Επιλογή Σελίδας

Σέριφος

Με μια ματιά..

  • NΕπισκεφτείτε το κάστρο της Σερίφου
  • NΠερπατήστε στα γραφικά χωριά της
  • NΘαυμάστε το μοναστήρι των Ταξιαρχών
  • NΑπολαύστε τις εξαιρετικές δραστηριότητες του νησιού υπαίθριες και θαλάσσιες
  • NΑποδράστε στις εκπληκτικές της παραλίες
  • NΔοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές

 200

Καλοκαίρι

Καλοκαίρι

 200

Αναχωρήσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Σέριφος

Serifos

Η Σέριφος, αποτελεί ένα ιδιαίτερο και τυπικό Κυκλαδίτικο νησί, ενώ χαρακτηρίζεται κι ως ένα από τα πιο γνήσια νησιά του Αιγαίου. Σήμα κατατεθέν της η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα αλλά και η Χώρα, η οποία θεωρείται και το δυνατό της χαρτί. Ωστόσο, σημαντικός πόλος έλξης της Σερίφου είναι οι δεκάδες παραλίες της πολλές από τις οποίες παραμένουν παρθένες, καθώς οι μόνιμοι παραθεριστές του νησιού δεν παρεμβαίνουν στο τοπίο, διαθέτοντας το γνήσιο φυσικό τους τοπίο. Επισκεφτείτε το παραμυθένιο λοιπόν και ήσυχο νησί και απολαύστε του ήρεμους νησιώτικους ρυθμούς την ημέρα, τις παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Πληροφορίες ταξιδιού

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Σέριφος

Serifos

Η Σέριφος, αποτελεί ένα ιδιαίτερο και τυπικό Κυκλαδίτικο νησί, ενώ χαρακτηρίζεται κι ως ένα από τα πιο γνήσια νησιά του Αιγαίου. Σήμα κατατεθέν της η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα αλλά και η Χώρα, η οποία θεωρείται και το δυνατό της χαρτί. Ωστόσο, σημαντικός πόλος έλξης της Σερίφου είναι οι δεκάδες παραλίες της πολλές από τις οποίες παραμένουν παρθένες, καθώς οι μόνιμοι παραθεριστές του νησιού δεν παρεμβαίνουν στο τοπίο, διαθέτοντας το γνήσιο φυσικό τους τοπίο. Επισκεφτείτε το παραμυθένιο λοιπόν και ήσυχο νησί και απολαύστε του ήρεμους νησιώτικους ρυθμούς την ημέρα, τις παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Οι προτάσεις μας

Εκδρομή

Αξιοθέατα

Serifos

Μουσεία

Στη Σέριφο θα βρείτε δυο μουσεία, τα οποία λειτουργούν και αξίζει να επισκεφτείτε, το Λαογραφικό Μουσείο στη Κάτω Χώρα και το Αρχαιολογικό στην Άνω Χώρα. Όσον αφορά το δεύτερο, αν και θεωρείται το μικρότερο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας, διαθέτει μια εκπληκτική αυλή και εξαιρετικά αρχαιολογικά ευρήματα, αγάλματα, επιγραφές και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στη Σέριφο και χρονολογούνται από την κλασική, την ελληνιστική και την ρωμαϊκή εποχή. Από την άλλη βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1976 και παρουσιάζει μια μοναδική συλλογή από στοιχεία της καθημερινής ζωής του νησιού, υφαντά, κεραμικά, οικιακά σκεύη, πορσελάνες, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα.

Κάστρο

Το Κάστρο της Σερίφου, βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της Χώρας και αποτελεί τον κορυφαίο πόλη έλξης της περιοχής. Πρόκειται για έναν οχυρωμένο οικισμό, τον οποίο κατασκεύασαν οι Βενετσιάνοι κατά το 1430 με σκοπό να ελέγχουν και να προστατεύουν τους δουλοπάροικους εντός των τειχών του. Στην κορυφή επίσης βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο γίνεται από αρκετά σκαλάκια, ωστόσο όμως η θέα θα σας αποζημιώσει. Απολαύστε τη θέα προς το άπειρο και κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου το τοπίο θα σας μαγέψει.

Μονή Ταξιαρχών

Στο βόρειο τμήμα της Σερίφου βρίσκεται το εντυπωσιακό, αντρικό Μοναστήρι των Ταξιαρχών. Με μια γρήγορη ματιά μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο, με πολεμίστρες, ζεματίστρα και ψηλά τείχη, καθώς είχε στόχο την προστασία του από αλλεπάλληλες επιθέσεις διαφόρων πολιορκητών. Η κατασκευή του θεωρείται στα τέλη του 16ου αιώνα, ενώ είναι αφιερωμένο στους Αρχάγγελους Γαβριήλ και Μιχαήλ. Σήμερα, διασώζονται αξιόλογα κειμήλια, το χρυσοποίκιλτο τέμπλο, καθώς και μια βιβλιοθήκη που φτιάχτηκε το 1909, ενώ έχουν σωθεί ελάχιστες από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας που απεικόνιζαν την πάλη του Αρχάγγελου με το θηρίο της Αποκάλυψης. Η καλύτερη περίοδος που αξίζει να επισκεφτείτε τη μονή είναι τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Ηρώο Πεσόντων

Ελάχιστα μέτρα από το Λαογραφικό Μουσείο θα βρείτε το Ηρώο, ένα μαρμάρινο αφιέρωμα στους μεταλλωρύχους της εξέγερσης του 1916. Το μνημείο ανεγέρθη το 1935 και παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τα 36 ονόματα των πεσόντων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Δίπλα στο μνημείο έχει τοποθετηθεί μια ξαπλωμένη μαρμάρινη πλάκα με τρία ακόμα ονόματα πεσόντων.

Ανεμόμυλοι

Οι Ανεμόμυλοι αποτελούν το χαρακτηριστικό σύμβολο όλων των Κυκλαδίτικων νησιών και δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν κι από τη Σέριφο. Στο νησί λοιπόν, θα βρείτε τρεις άριστα διατηρημένους αλλά και ερείπια παλαιότερων, καθώς υπήρχαν συνολικά 20 στην περιοχή. Συνήθως χτίζονται σε ψηλά σημεία όπου ο αέρας ανεμπόδιστα μπορεί να περάσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα τους βρείτε στη Χώρα της Σερίφου.

Δραστηριότητες

Serifos

Πεζοπορία

Η Σέριφος χαρακτηρίζεται για το βραχώδες έδαφος της που μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί περπατώντας. Διαθέτει αρκετά μονοπάτια, μέσω των οποίων έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική φύση, τα χωριά, τα αρχαία αξιοθέατα της και τα μνημεία θρησκευτικού περιεχομένου. Μερικές από τις πιο φημισμένες πεζοπορικές διαδρομές είναι Χώρα – Γύφτικα, Λιβάδι – Ράμμος – Καλό Αμπέλι, Λιβάδι – Κάστρο Χώρας – Πλατεία Μύλων κ.α..

Ποδηλασία

Η Σέριφος αποτελεί από τα πιο όμορφα και προσιτά νησιά για ποδηλασία. Οι αποστάσεις που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος με το ποδήλατο είναι σχετικά κοντινές και ο δρόμος βατός είναι ή και όχι με άσφαλτο. Γνωρίστε και απολαύστε το νησί από μια διαφορετική οπτική με την εμπειρία της ποδηλασίας που θα σας μείνει αξέχαστη. Μερικές από τις πιο γνωστές διαδρομές είναι Λιβάδι – παραλία Κουταλά – Μεγάλο Λιβάδι, Χώρα – Αγ. Ταξιάρχες – Λιβάδι – Άγιος Σώστης κα.

Θαλάσσια σπορ

Η Σέριφος διαθέτει από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων, τόσο κατάλληλες για ένα ήρεμο και απολαυστικό κολύμπι, όσο και ιδανικές για ξέφρενη διασκέδαση με παιχνίδια και θαλάσσιες δραστηριότητες. Στο Λιβάδι και στα Λιβαδάκια θα βρείτε εγκαταστάσεις για κανό, SUP, fly board και surf και ιστιοσανίδα. Επιπλέον από το 2003, λειτουργεί στην περιοχή σχολή αυτοδυτών όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για πληροφορίες και να γνωρίσετε μαζί τους τον υπέροχο βυθό του νησιού με τα αμέτρητα μυστικά του. Ακόμη, αν είστε λάτρεις της ιστιοπλοΐας, λειτουργούν και επιχειρήσεις ενοικίασης μικρών σκαφών για να εξερευνήσετε εν πλω το νησί. Αν όχι όλες, οι περισσότερες θαλάσσιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους οικισμούς, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχος από το Λιμεναρχείο.

Φαγητό

Serifos

Ρεβιθάδα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Σερίφου είναι η Ρεβιθάδα, η οποία μαγειρεύεται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο και αποτελεί κορυφαίο πιάτο των Σεριφιωτών. Τα ρεβίθια βράζουν όλη τη νύχτα στο φούρνο, μαζί με σταφίδες και με ένα συγκεκριμένο μέρος από ψαρονέφρι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πιάτο μοναδικής νοστιμιάς και πρωτοτυπίας, το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε.

Μαραθοκεφτέδες

Πρόκειται για εξαιρετικά τηγανιτά κεφτεδάκια, τα οποία παρασκευάζονται από νερό και αλεύρι ως κύρια βάση και με βασικό συστατικό τον μάραθο, ο οποίος δίνει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος μεζές αλλά και ορεκτικό που θα συναντήσετε στη Σέριφο.

Αμπελοφάσουλα

Τα Αμπελοφάσουλα, είναι για τους ντόπιους μια εξαιρετική επιλογή για να συνδυάσουν το γεύμα τους ως σαλάτα ή ακόμα το θεωρούν κι από μόνο του ως ένα από τα πιο ελαφριά γεύματα. Πρόκειται για τοπικά αμπελοφάσουλα, τα οποία είναι ελαφρώς βρασμένα τα οποία είτε τα επιλέγουν μόνα τους, είτε συνοδευτικά με χοιρινό κρέας και το αγαπημένο τους κρασί.

Σεριφιώτικο κρασί

H Σέριφος από τα παλιότερα χρόνια χαρακτηριζόταν ως κορυφαίος αμπελότοπος και η αμπελουργία στο νησί συνυπήρχε ανέκαθεν με την μεταλλευτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πηγές μέχρι τη δεκαετία του 1950 το 1/3 της έκτασης του νησιού καλυπτόταν από αμπέλια, ενώ την ίδια περίοδο πραγματοποιούνταν συστηματικά εμπόριο γλευκών και σταφυλιών προς Ύδρα, Σπέτσες, Σύρο και Πειραιά. Όταν ωστόσο το 1960 έκλεισαν τα μεταλλεία στο νησί, άρχισε και μια παρακμή για την αμπελοκαλλιέργεια, αλλά μέχρι και σήμερα είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που έχουν ποικιλία με ταυτοποίηση από το Υπουργείο Γεωργίας με το όνομα της περιοχής Σεριφιώτικο.

Διασκέδαση

Serifos

Ψώνια

Το νησί είναι γεμάτο μαγαζιά με σουβενίρ για να ψωνίσετε για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Στο Κεραμικό Στούντιο «Κεραμείο» μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αναμνηστικά ή να αγοράσετε κάποια από τα έτοιμα. Αλλιώς, ιδανικό αναμνηστικό είναι και το σεριφιώτικο κρασί.

Νυχτερινή διασκέδαση

Μη σας ξεγελάει η ήσυχη ζωή της Σερίφου κατά τη διάρκεια της μέρας. Το βράδυ, κάτοικοι και τουρίστες ξεχύνονται στους δρόμους του νησιού και διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα νυχτερινά κέντρα βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του λιμανιού. Απολαύστε τα μοναδικά κοκτέιλ και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του νησιού.

Παραλίες

Serifos

Γάνεμα

Η παραλία Γάνεμα, παλαιότερα ακουστή κι ως Γκάνεμα, είναι μια από τις μεγαλύτερες, και αναμφισβήτητα πιο ωραίες, παραλίες της Σερίφου. Μια απαλή χρυσαφένια αμμουδιά στο ανατολικό της κομμάτι και μέχρι τη μέση, ενώ μεγάλα, λευκά βότσαλα στο δυτικό της κομμάτι.

Ψιλή Άμμος

Η παραλία Ψιλή Άμμος, είναι η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού με σήμα κατατεθέν τα γαλαζοπράσινα νερά της να συνδέονται εκπληκτικά με την ανοιχτόχρωμη άμμο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τοπίο. Μια παραλία ιδανική για όσους επιθυμούν την πολυκοσμία.

Βαγιά

Η παραλία Βαγιά, η οποία βρίσκεται στη νότια ακτή της Σερίφου, είναι ακόμη μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού δεδομένου της ευνοϊκής της τοποθεσίας. Τη χαρακτηρίζουν τα πολύχρωμα κρυστάλλινα βότσαλα, φυσικές πηγές, που σε συνδυασμό με τη θάλασσα που της χαρίζουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Η παραλία περιλαμβάνεται στη λίστα προστατευμένων αντικειμένων του περιβαλλοντικού οργανισμού Natura 2000, ο οποίος παρακολουθεί τη διατήρηση του φυσικού εδάφους, παρακολουθεί την ανάπτυξη και παρακολουθεί την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Λιβάδι

Το Λιβάδι είναι η μεγαλύτερη παραλία της Σερίφου και βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Μια οργανωμένη παραλία, κατάλληλη για να απολαύσετε οικογενειακά το μπάνιο σας στα γαλανά νερά.

Συκαμιά

Η Συκαμιά είναι μια από τις απομονωμένες και μη οργανωμένες παραλίες της Σερίφου, η οποία βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή, κοντά στο ιστορικό χωριό της Γαλάνης, περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Ανήκει στις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού καθώς λίγοι είναι αυτοί που την επισκέπτονται δεδομένου πως η πρόσβαση σ’ αυτήν πραγματοποιείται αποκλειστικά με SUV ή μοτοσικλέτα.

Χωριά

Serifos

Χώρα

Η Χώρα, είναι η πρωτεύουσα της Σερίφου και αποτελεί έναν ιδιαίτερο, γραφικό οικισμό, ο οποίος βρίσκεται σ’ ένα λόφο πάνω από το λιμάνι του νησιού. Διαθέτει εκατοντάδες λευκά σπίτια και εκκλησίες που σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου δημιουργούν εκπληκτική αντίθεση χρωμάτων. Κατά τη διαμονή σας στην περιοχή απολαύστε ανέμελες βόλτες μέσα στα κυκλαδίτικα στενά της δρομάκια που είναι γεμάτα κτίρια νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ μπορείτε να θαυμάσετε και να επισκεφτείτε τα εξαιρετικά σημεία ενδιαφέροντος όπως, το κάστρο, η μαρμαρόστρωτη πλατεία του Αγίου Αθανασίου, οι αναπαλαιωμένοι ανεμόμυλοι, οι μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα μουσεία.

Λιβάδι

Το Λιβάδι είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο της Σερίφου και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για όλους όσους επισκέπτονται το νησί. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του και αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Το Λιβάδι φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά και για τα μικρά του γραφικά σπίτια, τα οποία είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στο λόφο, φτάνοντας έως τη Χώρα. Διαθέτει πληθώρα χώρων διασκέδασης και εστίασης, καθώς επίσης και πολύ όμορφες παραλίες, όπου μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα και να χαλαρώσετε.

Μεγάλο Λιβάδι

Ο οικισμός Μεγάλο Λιβάδι, ιδρύθηκε το 1880 και βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου στον ομώνυμο όρμο, ο οποίος φημίζεται για τη μεγάλη οικονομική του άνθιση την περίοδο της εκμετάλλευσης των μεταλλείων μέχρι το 1963. Τα παλαιότερα χρόνια, τα χρόνια ακμής στο Μεγάλο Λιβάδι έβρισκε κανείς το Χημείο, τα σχολεία, αστυνομικό σταθμό, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ραφεία, υποδηματοποιεία και σπίτια, από τα οποία κάποια υπάρχουν ακόμα αλλά είναι ερειπωμένα. Σήμερα εκτός από κάποια σπίτια που κατοικούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δείτε ένα ιδιωτικό εκθετήριο πετρωμάτων, όπου στεγάζεται στη θέση του παλιού σχολείου, δύο ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μία υπέροχη παραλία. Επιπλέον, στην άκρη της ακτής υπάρχει ακόμα το νεοκλασικό κτίσμα, της σχολής Τσίλερ, με τους μεγάλους φοίνικες, όπου στεγαζόταν το διοικητήριο της εταιρείας των μεταλλείων “Σέριφος – Σπηλιαλέζα”.

Παναγιά

Η Παναγιά βρίσκεται στο κέντρο της Σερίφου και αρχιτεκτονικά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο. Πρόκειται για έναν κατοικήσιμο οικισμό, ο οποίος αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα γύρω από την ομώνυμη εκκλησία του 11ου αιώνα απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Η εκκλησία της Παναγιάς ή γνωστή κι ως Ξυλοπαναγιάς είναι η παλιότερη και πιο σημαντική εκκλησία της Σερίφου και κορυφαίος πόλος έλξης.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

 

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια Aig

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια Aig

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Νομός

Κυκλάδων

Καιρός

Serifos

περισσότερα..

Serifos

Απόσταση / Πρόσβαση με

2 ώρες / πλοίο 

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Σέριφος

14 + 3 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Σύντομα θα  κυκλοφορήσει το νέο μας έντυπο!

Μέχρι τότε, ξεφυλλίστε online τα προηγούμενα ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

entypo

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
304