Επιλογή Σελίδας

Ρουμανία – Βουλγαρία

 370

Χειμώνας

6 days

Εισαγωγή εκδρομής

Ρουμανία-Βουλγαρία

bucharest parliament

Μια καταπράσινη χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών με ατμόσφαιρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας αλλά και με ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Η χώρα του Κόμη Δράκουλα, των θρύλων και των παραδόσεων, η Ρουμανία σας περιμένει να σας σαγηνεύσει. Με καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, εντυπωσιακούς πύργους και κάστρα, την Τρανσυλβανία με τους μύθους της και τα Καρπάθια με τη φυσική ομορφιά, η Ρουμανία είναι ένας εξαιρετικό προορισμός για όλο τον χρόνο!

Η χώρα αυτή της Βαλκανικής που εκτείνεται έως τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και ως τέτοιο ανέδειξε μερικά από τα αρχαιότερα μεταλλουργικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά τεχνουργήματα στον κόσμο. Η Βουλγαρία κατά την εποχή του χαλκού αποτέλεσε σπίτι για τους Θράκες, τους Ιλλύριους και αργότερα του Μοισούς και τους Κιμμέριους.

 

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Ρουμανία-Βουλγαρία

bucharest parliament

Μια καταπράσινη χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών με ατμόσφαιρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής χώρας αλλά και με ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Η χώρα του Κόμη Δράκουλα, των θρύλων και των παραδόσεων, η Ρουμανία σας περιμένει να σας σαγηνεύσει. Με καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, εντυπωσιακούς πύργους και κάστρα, την Τρανσυλβανία με τους μύθους της και τα Καρπάθια με τη φυσική ομορφιά, η Ρουμανία είναι ένας εξαιρετικό προορισμός για όλο τον χρόνο!

Η χώρα αυτή της Βαλκανικής που εκτείνεται έως τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και ως τέτοιο ανέδειξε μερικά από τα αρχαιότερα μεταλλουργικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά τεχνουργήματα στον κόσμο. Η Βουλγαρία κατά την εποχή του χαλκού αποτέλεσε σπίτι για τους Θράκες, τους Ιλλύριους και αργότερα του Μοισούς και τους Κιμμέριους.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, προσπερνάμε την συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων , συνεχίζουμε πλέον σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η ημέρα

romania day 2

Σόφια – Σινάια  

Πρωινό, περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για την περιοχή των Καρπαθίων και την Σινάια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα

romania day3

Καρπάθια – Βουκουρέστι
(Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια-Μπρασόβ-Πύργος Δράκουλα-Βουκουρέστι)

Πρωινό και επίσκεψη στο μοναστήρι Σινάια και στο παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Αναχώρηση για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τ ην όμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το «Παρίσι της Ανατολής», το Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα

romania day4

Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας.
Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Στη συνέχεια με την συνοδεία του αρχηγού σας θα εξερευνήσετε την πανέμορφη πόλη. Θα ξεκινήσουμε με το εντυπωσιακό χάνι του Μανούκ χτισμένο το 1808 για να φιλοξενεί τους εμπόρους που έρχονταν στην πόλη. Συνεχίζουμε με την Εκκλησία της Σταυροπόλεως μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, κατά την εποχή της κυριαρχίας του Φαναρίοτη βασιλιά Νικόλαου Μαυροκορδάτου, από των Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από Οθωμανικά, δυτικά και τοπικά Ρουμανικά στοιχεία. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό με ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες και τοιχογραφίες. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως όπου, μεταξύ των άλλων, υπάρχει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία. Ακολουθεί το Ρουμανικό Αθήναιον ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής από τα διασημότερα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν συλλογές από μεσαιωνική και μοντέρνα Ρουμανική τέχνη όπως επίσης και διεθνείς συλλογές της βασιλικής οικογένειας. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημίες κατά την διάρκεια της επανάστασης το 1989 και πέρασαν περίπου 10 χρόνια για να ξανά-ανοίξει της πύλες του στο κοινό. Την Kretzulescu Εκκλησία μια Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο του Βουκουρεστίου με πολύ εντυπωσιακές αγιογραφίες. Καταλήγουμε στην περιοχή με τα ιστορικά καφέ της παλιάς πόλης. Ελεύθερος χρόνος . να κάνετε τις αγορές σας στα επώνυμα εμπορικά καταστήματα της Calea Victorei ή να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα). Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα

romania day5

Βουκουρέστι – Βελίκο Τάρνοβο – Σόφια

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Βελίκο Τάρνοβο, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Γιάντρα. Παραμονή στην πανέμορφη παραδοσιακή πόλη και στη συνέχεια αναχώρηση για την Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα

Bucharest

Σόφια – Σαντάσκι – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαντάνσκι όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη και για ψώνια. Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστίτζα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* – με μία διανυκτέρευση στα Καρπάθια (Σινάια)
 • Ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου
 • ΦΠΑ
 • Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής  ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι: 35€

Τιμές

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο
Δίκλινο με ημιδιατροφή
Επιβάρυνση μονοκλίνου
Παιδικό 2-12 ετών
 
€ 370
 
 
€ 170
 
€ 335

Σημειώσεις:

 

 • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
 • Απαραίτητα  ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
 • Ελάχιστη συμμετοχή ταξιδιωτών ανά group 25 άτομα

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρα / Γλώσσα

Ρουμανία / Ρουμανικά

Νόμισμα

Λέου Ρουμανίας

Συνάλλαγμα

Σας συμφέρει να κάνετε το συνάλλαγμά σας σε κάποιο ανταλλακτήριο πριν την αναχώρησή σας από την Ελλάδα. Στα συνεργαζόμενα καταστήματα Capital Exchange έχετε έκπτωση στο συνάλλαγμά σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα στα καταστήματα με τη σχετική ένδειξη.

Ταξιδιωτικά Εντυπα

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου (λατινικούς χαρακτήρες)

Διάρκεια πτήσης

1 ώρα και 35 λεπτά με απευθείας πτήση

Μετακινήσεις

Το εκτενές σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Βουκουρεστίου είναι το μεγαλύτερο στη Ρουμανία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Αποτελείται από το μετρό του Βουκουρεστίου, που το λειτουργεί η Metrorex καθώς επίσης από ένα σύστημα μεταφορών επιφάνειας που οργανώνεται από STB (Societatea de Transport București) και αποτελείται από λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και τρένα. Επιπλέον, υπάρχει ένα ιδιωτικό σύστημα ταξί και μικρών λεωφορείων.

Επικοινωνία

Κατά την άφιξή σας στο Παρίσι, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε sim κάρτα, καθώς στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και υπηρεσίες δεδομένων. Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Καιρός

Ζώνη Ώρας

To Βουκουρέστι έχει την ίδια ώρα με την Αθήνα

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Ρουμανία – Βουλγαρία

9 + 4 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
1