Επιλογή Σελίδας

Ομορφιές της Ηπείρου

Άρτα – Αρχαία Νικόπολη – Λίμνη Ζηρού – Φιλιππιάδα – Αρίστη – Πάπιγκο – Ιωάννινα – Τζουμέρκα – Άγναντα – Πράμαντα – Συρράκο – Ναύπακτος – Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

 269

Χειμώνας

Εισαγωγή εκδρομής

Ομορφιές της Ηπείρου

epirus

Το φυσικό της κάλλος και η μοναδική της ιστορία εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη! Αρχαία Μνημεία, μαγευτικές λίμνες, φαράγγια, χαράδρες και κρυστάλλινα νερά, όμορφα χωριουδάκια, παραδοσιακά αρχοντικά, βρύσες, τοξωτά πετρόκτιστα γεφύρια, γραφικές εκκλησίες και κάστρα συνθέτουν μοναδικά τοπία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όσων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε γωνιά της!

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Ομορφιές της Ηπείρου

epirus

Το φυσικό της κάλλος και η μοναδική της ιστορία εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη! Αρχαία Μνημεία, μαγευτικές λίμνες, φαράγγια, χαράδρες και κρυστάλλινα νερά, όμορφα χωριουδάκια, παραδοσιακά αρχοντικά, βρύσες, τοξωτά πετρόκτιστα γεφύρια, γραφικές εκκλησίες και κάστρα συνθέτουν μοναδικά τοπία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όσων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε γωνιά της!

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

epirus day1

Αθήνα – Άρτα – Αρχαία Νικόπολη – Λίμνη Ζηρού – Φιλιππιάδα

Αναχώρηση το πρωί και έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στη στην Άρτα με το φημισμένο πέτρινο γεφύρι, σήμα κατατεθέν της πόλης, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα. Εν συνεχεία θα συναντήσουμε την Αρχαία Νικόπολη. Βρισκόμενη λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα αποτελεί τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας. Ο αρχαιολογικός της χώρος διατηρεί ανέπαφο το φυσικό του περιβάλλον συμπεριλαμβάνοντας σημαντικά μνημεία όπως τα Αρχαία Τείχη, το Αρχαίο Θέατρο, το Αρχαίο Ωδείο, το Νυμφαίο και άλλα. Στη μετέπειτα πορεία μας θα κατευθυνθούμε προς τη λίμνη Ζηρού. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της φύσης διαθέτοντας απαράμιλλη ομορφιά. Μετέπειτα θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο διαμονής μας στη Φιλιππιάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

epirus day2

Φιλιππιάδα – Αρίστη – Πάπιγκο – Ιωάννινα – Φιλιππιάδα

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη γραφική Αρίστη. Ένα όμορφο κεφαλοχώρι, με αρχοντικά χτισμένα από ζαγορίσια πέτρα, παραδοσιακά καλντερίμια και γραφικές εκκλησίες, μεταξύ των οποίων η ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με τις πολύ αξιόλογες τοιχογραφίες. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Πάπιγκο. Τα δύο φημισμένα για τη μοναδική ομορφιά τους χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, χτισμένα στις πλαγιές της Τύμφης, μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Είναι δομημένα με γνώμονα τη ζαγορική τέχνη και διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Βρισκόμενα στην αγκαλιά της επιβλητικής Αστράκας (κορυφή της Τύμφης), τα καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα κτίρια του οικισμού, θα μας γοητεύσουν. Στη συνέχεια πορεία προς τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Η πόλη αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, με το μικρό Νησάκι της όπου βρίσκεται το Σπίτι-Μουσείο του Αλή Πασά. Θρυλική και ιστορική έως σήμερα, η λίμνη συγκεντρώνει πολλά θαυμαστά είδη της πανίδας. Το όνομά της «Παμβώτις» σημαίνει «αυτή που βόσκει τα πάντα», υποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία της ως πηγή τροφής για την κτηνοτροφία και τα άγρια ζώα. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη με σπουδαία πολιτιστική ιστορία, με μεγάλους πεζογράφους και ποιητές όπου η πνευματική παράδοση παραμένει ζωντανή. Τα αξιοθέατά της προσφέρουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης μυστικά και θρύλους. Επιστροφή στη Φιλιππιάδα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

epirus day3

Φιλιππιάδα – Τζουμέρκα – Άγναντα – Πράμαντα – Συρράκο – Φιλιππιάδα

Πρωινό και αναχώρηση για τον ορεινό παράδεισο στης Ηπείρου, τα Αθαμανικά όρη, ευρύτερα γνωστά ως Τζουμέρκα. Πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς, περιτριγυρισμένους από χαράδρες, φαράγγια και απόκρημνα βουνά που διακρίνονται για την άγρια ομορφιά τους και από μακριά μοιάζουν με ακατέργαστο διαμάντι, χαραγμένο από ορμητικά, κρυστάλλινα νερά. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Άγναντα, πνιγμένο κυριολεκτικά από έλατα, πλατάνια, πεύκα και κουμαριές. Η πλούσια βλάστηση και τα φυσικά τρεχούμενα νερά είναι τα χαρακτηριστικά του χωριού.

Επόμενος προορισμός μας το σπήλαιο «Ανεμότρυπα», σε μικρή απόσταση από το χωριό Πράμαντα. Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον. Ακολούθως θα γνωρίσουμε τα Πράμαντα. Το αμφιθεατρικό χωριό των βόρειων Τζουμέρκων με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές, χαρακτηρίζεται από την πλακόστρωτη πλατεία του και τον υπεραιωνόβιο πλάτανο με την ιστορική βρύση «Αράπης». Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης το Συρράκο, ένα από τα ωραιότερα χωριά των Τζουμέρκων. Γαντζωμένο από τα βράχια, με εκπληκτική αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Περνώντας την πέτρινη είσοδο του χωριού και περπατώντας το μονοπάτι, το χωριό αποκαλύπτεται. Πέτρινα σπίτια, βρύσες, γεφύρια, καλντερίμια. Ανάμεσα στα μεγάλα και πλούσια οικήματα του παραδοσιακού οικισμού ξεχωρίζει το παλαιό πέτρινο, τριώροφο Σχολείο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κτίσμα του. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς τη Φιλιππιάδα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

epirus day4

Φιλιππιάδα – Ναύπακτος – Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας γεύμα θα ξεκινήσουμε έχοντας ως προορισμό μας τη Ναύπακτο. Μια πόλη ιστορική, χτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά στους πρόποδες της Πίνδου. Το γραφικό κάστρο της, ένα από τα πιο όμορφα και καλύτερα διατηρημένα στην Ελλάδα, κτισμένο επάνω στα ερείπια αρχαίου φρουρίου, κατασκευάστηκε στη βυζαντινή εποχή και τελειοποιήθηκε από τους Ενετούς και αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη. Τα τείχη του περικλείουν την ακρόπολη στην κορυφή του λόφου και κατηφορίζουν ως τη θάλασσα ακολουθώντας την κλίση του εδάφους. Οι δύο γραφικοί πύργοι στην είσοδο του παλιού λιμανιού μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Επόμενος σταθμός μας η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας. Ένα σύγχρονο μοναστήρι, θεμελιωμένο στις παραδοσιακές γραμμές της μοναχικής ζωής, αποτελείται από νέους, καταρτισμένους μοναχούς και πέρα από τις εκκλησίες διαθέτει συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, αγιογραφείο, μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της Μονής. Xρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα αναχώρησης για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο πολύ όμορφο και φιλόξενο Iliana Hotel 3* superior στη Φιλιππιάδα
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Εορταστικό δείπνο την παραμονή Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα (στη θέση της ημιδιατροφής).
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

 

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος στο ξενοδοχείο διαμονής.

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχ.
2κλινο
επιβάρυνση 1κλινου
3ο άτομο
4ημ. 24/12, 30/12
 
€ 269
+ € 60
€ 230

Σημειώσεις

 

  • Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, λόγω αδναμίας πρόσβασης μεγάλων οχημάτων σε ορισμένους επισκεπτόμενους προορισμούς
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Νομός

Ιωαννίνων

Καιρός

Ioannina

περισσότερα..

Papigko

Nafpaktos

Απόσταση / Πρόσβαση με

Περίπου 5 ώρες με λεωφορείο

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Οι Ομορφιές της Ηπείρου

15 + 15 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Κυκλοφόρησε το νέο έντυπο!

Ξεφυλλίστε το online ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

Έντυπο Άνοιξη - Πάσχα 2020

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
258