Επιλογή Σελίδας

Στις Ομορφιές του Βορρά!

Παλαιός Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη – Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Πέλλας – Άγιος Αθανάσιος – Λίμνη Βεγορίτιδα – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη

 249

Φθινόπωρο

Θεσσαλονίκη

Thessaloniki

Η «Νύμφη του Θερμαϊκού», η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του Βορρά μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών της!

Ο Λευκός Πύργος, η αψίδα του Γαλέριου -Καμάρα, η Ροτόντα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος κεντρίζουν το ενδιαφέρον! Η όμορφη ιστορική περιοχή των Λαδάδικων, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς, είναι αναμφισβήτητα αγαπημένος προορισμός προσφέροντας πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση συνδυάζοντας την παράδοση με το σήμερα!

Εισαγωγή εκδρομής

Video Gallery

Photo Gallery

Χάρτης Εκδρομής

Θεσσαλονίκη

Thessaloniki

Η «Νύμφη του Θερμαϊκού», η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του Βορρά μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών της!

Ο Λευκός Πύργος, η αψίδα του Γαλέριου -Καμάρα, η Ροτόντα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος κεντρίζουν το ενδιαφέρον! Η όμορφη ιστορική περιοχή των Λαδάδικων, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς, είναι αναμφισβήτητα αγαπημένος προορισμός προσφέροντας πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση συνδυάζοντας την παράδοση με το σήμερα!

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρες Εκδρομής

1η ημέρα

Palaios Panteleimon - Thessaloniki

Αθήνα – Παλαιός Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τον γραφικό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ελλάδα. Βρισκόμενος στις πλαγιές του Ολύμπου, μαγεύει του επισκέπτες του με την πρώτη ματιά. Οι κόκκινες κεραμιδοσκεπές των πέτρινων σπιτιών, τα λιθόκτιστα καλντερίμια, η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και η εντυπωσιακή θέα, θα μας γεμίσουν όμορφες εικόνες.

Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας για βόλτα και γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Ακολούθως πορεία προς την πρωτεύουσα του Βορρά, τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων.

Πραγματοποιώντας μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα των αξιοθέατων της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Πύργου, της αψίδας του Γαλέριου -Καμάρα, της Ροτόντα, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, αποκτώντας μια γενική εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, το θαυμάσιο Capsis Hotel 4* και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Agios Athanasios - Lake Vegoritida

Θεσσαλονίκη – Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Πέλλας – Άγιος Αθανάσιος – Λίμνη Βεγορίτιδα – Θεσσαλονίκη

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε έχοντας ως πρώτο μας προορισμό τον Αρχαιολογικό Χώρο και το νέο ολοκληρωμένο Μουσείο της Πέλλας, με τα μοναδικά ψηφιδωτά. Με την άφιξή μας ξεκινά η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο η οποία θα μας οδηγήσει στο Μουσείο. Ανασυνθέτοντας τα αρχαιολογικά στοιχεία που παρέχονται από τα μνημεία, δίνεται η δυνατότητα κατανόησης των πτυχών της καθημερινής και της δημόσιας ζωής της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Μετέπειτα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν προκειμένου να επισκεφθούμε τον καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό οικισμό της Ελλάδας, τον γραφικό Άγιο Αθανάσιο. Βρίσκεται στους πρόποδες του Βόρα (Καϊμακτσαλάν) και μαγεύει του επισκέπτες του με τα μοναδικά πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια του. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη λίμνη Βεγορίτιδα, μία από τις μεγαλύτερες φυσικές λίμνες της χώρας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια ορνιθοπανίδας της Βόρειας Ελλάδας και φιλοξενεί αρκετά σπάνια είδη πουλιών. Στα γαλαζοπράσινα νερά της ζουν είκοσι είδη ψαριών και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν παγώνει ποτέ, αποτελώντας καταφύγιο για χιλιάδες πτηνά τον βαρύ χειμώνα.

Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση μας για βόλτα και φαγητό σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Roupel - Lake Kerkini

Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Οχυρό Ρούπελ. Αποτελεί πλέον κατά κύριο λόγο ιστορικό μνημείο και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από στρατιώτη ξεναγό. Εν συνεχεία θα γνωρίσουμε την υπέροχη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Θα θαυμάσουμε τη θέα και θα φωτογραφίσουμε αρκετά από τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας για γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια. Έχοντας αντικρίσει μοναδικές εικόνες, θα ακολουθήσουμε πορεία επιστροφής προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Thessaloniki

Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας για μία τελευταία βόλτα στην υπέροχη Θεσσαλονίκη. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης με τη μοναδική έκθεση «ο χρυσός των Μακεδόνων», όπου εκτίθενται η μεγαλύτερη συλλογή χρυσών στεφανιών, καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα ευρήματα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και αποτελεί το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Φιλοξενεί μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων και είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του.

Περιηγηθείτε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, θαυμάστε από κοντά την Καμάρα και τη Ροτόντα και εάν επιθυμείτε απολαύστε τον καφέ σας στο μοναδικό καφέ στο υψηλότερο επίπεδο του πύργου ΟΤΕ. Η απίστευτη πανοραμική θέα όλων των βασικών πόλων έλξης της Θεσσαλονίκης, προβάλλεται σε μία σταδιακή περιστροφή που διαρκεί εξήντα λεπτά!

Στη διάρκεια αυτού του εντυπωσιακά ασυνήθιστου ταξιδιού μπορείτε να παρατηρήσετε την κάθε γωνιά της πόλης! Σαφώς δε θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε τα φημισμένα τρίγωνα πανοράματος, αλλά και να αγοράσουμε πεντανόστιμα τσουρέκια για την επιστροφή μας! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προς Αθήνα, όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Πληροφορίες εκδρομής

Περιλαμβάνονται

 

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4*
  • Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

 

• Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
• Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
• Ο φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Τιμές

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο

Αναχ. 2κλινο επιβάρυνση 1κλινου

παιδί

2 έως 6 ετών*

παιδί

6 έως 12 ετών**

3ο άτομο

12 ετών και άνω

28/10 4ημ. € 249 € +87 € 85 € 95 € 179

*στο κρεβάτι των γονέων του

**σε επιπλέον κλίνη

Σημειώσεις

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής

 

 

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Εκτυπώστε το φυλλάδιό μας

Θεάματα

σε συνεργασία με την

σε συνεργασία με την

Η επίσκεψη σας σε έναν προορισμό πρέπει να είναι συνδεδεμένη και με τις τοπικές παραδόσεις. Γεμίστε εικόνες που θα βελτιώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία!

Περισσότερα

Θέατρο, Αθλητικοί Αγώνες, Μουσικές Παραστάσεις & Συναυλίες

Πριν την αναχώρηση σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία και ουρανοξύστες που θα απογειώσουν τις αναμνήσεις σας!

Περισσότερα

Αξιοθέατα, Ουρανοξύστες, Μουσεία, Εστιατόρια

Μιλήστε με τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, προκειμένου να σας προτείνουν τις πιο ιδιαίτερες εκδρομές!

Περισσότερα

Κρουαζιέρα, Ξεναγήσεις, Μονοήμερες Εκδρομές

Χρήσιμες πληροφορίες

Νομός

Θεσσαλονίκη

Καιρός

Απόσταση / Πρόσβαση με

ΙΧ / περίπου 5 ώρες

ΚΤΕΛ / 6 ώρες με 1 ενδιάμεση στάση

Τραίνο / περίπου 4 ώρες

Joy Tours Experts

Αλέξανδρος Δημητρίου

Αλέξανδρος Δημητρίου

Μαίρη Σταθοπούλου

Μαίρη Σταθοπούλου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Κλειώ Παπακωνσταντίνου

Joy Tours Experts

Joy Tours Experts

Επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς!
Καλέστε μας στο 213 00 02 250 ή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Θεσσαλονίκη

2 + 5 =

Σχετικές εκδρομές

Top 7 ταξίδια για to 2021

Έντυπα

Κυκλοφόρησε το νέο έντυπο!

Ξεφυλλίστε το online ή ζητήστε μας να σας το ταχυδρομήσουμε δωρεάν!

Έντυπο Άνοιξη - Πάσχα 2020

Newsletter

Κάρτα μέλους

Αποκτήστε τη ΔΩΡΕΑΝ και απολαύστε προνόμια και εκπτώσεις!

Φόρμα
Ενδιαφέροντος
235