγειο της ακμής του. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό  και αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο για να κινηθούμε με τα πόδια, σε ατομικό πρόγραμμα, στην πόλη μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Κέντρο Ψηφιακής προβολής Ιστορίας και Πολιτισμού Μετεώρων – Εκδρομή στο Μέτσοβο

Πρωινό και επίσκεψη στο κέντρο ψηφιακής προβολής Ιστορίας και πολιτισμού Μετεώρων. Στη συνέχεια αναχώρηση για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την Πινακοθήκη του Τοσίτσα και θα περπατήσουμε μέχρι τον Αβερώφειο Κήπο ο οποίος φιλοξενεί αρκετά από τα είδη χλωρίδας της οροσειράς της Πίνδου.  Στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο, την παραδοσιακή κεντρική πέτρινη βρύση που είναι μια από τις είκοσι του οικισμού κτισμένη  τον 19ουαι., και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά, θα έχουμε αρκετό χρόνο για φωτογράφιση και για μια προαιρετική γαστρονομική εμπειρία από παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το ρεβεγιόν με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική σε επιλεγμένο κέντρο της περιοχής. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

trikala

Ελάτη – Περτούλι – Τρίκαλα – Μύλος των Ξωτικών

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε σε ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, «πνιγμένο» από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Παραμονή για καφέ και περίπατο και στη συνέχεια αναχώρηση για το Περτούλι, έναν από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα για να επισκεφτούμε τον περίφημο και άκρως εορταστικό «Μύλο των Ξωτικών». Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, μοιράζεται απλόχερα το χαμόγελο, η διασκέδαση και η μαγεία των Χριστουγέννων στους μικρούς και μεγάλους. Δωρεάν Δράσεις, πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια και φυσικά ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του θα μας περιμένουν για να μας διασκεδάσουν όπως απαιτούν οι ημέρες. Προαιρετικό φαγητό και γεμάτοι Χριστουγεννιάτικο πνεύμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

trikala

Καλαμπάκα – Μετέωρα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Ρουσάνου, χτισμένη πάνω σε ένα κατακόρυφο, απότομο και στενό βράχο. Με την πρώτη κιόλας ματιά βλέποντας την μονή από μακριά θα εντυπωσιαστούμε μιας και το μοναστήρι καλύπτει ολόκληρο το πλάτωμα της κορυφής του βράχου, του οποίου φαίνεται σαν φυσική απόληξη. Σήμερα η πρόσβαση βέβαια είναι πολύ εύκολη και χωρίς κόπο θα κάνουμε την επίσκεψή μας. Η μονή αποτελείται από ένα τριώροφο συγκρότημα με το καθολικό και κελιά στο ισόγειο και με δωμάτια υποδοχής, το αρχονταρίκι, την έκθεση και βοηθητικούς χώρους στους ορόφους. Εντός της μονής θα αντικρίσουμε παμπάλαιες επιγραφές, αξιόλογες αγιογραφίες μεταβυζαντινής εποχής, την ιδιαίτερα εντυπωσιακή πολυπρόσωπη σύνθεση της Δευτέρας Παρουσίας και της Κρίσεως, την πολυπρόσωπη παράσταση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πολλά άλλα χριστιανικά κειμήλια. Τέλος από την βεράντα της μονής θα απολαύσουμε την απαράμιλλη και μαγευτική εικόνα του Μετεωρίτικου τοπίου χαρίζοντάς μας στιγμές ξεγνοιασιάς και πνευματικής χαλάρωσης. Έπειτα, πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Antoniadis Hotel 4* στην Καλαμπάκα.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στις 24/12 σε επιλεγμένο κέντρο με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική.
 • Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στις 31/12 σε επιλεγμένο κέντρο με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική.
 • Δείπνο στις 06/01 σε επιλεγμένο κέντρο με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική.
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • Δωρεάν το εισιτήριό σας για την είσοδο στο νέο κέντρο ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων.
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Γεύματα και δείπνα εκτός των παραπάνω που αναφέρονται.
 • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ ημερησίως.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Τιμές

 

Τιμές κατ’ άτομο
Χριστούγεννα
Πρωτοχρονιά
Θεοφάνια
Ημέρες
4 ημέρες
4 ημέρες
3 ημέρες
Δίκλινο
275 €
285 €
189 €
3ο άτομο ενήλικας
225 €
230 €
158 €
3ο άτομο παιδί έως 5
125 €
130 €
95 €
3ο άτομο παιδί 6-12
180 €
185 €
120 €
4ο άτομο παιδί έως 12
180 €
185 €
120 €
Μονόκλινο
355 €
365 €
245 €

 

Early Booking:

Οι τιμές των Θεοφανείων, ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 15/12 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 10%

Σημειώσεις

 

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.
 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής.
 • Τα Θεοφάνια η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο τριήμερη (2 διανυκτερεύσεις) ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα:
  • 1η ημέρα: 05/01, Αθήνα | Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα | Νεοχώρι | Καλαμπάκα | Μύλος ξωτικών
  • 2η ημέρα: 06/01, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών | Ελάτη | Περτούλι | Δείπνο με μουσική
  • 3η ημέρα: 07/01, Καλαμπάκα | Μετέωρα | Αμφίκλεια | Αθήνα

 

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Νομός

Τρικάλων

Καιρός

Kalampaka

Απόσταση / Πρόσβαση με

Περίπου 5 ώρες με λεωφορείο

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Χιονογιορτές στον «Μύλο των Ξωτικών»

12 + 8 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
332