Αίτηση ESTA για είσοδο στις ΗΠΑ

Απο τον Απρίλιο 2010 οι ταξιδιώτες με ελληνικό διαβατήριο δε χρειάζονται πλέον Visa για την είσοδό τους στις Ηνωμενες Πολιτειες Αμερικής, για παραμονή μέχρι και 90 ημέρες.
  1.  Ηλεκτρονική Αίτηση ESTA , η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκτυπωθεί η αίτηση με την ηλεκτρονική έγκριση και να προσκομιστεί στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση. Επίσης, ο ταξιδιώτης που θα συμπληρώσει την αίτηση θα πρέπει να σημειώσει τον προσωπικό του κωδικό έγκρισης, ο οποίος έχει ισχύ 1 χρόνo.
  2.  Διαβατήριο  το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26η Αυγούστου 2006.
  3.  Έγκυρο αεροπορικό εισιτήριο  με ημερομηνία επιστροφής το πολύ 90 ημέρες από την ημερομηνία αναχώρησης.
  1. Για να ειναι έγκυρη η Αίτηση ESTA θα πρέπει οι ταξιδιώτες να κατέχουν έγκυρο ελληνικό διαβατήριο, το οποίο έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006. Αν το διαβατήριο έχει εκδοθεί πριν απο αυτή την ημερομηνία, μπορούν είτε να υποβάλλουν αίτηση για Visa με το γνωστό τρόπο των ραντεβού, ή να εκδόσουν νέο διαβατήριο.
  2. Ταξιδιώτες που έχουν ήδη Visa σε ισχύ δε χρειάζεται να συμπληρώσουν την Αίτηση ESTA.
  3. Σε περίπτωση μη έγκρισης της ηλεκτρονικής Αίτησης ESTA, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ισχύει για έκδοση Visa, κατόπιν ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία.
  4. Η έγκριση της Αίτησης ESTA δε σημαίνει και οριστική έγκριση εισόδου στης ΗΠΑ. Η τελική απόφαση λαμβάνεται στο αεροδρόομιο των Ηνωμενων Πολιτειών, στο Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων.
  5. Από τις 21 Ιανουαρίου 2016 ισχύουν νέοι κανονισμοί για την είσοδο των Ελλήνων (και όλων των εθνικοτήτων του προγράμματος ΕΣΤΑ) στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όσοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφτεί κάποια από τις χώρες Ιράν, Ιράκ, Συρία ή Σουδάν από 01 Μαρτίου 2011 και έπειτα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μη-μεταναστευτικης Βίζας με προσωπικό ραντεβού στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας. Επίσης, στους νέους κανονισμούς υπάγονται και όσοι έχουν δεύτερη υπηκοότητα (εκτός της ελληνικής) μια εκ των τεσσάρων παραπάνω χωρών.
Η διαδικασία περιλαμβάνει συμπλήρωση online αίτησης, δημιουργία λογαριασμού στην Πρεσβεία, πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου και κλείσιμο ραντεβού στην αμερικανική Πρεσβεία. Σημειώστε επίσης ότι θα χρειαστούν φωτογραφίες διαβατηρίου 5Χ5 τόσο σε ηλεκτρονική μορφή, όσο και εκτυπωμένες για την ημέρα του ραντεβού. Το γραφείο μας, με την εμπειρία που διαθέτει για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τα ταξίδια στις ΗΠΑ, αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία αυτή για τους ταξιδιώτες του.
Η μη-μεταναστευτικη βίζα κοστίζει €165,00 και άφορα την πληρωμή παραβόλου. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία που απαιτείται (συμπλήρωση online αίτησης, δημιουργία λογαριασμού και κλείσιμο ραντεβού) παρέχεται δωρεάν στους ταξιδιώτες που πραγματοποιούν εκδρομή με το JOY TOURS.

Το γραφείο μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση ταξιδιών στις ΗΠΑ, καθώς και στη συμπλήρωση της Αίτησης ESTA για πελάτες μας με ιταλικά, γερμανικά και άλλα διαβατηρια. Σας ενημερώνουμε υπεύθυνα οτι θα παρέχουμε πλήρη κάλυψη και ενημέρωση στους πελάτες μας που πραγματοποιούν ταξίδια στις ΗΠΑ, όπως συνέβαινε ως τώρα με την έκδοση Visa.

imageΚατεβάστε την Αίτηση ESTA στα ελληνικά (για ενημερωτικούς λόγους)