Παναγία Σουμελά – Βέροια – Λουτρά Πόζαρ – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου – Λιτόχωρο

από
189€

Διάρκεια: 3, 4ήμερη οδική εκδρομή
Αναχώρηση: 24, 25/10

Πρόγραμμα 4ήμερου ταξιδιού

image

Αθήνα – Παναγία Σουμελά – Βέροια - Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε στο χωριό Καστανιά στους πρόποδες του καταπράσινου Βερμίου. Εκεί βρίσκεται η Ι. Μ. Παναγίας Σουμελά καθώς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Λουκάς και μεταφέρθηκε από την περίφημη ομώνυμη Μονή, η οποία βρίσκεται στο όρος Μελά, κοντά στην Σραπεζούντα. Θα συνεχίσουμε για την αγαπημένη Βέροια. Χρόνος για περιήγηση στην πόλη, φαγητό ή καφέ. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την πόλη της καρδιάς μας, την πανέμομορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών, κουλτούρων και γεύσεων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας Capsis Hotel 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Θεσσαλονίκη και περιήγηση στην πόλη – Λουτρά Πόζαρ

Πλούσιο πρωινό μπουφέ. Σήμερα θα έχουμε μια υπέροχη περιήγηση στην πόλη του βορρά. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τα περισσότερα μνημεία της UNESCO στον κόσμο. Με την βοήθεια έμπειρου ξεναγού θα ανακαλύψουμε την ιστορία της. Μουσεία, Βυζαντινές εκκλησίες, η Ροτόντα, η Καμάρα, ο Άγιος Δημήτριος και η Άνω Πόλη είναι μερικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα. Θα συνεχίσουμε για το Λουτράκι Αριδαίας και τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ. Θα χαλαρώσουμε στα ιαματικά ζεστά νερά των πηγών και στις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα. Εκεί στη γραμμή του Μεταξά, βρίσκεται το ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Γερμανοί επιτέθηκαν μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα. Η επίθεση, από αέρα και έδαφος ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941 και οι ηρωικοί στρατιώτες του οχυρού κράτησαν αντίσταση για 3 ολόκληρες ημέρες, παρά την αριθμητική υπεροχή των Γερμανών. Σο οχυρό Ρούπελ παραδόθηκε στις 10 Aπριλίου και μέχρι και οι Γερμανοί υποκλίθηκαν στον αξιωματικό των Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε για μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας, τη Λίμνη Κερκίνη. Άγρια πουλιά, νεροβούβαλοι, νούφαρα και άλογα στις όχθες, ήσυχα χωριουδάκια και υπέροχα παραλίμνια δάση συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Συγκαταλέγεται στους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας και έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Χρόνος στη διάθεσή μας για φαγητό. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νεροβούβαλο που το κρέας του θεωρείται πολύ υγιεινό. Οι Σέρρες θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός. Περιήγηση στην πόλη και έχοντας απολαύσει τον απογευματινό μας καφέ θα αναχωρήσουμε προς Θεσσαλονίκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

image

Θεσσαλονίκη – Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου - Λιτόχωρο - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τις τελευταίες μας βόλτες στην Θεσσαλονίκη. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή του Αγίου Διονυσίου. Βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 900μέτρων. Ακολούθως θα γνωρίσουμε τη γραφική κωμόπολη του Λιτόχωρου. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημειώστε:

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4*
 • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Διπλωματούχος ξεναγός και ξενάγηση στα μνημεία της Θεσσαλονίκης
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
 • Ο φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος επί τόπου
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Τιμές:

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Ημερομηνίες

Δίκλινο

3o άτομο

Μονόκλινο

25 - 27 Οκτ.

3 ημέρες

€ 189

€ 159

€ 249

 24 – 27 Οκτ.

4 ημέρες

 € 259

€ 209

€ 344

imageΔείτε το αναλυτικό πρόγραμμα & τις τιμές της εκδρομής

 • το τριήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του τετραήμερου προγράμματος
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή

Καλέστε μας τώρα στο 210 86 20 103 για να μάθετε περισσότερα!