Επιλογή Σελίδας

Αρχαιολογικό Πανόραμα Περού, Αλυκές των Άνδεων & Rainbow Mountain

Λίμα, Παράκας, Κούσκο, Ιερή κοιλάδα των Ίνκας, Πούνο

 3,390

4seasons2

15 days

4seasons2

 3,390

15 days

Αναχωρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

13

Επικοινωνήστε μαζί μας.

18

15

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Εισαγωγή εκδρομής

Περού

Peru

Προκολομβιανοί πολιτισμοί των Άνδεων, μυστηριώδη τελετουργικά και σύμβολα που κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει, Ισπανοί κατακτητές, εξωπραγματικά τοπία σπάνιας ομορφιάς, αλλά και ένα μωσαϊκό σύγχρονης ζωής γεμάτο fusion πολύχρωμες εκπλήξεις. Αυτό και τόσα ακόμα είναι το Περού! H πιο γοητευτική χώρα της Λατινικής Αμερικής, γέννημα θρέμμα των αντιθέσεων του αρχαίου τελετουργικού μυστικισμού και της αποικιακοκρατικής επιρροής, μας καλεί να φτιάξουμε τις βαλίτσες μας και να τη χαρτογραφήσουμε σε ένα οργανωμένο ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας ως ο απόλυτος εξωτικός προορισμός!

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Περού

Peru

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Αθήνα – Λίμα

Πτήση για τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα

Λίμα (ξενάγηση πόλης)

Άφιξη νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο της Λίμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ένα γευστικό πρωινό. Αφού αφήσουμε τα πράγματά μας (τα δωμάτια θα παραδοθούν μετά την ξενάγηση) ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα. Χτισμένη σε μια κοιλάδα που βρέχεται από τον ποταμό Ρίμακ, η πρωτεύουσα της χώρας είναι μια συναρπαστική πόλη ιστορίας και πολιτισμού. Σήμερα, θα την εξερευνήσουμε βήμα βήμα! Κατεβαίνουμε στην πλατεία του ήρωα της επανάστασης, Χοσέ ντε Μαρτίν και «ιχνηλατούμε» τον πεζόδρομο με τα ιστορικά κτίρια, ο οποίος μας οδηγεί στην Πλατεία των Όπλων. Το Προεδρικό Μέγαρο, το Αποικιακό Δημαρχείο, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός που στεγάζει το παρεκκλήσιο με το μνήμα του Πιζάρο, αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς της αστικής μας περιπλάνησης. Μετά την έξοδο από τον καθεδρικό (κι αν ευνοηθούμε από το timing) θα παρακολουθήσουμε και την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο. Επόμενος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, αρκετά κοντά στην Πλατεία των Όπλων, γνωστό για τη διάσημη βιβλιοθήκη του, όσο και για το νεκροταφείο-κατακόμβη. Μετά την ξενάγηση μεταφοράς το ξενοδοχείο μας για παραλαβή δωματίων και ξεκούραση.

3η ημέρα

Λίμα (Μουσείο Χρυσού και Μουσείο Λάρκο Χερέρα)

Μετά το πρωινό μας επισκεπτόμαστε το παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Ευκαιρία να θαυμάσουμε τα περίπου 1.000 χρυσά αντικείμενα και να ανακαλύψουμε δια ζώσης από πού πήρε το όνομά του. Φυσικά, δεν λέμε ποτέ όχι σε μια ευκαιρία για ελεύθερο χρόνο και φλανερί στην Πλατεία των Όπλων. Το απόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στο εκπληκτικό Μουσείο Λάρκο Ερέρα –συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μουσεία της Νότιας Αμερικής – με την τεράστια συλλογή (περίπου 45.000 αντικείμενα προϊνκαϊκών πολιτισμών) και την ξακουστή αίθουσα ερωτικών ειδώλων των Μοτσίκα. Μια μέρα που θα σας μείνει αξέχαστη!

4η ημέρα

Λίμα – Παράκας (Πτήση πάνω από τις γραμμές της Νάσκα)

Σήμερα αναχωρούμε για το παράκτιο Παράκας. Καιρού επιτρέποντος, ένα άλυτο μυστήριο μας περιμένει να το ερμηνεύσουμε μέσω μιας μοναδικής εμπειρίας! Πετάμε με ελαφρά αεροπλάνα πάνω στην έρημο της Νάσκα, διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές για τις οποίες έχουν δοθεί αναρίθμητες ερμηνείες (ανάμεσά τους και οι πιο ακραίες που υποστηρίζουν πως το φαινόμενο οφείλεται στην προσγείωση διαστημοπλοίων!) Μετά την φανταστική εμπειρία μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα

Παράκας – Λίμα

Μοναδική εμπειρία με το γραφείο μας: Πιγκουίνοι Humbolt και X FILES σε μια εξερεύνηση σπάνιων ειδών και περίεργων φαινομένων! Μετά το πρωινό επιβιβαζόμαστε σε ειδικά ταχύπλοα. Καιρού επιτρέποντος θα απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο των Ίσλας Μπαγιέστας, τον μεγαλύτερο σε όλη την περουβιανής ακτή. Ολόκληρες αποικίες από θαλάσσια λιοντάρια, πελεκάνοι, κορμοράνοι, πιγκουίνοι Humbolt, θα αποτελέσουν το θέμα ενός φωτογραφικού άλμπουμ μιας σπάνιας πανίδας που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Το απόγευμα επιστρέφουμε οδικώς στη Λίμα για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Λίμα – Κούσκο (ξενάγηση & Σασαϋχουαμάν)

Πλατείες και Ναοί πάνω σε αρχαίες πέτρες και folk show με χορό και τραγούδι! Με σύντομη πτήση αναχωρούμε για την καρδιά των Περουβιανών Άνδεων και το μοναδικό Κούσκο. Με την άφιξή μας γνωρίζουμε ενδελεχώς την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία κραυγάζει την επίδειξη υπεροχής των Ισπανών κατακτητών, έναντι της πάλαι ποτέ ένδοξης αυτοκρατορίας. Η ξακουστή Πλατεία των Όπλων με τον Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο με τις περίφημες αγιογραφίες της Σχολής του Κούσκο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στον περίφημο Κορικάντσα, καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σασαϋχουαμάν που δεσπόζει στην πόλη με τη μοναδική ακρόπολη, χτισμένη με υπερμεγέθεις λίθους, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα τα οποία θα απολαύσουμε σε αυτή την ξενάγηση. Αποχαιρετούμε τη μέρα μας με τον ρυθμό της περουβιανής μουσικής. Το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανό φολκλορικό θέαμα είναι ακόμα ένα από τα στοιχεία της διαμονής μας που θα μας μείνει αξέχαστο!

7η ημέρα

Κούσκο (ολοήμερη εκδρομή στο RAINBOW MOUNTAIN)

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Επίσκεψη στο Βουνό των 7 χρωμάτων ή Rainbow Mountain. Η εκδρομή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση μια που περιέχει πεζοπορία περίπου 2,5 ωρών (4χλμ) σε μεγάλο υψόμετρο (5200μ) Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που αποκαλύφθηκε όταν αρκετά πρόσφατα τα χιόνια έλιωσαν (λόγω της κλιματικής αλλαγής) και η έκθεση των πετρωμάτων αποκάλυψε τις χρωματιστές ραβδώσεις που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Αυτός εξάλλου εινια και ο λόγος που η UNESCO το περιέλαβε στον κατάλογο των φυσικών μνημείων. Όσοι προτιμάται πιο χαλαρή μέρα ή δεν αισθάνεσθε αρκετά γυμνασμένοι για μια τέτοια πεζοπορία, απολαύστε το Κούσκο με το δικό σας τρόπο. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, εξερευνήστε τα τοπικά καταστήματα κι απολαύστε μια τοπική μπύρα σε κάποια μπαλκόνι με θέα την πλατεία!

8η ημέρα

Κούσκο (Αλυκές των Άνδεων)

Τοπία άγριας ομορφιάς και γραφικά χωριά Πρωινή επίσκεψη στο χωριό Τσίντσερο στα βορειοδυτικά του Κούσκο, σημείο συνάντησης και ανταλλαγής προϊόντων των ντόπιων πληθυσμών και γνωστό για την παραδοσιακή τεχνική υφαντών των Άνδεων. Στην κεντρική πλατεία οι ντόπιοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις πραμάτειες τους δίνουν ακόμα έναν γραφικό τόνο στην επίσκεψή μας στο χωριό. Επόμενος σταθμός μας, οι Αλυκές των Άνδεων στην περιοχή του Μαράς, στην οποία εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της κοιλάδας εξασφάλιζαν το πολύτιμο αλάτι. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στα 3.500 μέτρα, οι κυκλικές και ημικυκλικές αναβαθμίδες των Ίνκας που καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα, προσφέρουν ένα σουρεαλιστικό σκηνικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Κούσκο για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα

Κούσκο – (Ιερή Κοιλάδα) –Ολλανταϋτάμπο

Σήμερα θα εξερευνήσουμε την Ιερή Κοιλάδα. Κατηφορίζουμε για το Ολλανταϋτάμπο, χωριό μεγάλης στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Ίνκας, όσο και για τους Ισπανούς, καθώς ήταν η πύλη εισόδου στην Ιερή Κοιλάδα από την πλευρά των τροπικών δασών του Αμαζονίου. Εξαιτίας της μεγάλης σπουδαιότητάς του οι Ίνκας φρόντισαν να το εφοδιάσουν με μεγάλες αποθήκες δημητριακών στις γύρω πλαγιές και να το διακοσμήσουν με λίθινες κατασκευές, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές με τους σκαλισμένους μονόλιθους στο Λόφο των Ναών. Το χωριό, χτισμένο δίπλα στον ποταμό με τα θεμέλια των κτιρίων του να χρονολογούνται από την προκολομβιανή περίοδο είναι μοναδικά όμορφο. Κορυφαίο αξιοθέατο της ημέρας η πολύχρωμη αγορά στο Πίσακ. Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ολλανταϋτάμπο από όπου παίρνουμε το τρένο για το Άγουας Καλιέντε! Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα

Αγουας Καλλιέντες – Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Γέρικο Βουνό: Ο Ναός του Ήλιου και άλλες ιστορίες Μια ακόμα υπέροχη μέρα, μας καλεί να την αδράξουμε. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ολοήμερη επίσκεψη στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου! Ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος της Νοτίου Αμερικής, το «Γέρικο Βουνό» -όπως είναι η μετάφραση του Μάτσου Πίτσου στα ελληνικά και που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1911- αποτελείται από 150 περίπου κτίρια, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται λουτρά, οικίες, ναοί και βωμοί. Ο Ναός του Ήλιου, ο Θάλαμος με τα Τρία Παράθυρα, ο Ναός του Κόνδορα, ο σκαλισμένος βράχος Ιντιχουατάνα που χρησίμευε και ως ηλιακό ρολόι είναι μερικά από τα μνημεία που σε συνδυασμό με την οργιώδη βλάστηση και την επιβλητική αρχιτεκτονική θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τον πιο «διαβασμένο» ταξιδιώτη. Με το μυαλό μας ακόμα να περιπλανιέται στα μυστήρια του αρχαίου πολιτισμού, παίρνουμε το τρένο της επιστροφής για το Κούσκο, όπου και διανυκτερεύουμε.

11η ημέρα

Κούσκο – Πούνο

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Ακολουθώντας μία μοναδική διαδρομή στην καρδιά των Άνδεων, θα σταθούμε στην εκκλήσία του Σαν Πέδρο του 17ου αιώνα και θα φωτογραφηθούμε στο σημείο «Άμπρα Λα Ράγια» που με υψόμετρο 4.338 μέτρα αποτελεί το όριο μεταξύ των επαρχιών Πούνο και Κούσκο. Στο τέλος της συναρπαστικής αυτής διαδρομής φτάνουμε στο παραλίμνιο Πούνο και οδεύουμε προς το ξενοδοχείο μας.

12η ημέρα

Πούνο

Στην άκρη του σύγχρονου κόσμου: Πλωτά νησιά και Ινδιάνοι σε μια βαρκάδα που θα θυμάσαι για πάντα. Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Τιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «πλωτά νησιά», φτιαγμένα από καλάμια, τα οποία κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους γηγενείς Ινδιάνους Ούρος. Με εμβαδόν 8.372 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Τιτικάκα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής και η μεγαλύτερη στον κόσμο σ’ αυτό το υψόμετρο. Μια εμπειρία ζωής που μας δίνει την ευκαιρία να καταγράψουμε ζωντανά έναν τρόπο ζωής, ο οποίος διατηρείται ως σήμερα ανέγγιχτος από τις επιρροές του μοντέρνου κόσμου. Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας (τάφοι – πύργοι που χρησιμοποιούνταν ως τελευταίες κατοικίες για τους πολίτες των Κόλια, ενός πολιτισμού προγενέστερου από αυτόν των Ίνκας), το οποίο μας περιμένει να το εξερευνήσουμε.

13η ημέρα

Πούνο – Λίμα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Χουλιάκα από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την πρωτεύουσα Λίμα. Το βράδυ κάντε μια βόλτα στην παραλία της πόλης, στις πιο σικ συνοικίες και στα πάρκα της με θεά τον ωκεανό!

14η ημέρα

Λίμα – Αθήνα

Χορτάτοι από εικόνες και αφηγήσεις, μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα

Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με IBERIA.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4 * & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φόροι: 990€
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Τιμές

 
Τιμή κατ’άτομο:

 

Αναχώρηση
Δίκλινο
Διαφορά Μονοκλίνου
13/08, 18/10, 15/11
3.390 €
+ 890 €
 

Πτήσεις

Πτήσεις με Iberia:

 

Διαδρομή
Αναχώρηση
Άφιξη
Αθήνα – Μαδρίτη
15:50
18:45
Μαδρίτη – Λίμα
00:20
06:10
Λίμα – Μαδρίτη
11:25
05:45+1
Μαδρίτη – Αθήνα
10:35
15:10
(+1) Άφιξη την επόμενη μέρα

Σημειώσεις

   

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

  Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

  Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

  Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

  Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

  Θεάματα

  σε συνεργασία με την

  σε συνεργασία με την

  Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

  Περισσότερα

  Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

  Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

  Περισσότερα

  Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

  Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

  Περισσότερα

  Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

  Χρήσιμες πληροφορίες

  Χώρα / Γλώσσα

  Περού / Ισπανικά

  Νόμισμα

  Σολ Περού

  Συνάλλαγμα

  Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο στην πόλη, κι όχι στο αεροδρόμιο. Καλό είναι όμως να έχετε μαζί σας λίγα σολ από την Ελλάδα για τα πρώτα σας έξοδα. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

  Ταξιδιωτικά Εντυπα

  Ελληνικό διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ

  Διάρκεια πτήσης

  Περίπου 19 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό

  Μετακινήσεις

  Την πόλη εξυπηρετούν τοπικά λεωφορεία και μετρό. Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε όχημα, θα συναντήσετε πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί.

  Επικοινωνία

  Καλό θα ήταν, με την άφιξή σας στη Λίμα, να προμηθευτείτε μία sim κάρτα από το αεροδρόμιο, καθώς τα κόστη περιαγωγής είναι αρκετά υψηλά*. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία, καφετέριες κι εστιατόρια διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

  *Καθώς τα κόστη μεταβάλλονται, θα λάβετε πιο αναλυτικές πληροφορίες στον ταξιδιωτικό σας φάκελο.

  Καιρός

  lima temp

  Ζώνη Ώρας

  Περού -8

  Joy Tours Experts

  Αλέξανδρος Δημητρίου

  Αλέξανδρος Δημητρίου

  Μαίρη Σταθοπούλου

  Μαίρη Σταθοπούλου

  Joy Tours Experts

  Joy Tours Experts

  Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
  Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

  Αρχαιολογικό Πανόραμα Περού, Αλυκές των Άνδεων & Rainbow Mountain

  10 + 6 =

  Σχετικές εκδρομές

  Οι κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών μας!

  Newsletter

  Κάρτα μέλους

  Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

  Φόρμα
  Ενδιαφέροντος